Мнения на Birdie...

• 261 579
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте,Бърди!Малката ми дъщеря е на 3г. и 4 м.,през есента я записах на градина,но ходи само по 3-4 дни от месеца,защото веднага хваща по някой вирус,възпалява и се много 3-тата сливица,започват се едни хреми,едно хъркане,кашлица и накрая заформи пневмония и аз реших за 3 месеца да я спра от градината.Откакто не ходи е много добре,изобщо не е боледувала и мислех дали да не и направим ваксините Акт Хиб и Превенар,докато си е сега в къщи и е здрава,та затова въпросът ми е-правилно ли е да ги направим и през колко време една от друга?
Благодаря предварително  bouquet

# 781
ЗДравей Бърди!
Да се наредя- още един пациент с отит ( за мен става въпрос не за детенце, надявам се нямаш нищо напротив).
Значи преди 10 дни адски ме заболя ухото и цялата глава. Ходих на лекар, където ми казаха че е отит и получих АБ за 8 дни. По- късно изтече гной и кръв и болката утихна. Лекарката ми каза че това е нормално и може временно да имам намален слух.
Вече изпих всичкия АБ, чувствам се сравнително добре, НО с болното ухо нищо не чувам- само леко бучене. Тава нормално ли е? И кога би трябвало да се оправя?

# 782
Birdie, мога ли да спра приема на Аугментин по-рано? Първо не съм убедена, че беше наложително започването му, нямаше температура, но беше с лаеща кашлица (наистина звучеше страшно) и червено гърло. Педиатъра реши, че е ларингит и каза да почваме Аугментин. Исках да изчакам гърления секрет, но кашляше лошо и го почнах вечерта, а сутринта взехме секрета, защото специалист каза, че от еднократен прием на АБ бактериите няма да се повлияят. Днес излезе резултата - нормална флора. Пие антибиотика 4-ти ден и има страшно разстройство, не помага нищо, подсече се, реве и го боли.
Имам два въпроса: 1) Имаше ли смисъл изобщо да почвам АБ според теб (малко ме е яд, че не изчаках повече, но наистина кашляше лошо, а след като започнах антибиотика кашлицата изчезна още на другия ден) и 2) да го спра ли утре? Педиатъра каза, че може да го спра, но да е имал поне 8 приема (пие го на 12 часа), т.е. да дам тази вечер и утре сутринта и стават 8...?

# 783
Здравей Birdie!На около 3мес.започнаха крусти по главата и след около месец ситни пъпчичи по лицето,моята педиатърка каза,че е от студеното време да мажа с мазен крем,а крустите с зехтин,след още месец главата беше в ужасно състояние а по лицето кожата стана на червени лишеи а имаше и на 1та ръка и крачето същокоито го сърбяха,най сетне ни прати на дерматолог -Атопичен дерматит.Рецептата която ни изписа е сутрин да мажа с ексипиал крем а вечер с правен крем от:Flucinar mas 1/2,lanolin i vaselin другото не мога да разчета нещо като Аl.csles.Мазахе така 3седмици и всичко се изчисти,и каза с правения крем да мажем през вечер 2седмици,лишеите започнаха да се появяват отново но бяха малки,като междувременно захраних с зеленчуково и плодово пюре и не съм видяла някакво влошаване освен малки пъпчици около устата за 2,3 днипреди това е бил само на кърма.Отидохме пак и каза да спираме правения крем и вместо това да мажем с linola fett,също така мия с течние гел на А дерма без сапун,положението много се влоши в момента почти цялото му лице е в лишеи и пъпчици,докторката каза че е от някаква храна която аз съм яла сега ни праща на специалист по детско хранене и алерголог.Въпросът ми е с какво вече да го мажа,може ли по малко от правения крем през 2,3 дни докато поне се махнат големите лишеи макар знам че не се препоръчва за дълго ползване,незнам какво да правя а всеки ден се увеличава повече и повече

# 784
Здравейте,Бърди!Малката ми дъщеря е на 3г. и 4 м.,през есента я записах на градина,но ходи само по 3-4 дни от месеца,защото веднага хваща по някой вирус,възпалява и се много 3-тата сливица,започват се едни хреми,едно хъркане,кашлица и накрая заформи пневмония и аз реших за 3 месеца да я спра от градината.Откакто не ходи е много добре,изобщо не е боледувала и мислех дали да не и направим ваксините Акт Хиб и Превенар,докато си е сега в къщи и е здрава,та затова въпросът ми е-правилно ли е да ги направим и през колко време една от друга?
Благодаря предварително  bouquet
Привет,
Да, удачно е да ги поставите. По една доза и от двете ще Ви е нужна. През седмица може да ги поставите.
Акт-Хиб има показания до 5 годишна възраст рутинно (някъде и до 6) а не до две, както погрешно смятат в Бг.

# 785
Birdie, мога ли да спра приема на Аугментин по-рано? Първо не съм убедена, че беше наложително започването му, нямаше температура, но беше с лаеща кашлица (наистина звучеше страшно) и червено гърло. Педиатъра реши, че е ларингит и каза да почваме Аугментин. Исках да изчакам гърления секрет, но кашляше лошо и го почнах вечерта, а сутринта взехме секрета, защото специалист каза, че от еднократен прием на АБ бактериите няма да се повлияят. Днес излезе резултата - нормална флора. Пие антибиотика 4-ти ден и има страшно разстройство, не помага нищо, подсече се, реве и го боли.
Имам два въпроса: 1) Имаше ли смисъл изобщо да почвам АБ според теб (малко ме е яд, че не изчаках повече, но наистина кашляше лошо, а след като започнах антибиотика кашлицата изчезна още на другия ден) и 2) да го спра ли утре? Педиатъра каза, че може да го спра, но да е имал поне 8 приема (пие го на 12 часа), т.е. да дам тази вечер и утре сутринта и стават 8...?

Би трябвало незабавно да обсъдите с педиатъра замяната му с подходящ. Силното разстройство е негов страничен ефект-повод за смяна.
Много ми е трудно да коментирам необходимостта от АБ или нуждата от спирането му. Зависи от прегледа и конкретното състояние на детето.
Надявам се ме разбирате... Simple Smile

# 786
Здравей Birdie!На около 3мес.започнаха крусти по главата и след около месец ситни пъпчичи по лицето,моята педиатърка каза,че е от студеното време да мажа с мазен крем,а крустите с зехтин,след още месец главата беше в ужасно състояние а по лицето кожата стана на червени лишеи а имаше и на 1та ръка и крачето също които го сърбяха,най сетне ни прати на дерматолог -Атопичен дерматит.Рецептата която ни изписа е сутрин да мажа с ексипиал крем а вечер с правен крем от:Flucinar mas 1/2,lanolin i vaselin другото не мога да разчета нещо като Аl.csles.Мазахе така 3седмици и всичко се изчисти,и каза с правения крем да мажем през вечер 2седмици,лишеите започнаха да се появяват отново но бяха малки,като междувременно захраних с зеленчуково и плодово пюре и не съм видяла някакво влошаване освен малки пъпчици около устата за 2,3 дни преди това е бил само на кърма.Отидохме пак и каза да спираме правения крем и вместо това да мажем с linola fett,също така мия с течния гел на А дерма без сапун,положението много се влоши в момента почти цялото му лице е в лишеи и пъпчици,докторката каза че е от някаква храна която аз съм яла сега ни праща на специалист по детско хранене и алерголог. Въпросът ми е с какво вече да го мажа,може ли по малко от правения крем през 2,3 дни докато поне се махнат големите лишеи макар знам че не се препоръчва за дълго ползване,не знам какво да правя а всеки ден се увеличава повече и повече
Влошаването е резултат на Линолафет-за всички деца с атопични екземи по принцип се избягват продукти на нефтена и животинска основа. Или се дават много, много фино пречистени, които са скъпи по принцип.
От кой точно препарат изчезнаха коричките по главата?

АД НЕ е алергично страдание и "уклоните" към темата "алергии" са неуместни.
Ако можете да предложите снимки ще мога да Ви дам моите мисли и препоръки.

# 787
  • София
Бърди, от два дни Джули е страшно кисела Cry, само вечер, мрънка, киселее, нервна е, не знам какво вече да и правя, никъде не иска да седи, хапва иначе и ....
Зъби не се показват, но си мисля, дали не е от тях? Confused

# 788
Снимката ви пратих на лични,крустите по главата са същите като по лицето и изчезнаха след като започнах мазането с крема направен от смес: флуцинар 1/2 тубичка,ланолин и вазелин като мазах само вечер около 1 месец и след като го спрях пак се появиха.Дерматоложката каза че са се появили пак поради някаква храна,която аз съм яла цитруси или мляко.

# 789
Себорейния дерматит по главичката често е продукт на вид гъбичка, освен другите фактори.
Ползваме Фунгорал шампоан+ специално масло за тези крусти. Има и специални шампоани за себорейна кожа.

Видях снимката-това са инфектирани екземни полета, може и да са импетигинизирани, ако върху тях понякога има малки жълтеникаво-медни крустички (корички)-моля обсъдете да включите в лечението Фуцидин и Дактарин. За Дактарин, ако се прецени за гъбичково участие. В правения крем използвайте не Флуцинар, а Бетноват, като за база ползвайте Еуцерин или А-Дерма (хидратантен крем с Омега киселини) а НЕ ланолин или вазелин. Без ликвидиране на инфекцията само с Флуцинар ефекта е нетраен.

Не ползвайте флуорирани кортикостероиди за лице-Флуцинар е от тази група.

# 790
Бърди, от два дни Джули е страшно кисела Cry, само вечер, мрънка, киселее, нервна е, не знам какво вече да и правя, никъде не иска да седи, хапва иначе и ....
Зъби не се показват, но си мисля, дали не е от тях? Confused
Разходки и извеждане.
Ако скоро е имала хрема-да погледнем ушичките...
Какво мляко пием?

# 791
  • София
Пак Фризовом и си го изпива цялото Confused= 210г.
НАН- на едав по 60г пиеше и плюеше, въобще не го понесе, така я мъчих 3 дни и откакто почнахме пак Фризовома си го папа без проблем Rolling Eyes
Дали да не пробвам с Хумана 2?
Не си пипа ушичките...

# 792
Благодаря,по главата се образуват и жълти люспи,но по лицето не,а колко време да се маже с бетноват+хидрантния крем и те в какво съотношение са 1:1? и колко пъти на ден да се маже?

# 793
Здравейте!
Благодаря много за съветите за захранването.

Искам обаче да попитам още неща:

- По колко оризова каша/каша с плод/плод да се дава? Като ги редуваме и даваме пюре, оставаме с по-малко мляко.
Нали се казва, че кашата заменя млечно хранене, но само плодово пюре - не.  
Добра идея ли е това даване на пюре между храненията?

- Впоследствие по-колко зеленчуково пюре?

- По колко млечни хранения (по месеци) задължително да има до 1 г?

Благодаря отново  Hug

# 794

Би трябвало незабавно да обсъдите с педиатъра замяната му с подходящ. Силното разстройство е негов страничен ефект-повод за смяна.
Много ми е трудно да коментирам необходимостта от АБ или нуждата от спирането му. Зависи от прегледа и конкретното състояние на детето.
Надявам се ме разбирате... Simple Smile

Разбирам, но питам, защото тук четох, че АБ се изписва при бактериална инфекция, но не при вирусна. Щом няма бактерии в гърлото, не значи ли, че няма нужда от АБ и е вирусна? А щом няма и температура, откъде се появи тази кашлица и как изчезна за 1 ден? Той е много жизнен иначе...

Общи условия

Активация на акаунт