Мнения на Birdie...

• 261 906
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 305
"Детето е с леко виснало рамо..."
->Това да не е брахиална парализа??
Как може да се разбере.Моля ви помогнете.Ако може да ни насочите към лекар в България.
Изследва го педиатър-има редица белези...
Не работя в Бг от повече от 10 години...

# 1 306
Благодаря ви от сърце. Hug

# 1 307
  • София
Обща кръвна картина означава пълна кръвна картина ли?Ако да-тя е наред.
От нея се изчисляват редица индекси... само "добра" не стига...  Simple Smile
Ох,Бърди,извинявам се,но нещо не схващам Embarassed-какво да изисквам като изследвания,освен ПКК,моля обяснете ми точно и конкретно,като на ...бавносхващаща Flutter.

# 1 308
Прави се кръвна картина+ другите неща, за които писах.
От кръвната картина лекаря изчислява редица индекси.
От останалите биохимични изследвание (серумно желязо, феритин, желязо-свързващ капацитет) се правят допълнителни изводи.

# 1 309
  • София
Благодаря!

# 1 310
Здравейте,

И таткото на Никола се присъединява към дискусията... При нас имаше още развитие на проблема с продължителното разстройство, при това неща, които допълнително ни объркаха.

Вчера ходихме до още един педиатър с идеята, че тя е гастро-ентеролог и да ни даде допълнителни насоки / диета за лечението. Разказах историята на заболяването (грип -> брохиолит -> разстройство -> разстройство ...) и тя някъде по средата на разказа каза, че знае какво му е, изслуша ме до края и след като допълнително го преслуша и преглед каза, че според нея Никола има алергия към белтъка на кравето мляко. Според нея и първоначалния бронхиолит е в резултат на отпушване на алергията, от някой от нещата, които са се случили тогава: спиране на кърменето, трето приемане на пентаксин, а може би и самия грип. От там нататък, предложеното от нея лечение се състои в безлмечна диета за период от 6-7 месеца.

Тъй, като тя ни каза, че при повторно и последващо провокиране на бронхиолит от алергията, би могло да стане хронично, т.е. - астма, ние решихме докато не изследваме за алергия за всеки случай да смениме млякото с Фризопеп. Така диетата му е преишната, но млякото е Фризопеп.

Това, което най-много ни обърква и притеснява в случая е, че не ни насрочи допълнително изследване, а пък има много други "сценарии" (непоносимост към лактоза, продължаваща вирусна инфекцция, нарушаване на pH на чревната среда, нормално възстановяване на чревната флора, ...), в които протичането на болестта се вписва. Също така, както в моя, така и на жена ми род нямаме алергични хора.

Има ли начин такава диагноза да се потвърди или отхвърли с изследване/наблюдение/следене на изпражненията и др.? Вие смятате ли, че след грип, болница, три антибиотика и др. тази алергия е единственото обяснение?

В момента текущото състояние на бебето е следното: храни се с апетит; изхожда се 4-5 пъти в денонощие, като само 1-2 пъти е обилно - кашесто, понякога и гъсто, на моменти има нещо, като слуз в изпражненията; нощем го чуваме да хърка леко, има секрети в носа, но през деня ги няма.

Предварително ви благодаря за вниманието,
- Таткото на Никола

# 1 311
Привет,

За първи път пише татко тук... Grinning

"Според нея и първоначалния бронхиолит е в резултат на отпушване на алергията, от някой от нещата, които са се случили тогава: спиране на кърменето, трето приемане на пентаксин, а може би и самия грип. От там нататък, предложеното от нея лечение се състои в безлмечна диета за период от 6-7 месеца."
->Няма такава връзка!! Бронхиолитите са вирусно заболяване, а ваксините не причиняват АБКМ!! Нито едно от двете състояния не "отпушва" нищо. Повтарянето на бронхиолитите с определена честота може да навежда на мисъл за Астма, но изобщо не в този аспект, в който се коментира...

"Тъй, като тя ни каза, че при повторно и последващо провокиране на бронхиолит от алергията, би могло да стане хронично, т.е. - астма..."
->Няма такова нещо, просто.

Фризопеп е безлактозно мляко (със следи лактоза), освен всичко друго. В този смисъл (безлактозно), ще имате подобрение. Включването му обаче в случая е груба грешка, тъй като не се базира на никакви аргументи-"предположенията" и "асоциациите" между бронхиолит и АБКМ не могат даже да се коментират сериозно.
Може да изберете обикновено безлактозно мляко и да захраните пълноценно детето. С което ще свършат проблемите Ви...
Вместо да си отваряте нови с Фризопеп.

Ако имате съмнения за АБКМ->>направете РАСТ тест с венозна кръв... но след тази хронична диария... нищо достоверно няма да излезе...

Простете, но е тъжно и срамно да се говорят такива неща от Педиатър в края на 2007 година...
Простете ми пак...

Резюмирайки проблемите Ви:
*касае се за пролонгирана диария от диети след обикновена такава. А обикновената е била от АБ употреба или вирусна.
*тези диарии по тип са от лактозен дефицит. Обикновено се оправят бързо, ако не се пазят "диети". Ако се пазят, и се дава този "Ентерол", нещата стават комплицирани. Диарията пролонгира, те и правят още по-рестриктивни диети, от което нещата стават още по-лоши. Вместо да дадат безлактозно мляко и да захранят нормално и бързо детето (да го върнат на нормалното му хранене, имам пред вид).
*навика им да изписват HN млека е проблем, защото те не са безлактозни.

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 00:22 от Birdie

# 1 312
  • Букурещ
Привет,

Naughty не е вярно.

Добре, щом смятат че не сте съдебно отговорен за медицински съвет които анонимно давате... мога само да ви пожелая да не го проверите на свой гръб.

След като сте толкова активен участник, добре би било другите участници да знаят че сте избрали да бъдете напълно анонимен и че отказвате да носите отговорност за последствията от следването на съветите ви.

Travis не е майка, а татко.

# 1 313
Здравейте Birdie
Аз съм майка на 5м бебе с диагноза микроцефалия и симтоматична епилепсия. Не се заглежда в играчки, понякога гледа в телевизора, реагира на светлина, понякога когато я държа гледа в мен и зеницата и се разширява, др. път когато я държи друг човек аз я викам и съм пред нея и тя ме търси и сякаш неможе да ме фокусира. Очната казва че има бледи папили. Какво ще рече това? Детето ми виждали?  Shocked
БЛагодаря ви предварително.

# 1 314
Привет,

Правихте ли трансфонтанелна ехография? ЕЕГ?
Офталмолог може да каже дали детето вижда-ние само по непряки белези можем да имаме представа.
Има офталмологични критерии за това...

# 1 315
  • София
Привет,

Naughty не е вярно.

Добре, щом смятат че не сте съдебно отговорен за медицински съвет които анонимно давате... мога само да ви пожелая да не го проверите на свой гръб.

След като сте толкова активен участник, добре би било другите участници да знаят че сте избрали да бъдете напълно анонимен и че отказвате да носите отговорност за последствията от следването на съветите ви.

Travis не е майка, а татко.

Това беше грубо и изобщо не по темата
Ако нямаш въпрос към Birdie,с който би искала помощ или съвет- защо четеш/пишеш тук?!?!

# 1 316
Привет,

Офталмолог може да каже дали детето вижда-ние само по непряки белези можем да имаме представа.

Привет,
Да правихме преди з месеца видяха много кисти. Сега фунтанелата е затворена, но преди 2 месеца правихме скенер и показа същото.  Последното ЕЕГ показа: бавновълнова огнищна абнорменост в дясна F-Т област. Пратиха ни на офталмолог, но той не се ангажирва с точно мнение. Казва бледи папили и нищо друго. Макар, че е на 5м. може ли да се разбере още сега дали вижда?

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 11:20 от дари-k

# 1 317
здравейте Birdie, синът ми е на 9 месеца и от в4ера е с обрив по цялото тяло /по скоро 4ервени петна не пъпки/ който днес се засили. предистория: преди около седмица беше болен /T 38.5-39.5, 4ервено гърло и 4исти гърди след преглед при джипито/ изписа ospamox на 8 4аса, но след втория прием сина ми се обрина по гърдите и гърба само пак по-скоро петна отколкото пъпки. заведохме го пак при джипито и тя каза 4е е алергия от АБ и трябва да го спрем. изписа му aerius по 2.5мл 1 път на ден и нищо друго. обрива се из4исти. след 2 дни отидохме на контролен преглед леко за4ервено гърло и сополки за тях изписа коларгол. на следващия ден т.е. в4ера е с обрива. не е ял нищо ново за него като храна. от какво може да е и да бързам ли при дерматолог или алерголог. благодаря ви

# 1 318
Привет,

...Макар, че е на 5м. може ли да се разбере още сега дали вижда?
Би било добре да консултирате в София-има обективни методи, с които може точно да се установи...
Тези "кисти" са резултат от? Каква е диагнозата на това състояние-послеродова асфиксия, или? Това е от значение за общата картина...

# 1 319
здравейте Birdie, синът ми е на 9 месеца и от в4ера е с обрив по цялото тяло /по скоро 4ервени петна не пъпки/ който днес се засили. предистория: преди около седмица беше болен /T 38.5-39.5, 4ервено гърло и 4исти гърди след преглед при джипито/ изписа ospamox на 8 4аса, но след втория прием сина ми се обрина по гърдите и гърба само пак по-скоро петна отколкото пъпки. заведохме го пак при джипито и тя каза 4е е алергия от АБ и трябва да го спрем. изписа му aerius по 2.5мл 1 път на ден и нищо друго. обрива се из4исти. след 2 дни отидохме на контролен преглед леко за4ервено гърло и сополки за тях изписа коларгол. на следващия ден т.е. в4ера е с обрива. не е ял нищо ново за него като храна. от какво може да е и да бързам ли при дерматолог или алерголог. благодаря ви
Привет,
Това е сложен въпрос, защото въпроса е диагностичен.
Обриви след Оспамокс, освен на алергия, може да се дължат и на Епщайн-Бар инфекция-мононуклеоза.
Има значение също и кога спира температурата, и кога се появява обрива, или кога и как се появява обрива по отношение на температурата.

Въпроса е от педиатрично диагностично естество.

Общи условия

Активация на акаунт