Мнения на Birdie...

• 264 662
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 110

Препоръчваното от Вас хранене на 40 минути води до:
*рязко наддаване и наднормено тегло-детето се прехранва.
*бебешки тип наднормено тегло е особено опасен тип наднормено тегло с дълготрайни негативни последици за хипертония и  исхемична болест на сърцето в много по-късна възраст.
*свързване на "утеха" с хранене-което е крайно нежелателно- от 40 минутните интервали детето по принцип е неспокойно-вие го слагате на гърдата за успокоение и т.н. Свързва се "успокоение" с прием на храна. Рисков фактор за булимия в късна възраст, психологична хиперконсумация на храни и наднормено тегло.
Моето бебе беше чист пример,че това е абсолютно невярно Naughty
теглото му беше абсолютно в норма,никога не е наддавал рязко и никога не е бил с наднормено тегло,да не говорим,че синът ми като бебе беше най-спокойното малко човече,на което всички се чудеха как може да е толкова усмихнат.
Непрекъснато говориш против българските педиатри и за начините им на лечение,но по въпросите на кърменето не си по-напред от тях Thinking

# 1 111
  • София
Birdie често чета Ваши мнения по различни теми и намирам доста полезна информация, бих желала да ви попитам следното:
Вчера след реуминизациа на дете на 1г. и 6 мес. против полиомиелит (с капки) и ДТК вечерта вдигна 39 температура, която цяла нощ ту спадаше до 37,8 , ту се вдигаше пак до 39.
В момента детето спи вече 3 час преди да заспи имаше 37,8. Също така е доста раздразнително.
Какво конкретно мога да предприема и нормални ли са тези реакции на организма му.
Много съм притеснена, след изчитането на темите за ваксините и по специално за тези тук в БГ, незнам какво да правя, мисля си само негативни работи.

# 1 112
@тики-так
Това, което работи за Вас, не работи за Всички. Това, което работи за всички, в 99% работи и за Вас. Така стоят нещата.

Факта че в Бг не работят с растежни криви масово, поставя под съмнение твърдението за "нормално тегло", просто защото "на око" нормално не е в действителност нормално. А и зная добре от практика какво се случва...

Ако подразбирате тук-там да го поставяте на 40 минути и да го храните е едно, а да го храните с  месеци на 40 минути-е друго. Не е нужен абсолютизъм и крайни подходи-2 часа са минимум, оттам от 2 до 4 часов интервал може да го храните свободно.

За другото, погледнете другия форум-може би там ще намерите повече мнения, съвпадащи с Вашето.
Това е моето мнение...

# 1 113
Birdie,ако не сьм се изразила правилно,моля за извинение.За сьжаление сьм принудена да бьда внимателна,защото сьм се сбльсквала много пьти с лекарски грешки.Но сьм благодарна,че има лекари с безкористност и призвание,без такива лекари не можем.

# 1 114

Това е абсолютно невярно.Казвам го от опит,кърмила съм година и седем месеца,като в началото съм кърмила и през 40 минути.
Никъде не съм казала,че съм кърмила в продължение на месеци  в интервал от 40 минути,писала съм в началото след което от честото кърмене млякото се регулира и не се налага толкова често хранене
препоръки като вашите водят до въвеждане на АМ и прекратяване на кърменето-ако не издържа 2 часа,значи майката няма кърма,един вид...
много добре знам какво пише в другия форум,благодарение на момичетата там кърмих сина си толкова дълго време
аз бях до тук в тази тема,просто ми бяха интересни препоръките ви за кърмене на 2 часа,те са по-скоро присъщи за българските лекари, а аз бях останала с друго впечатление за вас...

# 1 115
Здравеите, Birdie.

Моето бебче е на 7 месеца.Тежи 8.200 , 70 см.  Наддава добре.
В момента се храним така:
5.00 - кърма
9.30 - кърма
12.30 - зеленчуково пюре (180гр) + кърма
16.00 - плодово пюре (150гр)
18.00 - оризова каша (80-100мл) + кърма
22.00 - кърма

Моля дайте ми съвет:
                           1. кога да го захранвам с месо и жълтък
                           2. да сменя ли оризовата  с др. вид каша (може ли всеки ден оризова каша)
                           3. да давам ли бисквити и с кое ядене (безглутенови)
                           4. супа и сухар в супата от кой месец
                           5. суров пасиран банан може ли да давам
                           6. да спра ли кърменето на обяд и от кога да го кърмя само сутрин и вечер
                           7. с какво да разнообразя храненето
Привет,
Благодаря Ви за добрите думи...

9.5-10 кг би трябвало да тежи дете на около 12 месеца, родено с тегло 3кг-3.500гр. Simple Smile.
освен това на 7 месеца 3 външни хранения са множко-2 е по-добре-основно в 12-13-14 и плод в 17-18.
Това показва че в 12.30 може да оставите само пюрето, храненията в 16 и 18 да ги обедините в хранене около 17 часа (може и с кърмене след това), и последно да кърмите към 21.30-22.

1->>първо месо преди жълтък-а, след като сте въвели няколко вида зеленчук. В съображение за зеленчук-тиквички, картоф, морков, спанак, карфиол, брюкселско зеле, артишок, червено цвекло (сварено пасирано). Не знам какво друго може да намерите... След това аз предпочитам бяло пилешко като първо месо. Около 2 седмици след въвеждане и удтвърждаване на месото-може да въведете жълтък-твърдо сварен-> 1/4, след два дена 1/4, след 3 1/2, след още 3 1/2 и след това цял (тази схема има разни варианти, в зависимост от предпочитанията на детето).
2->Оризовата каша може да обогатите с плод (щом слеете двете следобедни хранения) и да редувате плодовете, или да давате 2-3 пъти седмично от всички каши на прах, които са за над 6 м деца. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА С АМ, ИЛИ БЕЗ!
3->Може-с плодовете, кашата в 16-17-18. Сладко при сладко...
4->Супа и сега можете да давате, но със пектъра храни, които сте въвели. Сухар след 11-12 месец.
5->Да, с другите плодове, но го въвеждате по правилата на всяка нова храна.
6->За кърменето-кърмете във всички други хранения, без обедното. За 16-17-18 спокойно можете да кърмите 2-3 пъти седмично, вместо другото. Или да давате по-малко количество твърда храна в този час и да кърмите после.
7->В кое хранене? Пишете какво намирате на пазара като плод и зеленчук...

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 15:51 от Birdie

# 1 116
"Никъде не съм казала,че съм кърмила в продължение на месеци  в интервал от 40 минути,писала съм в началото след което от честото кърмене млякото се регулира и не се налага толкова често хранене..."
->Ами то и на 2 часа кърмене често е... Simple Smile
"В началото" е разтегливо понятие... в първите дни можете да кърмите 12 пъти дневно или още повече...

Не, не водят до въвеждане на АМ-водят до разумен и балансиран подход, без крайности, фанатизъм и уклони.
И съобразяване с реалността->>не може със седмици детето да плаче, да не наддава добре, да сте опитали всичко (и често кърмене и по-рядко) и пак да скандираме "Кърмим", накривявайки си шапчицата...
От друга страна, Майките са индивидуални-не всички може да имат еднакво млечно количество и продължителност на кърмене. Съобразяваме се с това!
Освен това, някои майки НЕ желаят да кърмят-аз като техен педиатър  излагам съображения, но нищо повече. Аз НЕ ГИ СЪДЯ! Ако не искат-моля.
Тези подробности Ви убягват...

Животът, и специалността в частност, са сложно нещо... Simple Smile

# 1 117
Birdie,ако не сьм се изразила правилно,моля за извинение.За сьжаление сьм принудена да бьда внимателна,защото сьм се сбльсквала много пьти с лекарски грешки.Но сьм благодарна,че има лекари с безкористност и призвание,без такива лекари не можем.
Просто исках да дадете цялата информация...
Иначе как ще мога да отговоря точно-има много "гънки", които ми станаха известни от другия форум...

# 1 118
Това е мнението на неврохирург,не мое.Ако сьм пропуснала нещо,питаите ме.Пьрво от вас разбрах,че трябва да се наблюдават очите,след консулта сьщо ми беше препорьчано.Днес бяхме на преглед при очен лекар,всичко е нормално.Без да излиза от специалността си,лекарката каза,че ако имаше усложнения сьс хидроц.,то за 5г. те щяха да се видят.Дьщеря ми не е единствен случаи.Това е радостно,нали?

# 1 119
Да, разбира се.
Въпроса е в оценката на МРезонанс и в неврологичната оценка на детето.
Ако смятат че там всичко е наред-тогава би трябвало да е наред.

# 1 120
Чудех се дали сьм взела правилно решение за отказа от пункция.След днешния преглед мисля,че сьм.Мислите ли ,че наистина сьм постьпила добре?Според нашата невроложка и вьобще според всички лекари досега общото сьстояние на дьщеря ми е добро.

# 1 121
Продьлжавам да мисля,след това,което ми писахте,че може да не е хидроц. и си мисля,че сте прав.

# 1 122
Birdie често чета Ваши мнения по различни теми и намирам доста полезна информация, бих желала да ви попитам следното:
Вчера след реуминизациа на дете на 1г. и 6 мес. против полиомиелит (с капки) и ДТК вечерта вдигна 39 температура, която цяла нощ ту спадаше до 37,8 , ту се вдигаше пак до 39.
В момента детето спи вече 3 час преди да заспи имаше 37,8. Също така е доста раздразнително.
Какво конкретно мога да предприема и нормални ли са тези реакции на организма му.
Много съм притеснена, след изчитането на темите за ваксините и по специално за тези тук в БГ, незнам какво да правя, мисля си само негативни работи.
Това е реакция към ДТК.
Може за следващите ваксинации да ползвате без проблем Инфанрикс, или всякаква друга ваксина ДТаК, съдържаща безклетъчна коклюшна съставка.

# 1 123
  • София
Много ти благодаря за отговора !  bouquet

# 1 124
Цитат
Принудата за хранене влошава нещата.
именно - понякога се чудя дали не я тъпчем твърде много, когато на нея и липсва апетит или е запечена.... но обикновено, оставяме я да води...

Цитат
"лактозен дефицит" е липса на активност на един ензим, който разгражда лактазата. В следствие на това, тя остава неразградена, което води до газове, колики и болки. + редки изпражнения-воднисти... Преминаването на безлактозно мляко ликвидира проблемите за дни.
чудесно - би следвало, че след промяната на диетата на Ема и въвеждането на Nutramigen 1 - съмнения за такъв дефицит би трябвало да са изчерпани?а.

"защо се гърчи в съня си"
->Описание, моля?

ами... започва се със сумтене или вопъл, до минута по-късно тя започва да се върти, плюе биберончето си ако го смуче и започва да се извърта на страни, извивайки гръбчето си назад и ръкомахайки / сумтейки непрекъснато. оставена сама в такъв момент, тя постепенно започва да си набутва ръчичките в лицето, търкайки усилено - докато не се събуди с плач. всъщност, това завъртане, извиване на гърба и рязко дърпане е специфично при нея за повечето пъти, когато е сложена да лежи на нещо твърде хоризонтално (или дори под ъгъл). прави го ако е държана на ръце също, единствено ако е абсолютно изправена се успокоява - не може човекът който я носи да бъде седнал, това я дразни...

абе, не е много лесно да и се намери комфортно положение. засега спи в кошница но не под 30 градуса, много се изхлузва- по-скоро е под 15-20, може би...

senokot е лаксатив, даващ се като очистително при рентгенографско изследване на дебело черво. Даването на лаксативи при деца под 6 месеца е в 90% грешно. При по-големи деца се налага много рядко. Причините са винаги лесно отстраняеми. В случая Ранитидина е такава...
именно - освен това, ние опитваме стандартните коремен масаж, "каране на колело", малко захар във преварена водичка... не намирам, че и помагат много - докато ака се напряга много и започва да плаче... тя--едва ли не--се плаши да мърда или яде след това... трябва да се намери начин да се уталожи и да се държи отпуснато коремчето и.

Имайте пред вид че при малки деца киселинността на стомашния им сок не е голяма. Езофагита се причинява от честотата на рефлукса за денонощие. Затова и като сгъстите млякото (или ползвате антирефлуксни млека) децата се оправят. Идва да Ви покаже че не "атакуването" на киселинността е важната, а намаление на епизодите на рефлукс в тази малка възраст.
да, днес решихме да спрем ратинидина за няколко дена поне и да наблюдаваме дали има някаква значителна промяна в нейното поведение. предотвратяването на епизодите на рефлукс звучи чудесно, но кога / при какви обстоятелства е опасно да се сгази лука? да се сменя облича след къпане изглежда най-неприатната и дневна процедура... не винаги можем да я държим под ъгъл - и въпреки, че аз сега работя предимно от къщи за да помагам, просто е трудно винаги да има 2-ма души, които да я приготвят.

"тя все пак изяжда само около 120-140 мг от изкуствено мляко на ден"
->> +колко кърма??

ами, към 760 мг на ден тотално поглъща, тежи 6.100 в момента, родена 3.620 (13 седмица)

"мисля, че всичките тези промени непрекъснато я разстройват и е необходимо да изградим някаква система и режим"
->Разбира се. Но как от разстояние да ви помогна.
помагате доста, просто като един поток от информация - благодарим ви от сърце.

*Можете ли да говорите за Уз на коремче и за оценка на рефлукс?
опитах днес да загатна за тестове и УЗ не беше в менюто, наплашиха ме с 'invasive procedures over 24 hours' за проверка на Ph нива или нещо подобно...

*Може ли да говорите за опасността от сукралфат и да го смените със Саб-Симплекс, който по действие е същия (по отношение намаляване на киселинността на стомаха)
ще се опитаме или просто ще го спрем, вероятно когато се убедим, че няма проблем с липсата на ранитидин (вече пропуснахме една доза и засега си гука и е щастлива). не мисля, че можем просто да го сменим с лекарство по наш избор - количеството препоръчано в момента е 1.25 мг по 4 пъти на ден и микаела изглежда много по-спокойна откакто сме на него. това количество много ли е и какви са опасностите ?

благодарим пак, сега трябва да поработя малко но ще добавя, ако се сетя а нещо допълнително

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 18:27 от codacoda

Общи условия

Активация на акаунт