Мнения на Birdie...

• 262 419
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 155
Бърди, може ли пак нещо за ваксините - говорих с нашето Джи Пи за триваксината - морбили, паротит, рубеола - аз пожелах да закупя някаква по качествена, но специално за нея докторката ми каза че тези по здравна каса са на същата фирма, т.е. същите, няма смисъл да си купувам - наистина ли е така?
Приорикс е добра ММР.
Имам противоречиви данни дали разполагат точно с нея.

# 1 156
@eunos03
Няма положителни посявки от изпражнения, нали?
Не се изолира микроб?

Не давайте този "Ентерол". Хидрасек е добър избор, но при определени случаи...
Диетите пролонгират диариите и затова НЕ се правят диети при обикновени детски диарии...

С какво се храни сега детето-обикновена Хумана?
Какво по принцип хапва-видове храни? и как ги давате? кои видове храни са въведени?
Пишете за нормалното му хранене по подробно, и ще ви дам моето мнение.

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 19:28 от Birdie

# 1 157
Много благодаря за бързия отговор!

За изпражненията - на 5-ти Март получихме резултатите от двете проби - едната в обикновен контейнер, а другата в такъв с консервант - и двете не показаха наличие на бактерии.

ПРЕДИ грипа да започне "одисеята ни" детето се хранеше с:
- 5-6 часа сутрин - кърмене
- сутрин -  попара от сухари + сирене + масло (въведохме го две седмици преди да се разболее) - с лъжичка;
- обяд - каши от продуктовата гама на Милупа / или зеленчуково пюре - бяхме въвели почти всички видове зеленчуци - без домат и чушка - с лъжичка;
- следобед, пюре - зеленчуково, месно (бяхме въвели само пуешко) или плодово (почти всички нецитрусови плодове бяха въведени) - с лъжичка;
- вечер и в плунощ - кърмене и/или адаптирано мляко (Милумил 2) - шише.
- Хапаше суров банан (с голямо удоволствие), както и сурова ябълка (за смучене и чешане на венците);
Кашите, плодовите пюрета и от зеленчуковите карфиол и грах му бяха любими.

Преди възобновяването на разстройсвтото диетата на детето се състоеше от:
- основно лечебна Хумана (HN).
- до преди последна консултация с инфекционистката сутрин давахме попара от сухар + лечебната Хумана (HN) + съвсем малко сирене.
- към обедното хранене давахме безмлечна оризова каша;
- между храненията му давахме да гризе обикновени бисквите и солети - и двете бяха въведени още по време на престоя в болницата по съвет на лекуващия лекар
- варена ябълка давахме веднъж
- два дена преди появата на разстройството дадохме варен картоф.
Освен сутреншната попара и обедната каша, които давахме с лъжичка - другите хранения бяха от шише.

СЕГА, след консултациата диетата му е:
- даваме само лечебна Хумана (HN);
- тази сутрин дадохме печена ябълка и безмлечна оризова каша към хуманата.

И сега детето е жизнено, игриво и с апетит.
Много се извинявам за многословието.
С уважение,
Елена Попова

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 22:42 от eunos03

# 1 158
След сутрешната ябълка днес имаше ли проблемно изхождане?
Защо не му харесва Ал 110?

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 22:48 от Birdie

# 1 159
След сутрешната ябълка днес имаше ли проблемно изхождане?

Да - имаше. Дадох ябълката в 8am, и в 10:30h и в 12:30h имаше рядко изхождане.
Млякото не му хареса на вкус (според мен) - опитва една глътка и след това буташе шишето, а очевидно беше гладен.

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 23:02 от eunos03

# 1 160
Хумана (HN) не се дава при подозрение за лактазна недостатъчност (преходна). А такава има винаги при тези хронични диарии.
В този смисъл, Ал 110 е по-подходящ избор.
Можете ли да намерите друго безлактозно мляко от друга добра фирма? Милупа, например?

"каши от продуктовата гама на Милупа / или зеленчуково пюре - бяхме въвели почти всички видове зеленчуци"
->Кои му харесват от тези?

# 1 161
Не сме опитвали с други млека. Виждала съм Милупа HN25 - да пробвам с него?

От кашите на Милупа: много харесваше банановата, ябълка и морков.
А от зеленчуковите пюрета: на Хип - тиква и тиква& ябълка; на Семпер - карфиол и грах.

# 1 162
  • Варна, морето и сините вълни!
Здравей Бърди, имам няколко въпроса.
Синът ми боледуваше често от бронхити и често правеше спазми(преди две години). По съвет на педиатъра ни направихме два курса профилактика с Бронховаксом. Миналата година бронхитите бяха по - рядко явление. Тази година пак по съвет на педиатъра имаме един прием на Букалин.Сега май месец е време за втория. Какво е мнението ти за Букалина.Колко такива профилактични курса е редно да направим?

И още един въпрос. Сина ми е на 4.5 години. Все още се напишва вечерно време. Забелязала съм че започне ли да се напишва вечер до седмица е болен поне с хрема. Как да процедирам? До каква възраст са нормални тези напишвания и ако не преминат какво се прави? Има ли изход от ситуацията?

# 1 163
Не сме опитвали с други млека. Виждала съм Милупа HN25 - да пробвам с него?

От кашите на Милупа: много харесваше банановата, ябълка и морков.
А от зеленчуковите пюрета: на Хип - тиква и тиква& ябълка; на Семпер - карфиол и грах.

"Милупа HN25"
->Не, не е подходящо...
Предлагам ви утре да дадете за обяд "тиква& ябълка" в умерени количества.
Не се притеснявайте от по редките изхождания след това.

Друга алтернатива, която аз повече предпочитам, е да му направите картофено пюре (домашно) с млякото, което сега пие+1-2 ч.л от това пюре "карфиол и грах".
За следобяд (16-17-18)-ябълка-печена или варена.
Ако всичко е наред, утре пак ще Ви напиша...

# 1 164
Здравей Бърди, имам няколко въпроса.
Синът ми боледуваше често от бронхити и често правеше спазми(преди две години). По съвет на педиатъра ни направихме два курса профилактика с Бронховаксом. Миналата година бронхитите бяха по - рядко явление. Тази година пак по съвет на педиатъра имаме един прием на Букалин.Сега май месец е време за втория. Какво е мнението ти за Букалина.Колко такива профилактични курса е редно да направим?

И още един въпрос. Сина ми е на 4.5 години. Все още се напишва вечерно време. Забелязала съм че започне ли да се напишва вечер до седмица е болен поне с хрема. Как да процедирам? До каква възраст са нормални тези напишвания и ако не преминат какво се прави? Има ли изход от ситуацията?
Детето се подобрява защото израства и имунитета му укрепва.
Не мисля че този "...Ваксон" играе роля.
"Букалина"->>Това е? простете...

До около 5-6 годинки изчакваме с нощните изпускания.
Иначе ограничението на течностите 2-3 часа преди лягане помага много.
Както и тренинг на мехура.

# 1 165
Ще пробвам.
Извинете ме отново за многословието, но определено се изплаших от болници, системи и т.н.  Благодаря Ви от сърце!

# 1 166
  • Варна, морето и сините вълни!
Детето се подобрява защото израства и имунитета му укрепва.
Не мисля че този "...Ваксон" играе роля.
"Букалина"->>Това е? простете...

[/quote]

Buccalin - http://www.paginesanitarie.com/skfarmaci/BUCCALIN%20AD%207CPR%200,2G.htm

# 1 167
Ще пробвам.
Извинете ме отново за многословието, но определено се изплаших от болници, системи и т.н.  Благодаря Ви от сърце!
Защо да е многословие?
Аз не съм чичко Сталин...
Темата е за да си помагаме...

# 1 168
@Mimito
Не ползвам такива неща. Не вярвам че работят изобщо...

# 1 169
  • София
Бърди, здравей Hug
снощи бебка за първи път се будеше през 15минути #Crazy, ту иска биба, ту не я иска, мрънка...абе ужас, виждам, че се показва второ зъбче, дали не е от него... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт