Мнения на Birdie...

• 263 903
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 510
здрасти Бърди,
пак да попитам. моята бебка е на 6м. и 5 дни, до сега е само на кърма и плодово пюре по 30-40 грама, зеленчуково не иска, едвам изяжда по 20-30 грама. наддава добре и не я насилвам, но напоследък почна много често да се буди през нощта за кърмене - от порядъка на 2-3-4 пъти на нощ. Не може да направи по-голяма пауза от 4 часа. Днес купих милумил да и давам добавка, но не иска. Дали според теб има  проблем че няма пауза, и да започна ли да я дохранвам?

# 511
Кога е последното Ви хранене за деня (преди 00 часа)?

# 512
  • София
Бърди, благодаря ти  bouquet, значи със бисквитка вътре нали?
И друго забравих да те питам Embarassed, нормално ли е да ходи по голяма нужда от 3-5 пъти на ден, това стана след захранването, иначе ходеше по 1 път Rolling Eyes

# 513
Последното е към 20 -21 часа

# 514
Бърди, благодаря ти  bouquet, значи със бисквитка вътре нали?
И друго забравих да те питам Embarassed, нормално ли е да ходи по голяма нужда от 3-5 пъти на ден, това стана след захранването, иначе ходеше по 1 път Rolling Eyes
Тези бисквитки би трябвало да са безглутенови, детски.
Иначе не са подходящи...
Да, нормално е да се изхожда по често.

# 515
Последното е към 20 -21 часа
Ако можете да изместите храненията с час, час и половина назад (към 22, 22.30) би било по-добре.
От 21 до сутринта са много часове... за да издържи едно дете без допълнителни хранения.

# 516
  • София
да, точно така - безгултенови са, благодаря ти  bouquet Hug

# 517
Въпрос на разтревожена майка:
"Д-р Слънчева, извинявам се че повдигам тази тема още веднъж, но синът ми е на 1г. и все още не съм успяла да забеля пишлето така, че да му се открие цялата главичка нужно ли е консултация със специалист?"

Отговор на специалист:
"Здравейте всички майки на момченца! Интересът е напълно оправдан. Срокът , когото е необходимо да се покаже добре главичката на пениса е след 1 годинка. След тази възраст, ако имате проблеми е добре да се консултирате със специалист. Колегиде от детския урологичен кабинет са много любезни и знаят кава да направят. Подходящо е времето през пролетта или есинта. Не трабва да е нити много студено, нито много топло. Кожичката се рзтегля внимателно от специалистта и от ва се иска добър тоалет на пениса и мазане на кожичката поне 1 седмица с антибиотичен крем. Очаква се езвестен дискомфорт за момченето около три дни след манипулациято, но пък след това всичко ще есупер."

->За съжаление трябва да отбележа че този отговор е типичен пример на това, което аз толкова време наричам "Бг патенти"

ОБЩОПРИЕТОТО МНЕНИЕ ОТ ОКОЛО 20 ГОДИНИ Е ЧЕ НЕ СЕ ЗАБЕЛВА, И НЕ СЕ ПРАВЯТ НИКАКВИ МАНИПУЛАЦИИ С ПЕНИСА на децата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА "ДВЕ" МНЕНИЯ по този въпрос.
Т О Ч К А.

Процеса на отлепяне на препуциума завършва до около 5-6-7 годинки.
Нищо друго освен обичайната хигиена НЕ Е нужно да се прави.
За никакви "разтегляния" и други глупости и реч не може да става изобщо.
Останалите неща за "пролет" и "есен" са толкова несъстоятелни че въобще не си струва да се "коментират".

п.с. Педиатър, който твърди подобни неща не може да се взема на сериозно. Простете...

# 518
Здравей Birdie,
Дъщеря ми е на 3 месеца. Преди един месец на консултацията педиатърката установи предразположение към АБКМ....
Няма просто такава диагноза или състояние- "предразположение"
Това, което описвате е вид кератоза и е част от картината на детски атопичен дерматит или поне на атопична кожа.
Понякога това се предизвиква от лошо качество шампоан. Опитайте да го смените...

Алергичен ринит при бебе на 3 месеца, кърмено? много рядко нещо е това и предполага наличие и на други симптоми.
С оглед високия процент носно Стафилококово носителство е добре да направите посявка на носен секрет.

Това, което описвате по лицето без снимка ми е много трудно да кажа какво е. Най-чести са:
*милиария
*детско акне

Не е прието да се дава нищо "профилактично" преди и след ваксинации, освен при много редки и специални случаи.
Да се дава калциев глюконат на 3 месечно бебе е несериозно и опасно.

# 519
Birdie, извинявам се, ако темата е вече дискутирана тук; има такава тема и във форума, но понеже не си писал там, нека те попитам какво е твоето мнение за новата ваксина против HPV ? Голямата ми дъщеря е на 18г. и бих искала да и я сложа (тя също иска), но се притеснявам малко от това, че е одобрена сравнително отскоро и не се знае нищо за ефекта и в дългосрочен план (възможно ли е евентуално след време да се проявят някакви странични действия; какъв е срокът и на действие - доколкото разбирам, засега се знае, че е поне 5г., понеже преди 5г. са поставени първите такива ваксини и те все още не са изчерпали действието си и т.н.). Принципно сме взели решение в полза на ваксината, чудя се само дали да не изчакаме някой и друг месец, може пък дотогава да добавят и още някой щам на вируса към нея...  newsm78
Ти как би постъпил, ако ставаше дума за твое дете?

# 520
  • Бургас
Здравейте Birdie!
Видях по-нагоре че е обсъждана реимунизацията,но аз искам да попитам ако на първата реимунизация за полио /не сме я направили още/ сложа Имовакс,може ли за реимунизацията на ДТК да ползвам Пентаксим?Всички имунизаций до сега бяха от ЗК.

# 521
Birdie, извинявам се, ако темата е вече дискутирана тук; има такава тема и във форума, но понеже не си писал там, нека те попитам какво е твоето мнение за новата ваксина против HPV ? Голямата ми дъщеря е на 18г. и бих искала да и я сложа (тя също иска), но се притеснявам малко от това, че е одобрена сравнително отскоро и не се знае нищо за ефекта и в дългосрочен план (възможно ли е евентуално след време да се проявят някакви странични действия; какъв е срокът и на действие - доколкото разбирам, засега се знае, че е поне 5г., понеже преди 5г. са поставени първите такива ваксини и те все още не са изчерпали действието си и т.н.). Принципно сме взели решение в полза на ваксината, чудя се само дали да не изчакаме някой и друг месец, може пък дотогава да добавят и още някой щам на вируса към нея...  newsm78
Ти как би постъпил, ако ставаше дума за твое дете?
Ваксината е нова.
Трябва да се използва преди започване на полов живот-тук ще се приеме възраст 11-13.
Мисля е добре да поизчакате още 6 месеца, ако детето има разбиране по този въпрос и не бърза с "емоционалните" преживявания.
Да, разбира се че бих я използвал за детето си.

# 522
Здравейте Birdie!
Видях по-нагоре че е обсъждана реимунизацията,но аз искам да попитам ако на първата реимунизация за полио /не сме я направили още/ сложа Имовакс,може ли за реимунизацията на ДТК да ползвам Пентаксим?Всички имунизаций до сега бяха от ЗК.
А защо не Инфанрикс+Имовакс+Акт-Хиб? или Инфанрикс-ИПВ-Хиб (една спринцовка)?
Брандовете инактивирано полио са взаимозаменяеми, но е добре да се придържаме към един производител.

# 523
  • Бургас
Благодаря ви за вързия отговор!Това беше съвета на педиатъра,а на мен въобще не са ми ясни.Тези които сте изброили само за сега ли са, или се повтарят същите и на 1г и 10 месеца?

# 524
Благодаря ви за вързия отговор!Това беше съвета на педиатъра,а на мен въобще не са ми ясни.Тези които сте изброили само за сега ли са, или се повтарят същите и на 1г и 10 месеца?
Ако имате нужда от ДТаК+полио за следващите дози, би било добре да се придържате към ваксината, която сега ще изберете.

Общи условия

Активация на акаунт