Мнения на Birdie...

• 261 535
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 795
@Misty
Съгласен съм с доводите, но аз понеже не съм прегледал не мога да кажа има ли нужда или няма.
Съгласете се че това от разстояние не е правилно да го правя-може да има бронхит или отит и заради това да е изписан.
Обсъдете с педиатъра нуждата от АБ...

# 796
Благодаря,по главата се образуват и жълти люспи,но по лицето не,а колко време да се маже с бетноват+хидрантния крем и те в какво съотношение са 1:1? и колко пъти на ден да се маже?
Не мога да Ви дам пропорциите на кремчето, тъй като нямам контрол върху това как ще го използвате.
Мога само да Ви предложа идеи как да излезете от ситуацията...за съжаление.
Тези кремчета при малки деца са опасни и само под близък контрол може да се използват.
Ако се прецени че няма инфекция-не слагайте Дактарин/Фуцидин. Но все пак мисля полза от Фуцидин ще има.
Проблема с кортикостероидите при този тип екземи е че слаби КС препарати ПРОСТО не работят-екземите са дълбоки и много упорити.
А за да ползвате Бетноват, на "голо" това не става-той трябва да е в база.

Последна редакция: сб, 24 фев 2007, 23:50 от Birdie

# 797
@Misty
Съгласен съм с доводите, но аз понеже не съм прегледал не мога да кажа има ли нужда или няма.
Съгласете се че това от разстояние не е правилно да го правя-може да има бронхит или отит и заради това да е изписан.

Дробовете му бяха чисти, кашлицата беше ларингиална, отит няма. Тя изписа АБ автоматично още преди да се появи кашлицата, 4 дни преди нея имаше само червено гърло и Т, но "понеже при много бебета преминава в отит, по-добре да пие АБ". Не му дадох и на следващия ден беше добре, без температура... Но явно не е бил възстановен напълно, защото след една разходка, в която спа в количката 4 дни по-късно се разкашля. Чисти дробове, отново само гърло, но пак ми каза да почвам АБ профилактично. Rolling Eyes
Благодаря ти все пак, наистина няма как да кажеш нещо със сигурност без да го видиш лично.  bouquet  Grinning

# 798
Здравейте!
Благодаря много за съветите за захранването.

Искам обаче да попитам още неща:

- По колко оризова каша/каша с плод/плод да се дава? Като ги редуваме и даваме пюре, оставаме с по-малко мляко.
Нали се казва, че кашата заменя млечно хранене, но само плодово пюре - не.   
Добра идея ли е това даване на пюре между храненията?

- Впоследствие по-колко зеленчуково пюре?

- По колко млечни хранения (по месеци) задължително да има до 1 г?

Благодаря отново  Hug
Привет на umbi,

"оризова каша/каша с плод/плод" това са варианти за избор в рамките на ЕДНО хранене в 16-17-18.
Всичко останало си остава мляко/кърмене. Останалите хранения не се модифицират или изменят.
Значи 7-8 АМ/кърмене
           12-13 АМ/кърмене
           17-18 оризова каша/каша с плод/плод
            22-23 АМ/кърмене
4 до 5 хранения дневно след 5 месец е обикновено нормална практика.
Количеството е около 150-190-200 грама, но не е абсолютно и задължително. Стандартното разреждане на кашите на прах тук е 9 с.л. със 150 мл вода.

"кашата заменя млечно хранене, но само плодово пюре - не."
->Няма такова нещо-просто храненето с АМ/кърма в 16-17-18 го заменяте с двата възможни варианта, за които писах (оризово брашно или плод). В началото може да давате добавки АМ или кърмене след това, но щом детето започне да изяжда количество не се дава АМ/кърмене след това хранене. Допълнителното даване на АМ/кърмене, независимо че детето изяжда количества, води до незабавно напълняване и наднормено тегло-9кг би трябвало да тежи дете на 12 месеца, родено около 3000гр... Simple Smile, а не на 6 месеца да е 9 кг...

Когато минем 2-3 седмици с плод и/или оризово брашно заменяме в 12-13-14 кърменето/АМ със зеленчук-пак бавно, постепенно и внимателно обогатявайки. Храненето в 16-17-18 си остава както си е-обогатяваме и него с плодове на сезона (позволени), и кашите от различен вид.

Така остават АМ/кърмения сутрин и вечер късно до 12-14 месеца. Не е уместно там да слагаме други храни.
Най-честата грешка в Бг е "бомбардирането" с нови храни-още не усвоило храненето в 16-17-18, те му слагат ново в 10 часа, и след седмица, ново в 12-13-14. И започват диарии, алергии, и влиза на терена Г-н Мустаков (и си вкарва автогол) и т.н. ненужни перипетии.
Въвеждането на двете хранения в 16-17-18 и в 12-13-14 и обогатяването им отнема около 40 дена. Ако почнете от 5.5 месеца до седмица преди 7 месец...

Последна редакция: сб, 24 фев 2007, 23:47 от Birdie

# 799
@Misty

Дробовете му бяха чисти, кашлицата беше ларингиална, отит няма. Тя изписа АБ автоматично още преди да се появи кашлицата, 4 дни преди нея имаше само червено гърло и Т, но "понеже при много бебета преминава в отит, по-добре да пие АБ". Не му дадох и на следващия ден беше добре, без температура... Но явно не е бил възстановен напълно, защото след една разходка, в която спа в количката 4 дни по-късно се разкашля. Чисти дробове, отново само гърло, но пак ми каза да почвам АБ профилактично. Rolling Eyes
Благодаря ти все пак, наистина няма как да кажеш нещо със сигурност без да го видиш лично.  bouquet  Grinning

Моля за разбиране-това което искате би ме поставило в карикатурно положение от разстояние да назначавам или спирам лечения. За един мезим-форте или избор на АМ мога да си го позволя, но за избор на сериозни лекарства...макар че понякога съм давал съвети воден от тъжни чувства и състрадание към много препатили и невиждащи изход. Thinking

Тъжно е когато майките са по-добри педиатри от педиатрите...  Simple Smile

# 800
  • Варна
Здравей, Birdie, сина ми е на година и 8 месеца. От няколко дена забелязахме, че му се белят пръстите на ръцете и на краката. Има ли нещо обезпокоително? Да не е липса на някакъв витамин или просто момчето расте  Flutter

# 801
  • София
Здравей, блогдаря ти за отговора, имам още едни сериозен въпрос:
Знаеш, че Джули не иска да пие нищо, така и не пи рядкото мляко НАН, сега забелязвам, че като предложа вода със захар, иска, пие малко, но веднага почва да се дави и кашля - така е със всичко рядко Confused
Освен това, когато гризе бисквитка или друго нещо, започва да ръмжи през носа, все едно иска да изкара сополи със затворена уста, това започва да ме притеснява, защото когато се опитам да извадя секрет, няма нищо...
Какво мислиш? Praynig

# 802
Здравей,Birdie,
Моето момченце е на 3.5г.До 1г. изкара един бронхит и две пневмонии.До 1.5г. беше пил вече 10 антибиотика.След това започна сухата лаеща кашлица.Ляга си здрав,а като се събуди сутринта започва да кашля през 1-2min.Другият проблем е,че когато се разболее започват да му текат гнойни секрети от очите и носа.Капя му ТobraDex в oчите и Виброцил в носа-това уж най-помага,а кашлицата овладявам много трудно.Понякога получаваше и обриви(почти една година не е имал).Тази зима реших да го ваксинирам.В края на декември се разболя за кратко.Пак суха лаеща кашлица и гнойни секрети,размина се по-леко.Преди седмица се събуди пак с такава кашлица.Аз и сестричката му също бяхме болни,но вече оздравяваме,а той не спира да кашля цяла седмица и от два дена е със спазъм.До вчера давах Синекод и Кларитин,а от днес Вентолин,давам и хомеопатични.Не съм му  давала антибиотик вече 2 години,защото съм против антибиотиците и на него май повече му вредят отколкото помагат.Незнам какво да правя,а утре педиатъра ще ми предпише антибиотик

# 803
Здравей, Birdie, сина ми е на година и 8 месеца. От няколко дена забелязахме, че му се белят пръстите на ръцете и на краката. Има ли нещо обезпокоително? Да не е липса на някакъв витамин или просто момчето расте  Flutter
Имате ли снимка? моля...

# 804
Здравей, блогдаря ти за отговора, имам още едни сериозен въпрос:
Знаеш, че Джули не иска да пие нищо, така и не пи рядкото мляко НАН, сега забелязвам, че като предложа вода със захар, иска, пие малко, но веднага почва да се дави и кашля - така е със всичко рядко Confused
Освен това, когато гризе бисквитка или друго нещо, започва да ръмжи през носа, все едно иска да изкара сополи със затворена уста, това започва да ме притеснява, защото когато се опитам да извадя секрет, няма нищо...
Какво мислиш? Praynig
Няма обяснение и не би трябвало да се дави, когато пие вода. Не е добре да даваме вода със захар.
"Освен това, когато гризе бисквитка или друго нещо, започва да ръмжи през носа"-това как става? как ръмжи и едновременно яде? нещо не мога да го разбера...

# 805
  • София
ами така, спира и започва все едно да опитва да издиша през носа и се получава все едно иска да изкра нещо през него Rolling Eyes опитва се за издуха все едо нещо навън...кка да обесня...
а, това давене, при какъв лекар да я заведа?

# 806
  • София
Здравейте, Birdie!
Искам да ви попитам какво препоръчвате за храненето на дете на 1 година. Благодаря Ви!

# 807
ами така, спира и започва все едно да опитва да издиша през носа и се получава все едно иска да изкра нещо през него Rolling Eyes опитва се за издуха все едо нещо навън...кка да обесня...
а, това давене, при какъв лекар да я заведа?
Когато пие млякото (Фризовом)дави ли се?

# 808
  • София
не Rolling Eyes, само редки течности Rolling Eyes

# 809
Здравейте, Birdie!
Искам да ви попитам какво препоръчвате за храненето на дете на 1 година. Благодаря Ви!
Децата над годинка се хранят от кухнята на родителите.
Просто трябва да балансирате продуктите и да избягвайте крайна употреба на сол, но с умерена употреба на подправки, избягвайки люто.
Няма нещо на което да се "набляга".
Млякото се оставя сутрин и вечер в количества по желание на детето. Без насилие задължително да се пие мляко...

Общи условия

Активация на акаунт