"не знам, но тя все още си е с очевидна болка"
->Как разбирате-защото се дърпа от биберона?-ами след толкова усилия за хранене, то като вижда биберон и почва да плаче...
Тежки рефлукси без повръщане са възможни.
Но на уз се виждат-щом детето изпие млякото се наблюдават обратни вълни и млякото рефлуктира/
Проблема Ви е да си намерите свястен нормален педиатър.
Тесните специалности не са наясно с неща от обикновената всекидневна практика, защото не са практикували обща, амбулаторна педиатрия. Освен това са склонни да виждат клонката, а губят гората.
Аз бих предложил следното:
*да обсъдите нуждата от лекарства изобщо-да ги обвържете с уз или pH измерване (мониторинг).
*да оставите детето на 4-4.5 часови интервали на хранене.
*там, където давате АМ да го сгъстите с 1-2 мезурки обикновено бебешко оризово брашно.
*да оставяте детето дълго време през деня в столче за кола. И да спи там.
*да помислите с оглед изпражнения, колики, дали не се касае за лактазен дефицит, от който още при първите глътки мляко, детето да получава силни болки и да спира да се храни. Тоест, да няма езофагит!
Мисля че лекарства трябва да се дават само при доказани случаи.
Естествено, да давате Нутрамиген без да имате доказана (или стабилна по клинични данни) АБКМ е абсурдно и повече вреди.

Мисля си колко са лекарите,които отделят от времето си ,за да отговарят напълно безплатно, но много компетентно.
Къде са тези лекари в България???