Мнения на Birdie...

• 261 845
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 320
Привет,

Правихте ли трансфонтанелна ехография? ЕЕГ?
Офталмолог може да каже дали детето вижда-ние само по непряки белези можем да имаме представа.
Има офталмологични критерии за това...
...Макар, че е на 5м. може ли да се разбере още сега дали вижда?
Би било добре да консултирате в София-има обективни методи, с които може точно да се установи...
Тези "кисти" са резултат от? Каква е диагнозата на това състояние-послеродова асфиксия, или? Това е от значение за общата картина...

Причината за нейното състояние е патологичната ми бременност. В началото на бременноста имах контракции, а в 8 м. започнах да вдигам високо кръвно (стигах 180/110) . Кръвното неможаха да го овладеят, изкарах си бременноста до край, Оставиха ме да раждам по естествен път и накрая всичко това се отрази на нея - задушаване , мозъчен кръвоизлив. В последствие се образуваха кисти. Лекуваме се в София в Педиятрията, но има много неща който не са ми ястни и отговори на повечето въпроси не получавам никой не се ангажирва с точно мнение по въпроса. напр. има ли поне малка вероятност детето ми да се оправи?, дали мозъка ще разте? и т.н. обиколката на главата и е 36 см. - родила се е с 33  см. Ренгена показва , че няма напрежение. Това какво ще рече, че мозъка не расте ли ? и т.н.......
Имам много въпроси, на който не получавам отговори.

# 1 321
  • Кори Селести
Няма обективни методи, с които може да се установи дали/какво/как вижда/разбира дете на тази възраст с подобни проблеми.

Поне не в София.

# 1 322
Привет,

Правихте ли трансфонтанелна ехография? ЕЕГ?
Офталмолог може да каже дали детето вижда-ние само по непряки белези можем да имаме представа.
Има офталмологични критерии за това...
...Макар, че е на 5м. може ли да се разбере още сега дали вижда?
Би било добре да консултирате в София-има обективни методи, с които може точно да се установи...
Тези "кисти" са резултат от? Каква е диагнозата на това състояние-послеродова асфиксия, или? Това е от значение за общата картина...

Причината за нейното състояние е патологичната ми бременност. В началото на бременноста имах контракции, а в 8 м. започнах да вдигам високо кръвно (стигах 180/110) . Кръвното неможаха да го овладеят, изкарах си бременноста до край, Оставиха ме да раждам по естествен път и накрая всичко това се отрази на нея - задушаване , мозъчен кръвоизлив. В последствие се образуваха кисти. Лекуваме се в София в Педиятрията, но има много неща който не са ми ястни и отговори на повечето въпроси не получавам никой не се ангажирва с точно мнение по въпроса. напр. има ли поне малка вероятност детето ми да се оправи?, дали мозъка ще разте? и т.н. обиколката на главата и е 36 см. - родила се е с 33  см. Ренгена показва , че няма напрежение. Това какво ще рече, че мозъка не расте ли ? и т.н.......
Имам много въпроси, на който не получавам отговори.

Въпросите са от лично естество-можете да ми пишете на лични съобщения с повече подробности и ще Ви отговоря (по отношение на детето и развитието му).

# 1 323
Няма обективни методи, с които може да се установи дали/какво/как вижда/разбира дете на тази възраст с подобни проблеми.
Поне не в София.
Мисля че правят визуално евокирани потенциали (Visual evoked potential) и електроретинография. В МА София...
От споделено с майки... може и да греша, разбира се.

# 1 324
  • Кори Селести
И аз дочух, че най-накрая са успяли да съберат на едно място работещ апарат и очила за малките деца. Но в случая най-важното, което трябва да се направи е да се открие причината за гърчовете и да се действа адекватно за спирането им.

Тъй като всички знаем как това не винаги се случва, важно е и да се работи със специалист който може да оцени реакциите на детето и да даде добри предложения за развитието му.

# 1 325
Бърди, имам едно, хм, направо смешно питане, ама ще го задам.
Какво ти е мнението за детските сиропчета за спокоен сън? Тези, които са на билкова основа?
Синът ми е много емоционален, силно впечатлителен и след един детски РД в събота през нощта се събудил към 4-бил е у свекърва ми-и до 7 почти само на ръце са изкарали, не е искал да си ляга. Rolling Eyes  После разбрах каква е причината, едно дете се е било маскирало и той определено се е шашнал.....и поуплашил, щото 2 дена само това повтаряше. Гледачката също сподели преди 2 дни, че е бил много възбуден, крещял, повтарял това име-на комикс героя-и въобще е било проблематично.
Та.....какво ти е мнението за тия сиропчета , би ли препоръчал някое ?
П.С. Мъжът ми и свекърва ми са против, но аз искам все пак да знам.

# 1 326
Не давам и не ползвам тези неща. Не вярвам че има нужда от тях.
Няма нищо необичайно и странно в реакциите на детето, че да трябва да се намесваме.

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 21:27 от Birdie

# 1 327
Благодарности за навременните отговори!!!
Бебка вече е добре! Simple Smile
Участието Ви в този форум ме уверява за сетен път за съществуването на доброто ! Не знам какво ви провокира да помагате със съвети на хората, но все едно -това не е важно!
Прочетох в един друг ваш отговор, че педиатрите в Бг препоръчват при диета HN мляко, което не е безлактозно и това според Вас не е правилно. Какво мляко тогава да използваме в такива случаи и има ли ги на българския пазар?

# 1 328
Благодаря за добрите думи!

Да, има избор на безлактозни млека-Ал110 и Хумана.
За Хумана ->>ето тук:
http://www.humana.de/en/products/lactose_intolerance/index.html

HN са лактозни и не са подходящи при диарии с лактозен дефицит (каквито са повечето диарии, за които пишете тук, резултат от "диети", "Ентерол" и алхимични "упражнения").
Но при повръщания, или диарии от вирусно естество (в началото им, когато няма лактозен дефицит още) са си добър избор. Ето тук повече информация за този тип млека (HN):
http://www.humana.de/en/products/therapeutic_diets/index.html

Основното в подхода при една диария:

*бърза диагноза
*посявки задължително ако диарията е повече от 2-3 дена.
*никакви диети за обикновените детски диарии-колкото повече ненужни неща давате, толкова повече трябва да се махат.

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 20:28 от Birdie

# 1 329
Zdraveite, Birdie,
V 4etvartak Vi zadadoh vapros za nebceto na da6teria mi, mejduvremenno ne6tata polu4iha razvitie, a az ostanah bez Internet i vi pi6a otnovo 4ak sega. V 4etvartak sutrin slivicite i biaha za4erveni, vdigna temperatura...i problemat s nebceto se okaza 4ast ot zaboliavaneto - svarzano e bilo s hremata, kakto i Vie me naso4vahte s vaprosa si.
Mnogo, mnogo Vi blagodaria za otziv4ivostta. Cenia mnogo prisastvieto Vi v tozi forum, kompetentnostta i dalbokata 4ove4nost, koiato proiaviavaite, angajiraiki se s tolkova trevojni roditeli i problemi. Molia Vi, ne se otkazvaite. Riadko vlizam vav foruma, no vijdam, 4e ima li4ni napadki - za sajalenie tova e tipi4na 4erta ot bulgarskata narodopsihologia, sigurna sam, 4e ima i po-razumni i stoinostni hora v tozi forum.
Blagodaria Bi \ot sarce.
S dalboko uvajenie kam Vas i truda vi:

# 1 330
  • София
Привет Birdie
От снощи синчето ми е с пресипнал глас и вдигна Т 37,5,но бързо я свали-след 30мин като дадох Панадол
Днес сутринта започна и леко да кашля и Т беше 38.Заведох го на преглед и педито каза следното:
Силно зачервено гърло,Т и ларингит
Изписа ни: Оспамокс,Панадол за Т,Ериос-за ларингита и Проспан -за кашлицата
Оспамокс- на 8ч,Панадол-3пъти на ден при необходимост,Ериос-сутрин на гладно,Проспан-3 пъти на ден
Аз съм доста скептична към АБ,затова и се обръщам към теб-за едно зачервено гърло/нищо не спомена за налепи или ангина-аз я попитах/ АБ?
Ти какво мислиш за тези медикаменти при тези симптоми?
Предварително благодаря Hug
Привет Бърди
Имам нужда отново от съвет:
Цитирала съм основния проблем-ето развитието:
Не дадох АБ и другите медикаменти,само Панадол ,защото вечерта имаше Т около 38,4.
На другия ден беше с кашлица и Т не по- висока от 38. Детето беше жизнено и ядеше с апетит- това ме наведе на мисълта, че не го боли много гърлото....
От вчера е по-добре- започна за изкарва сополи,които днес са жълто -зелени,кашля и има храчки,жизнен е ,но Т продължава от вчера и днес да е 37 Tired
Мъжа им настоява да дам АБ,но аз виждам подобрение и не ми се иска
Единственно ползвам физиологичен р-р да почиствам носа и давам чайче.
При Т 37- да давам ли Панадол?

# 1 331
Общо колко дена е с температура?
Все пак виждате че температурата е със склонност да се понижава....
Аз давам антипиретик при онази температура (над 37-под 38) при която детето започва да се чувства некомфортно.
Над 38-веднага, естествено.

Последна редакция: сб, 17 мар 2007, 12:26 от Birdie

# 1 332
  • Варна
Здравейте Бърди.Имам въпрос.Синът ми вчера седя известно време на течение и явно е настинал.За сега не е зле само покашля от време на време,но не ми се чака да стане по-сериозно.Въпроса ми е какво може да се даде профилактично,за да се предотврати развитие на болест.Благодаря!

# 1 333
Привет,

Нищо от тези, които обичайно дават "профилактично", не е с доказан ефект.
Може да дадете вечер само една доза Панадол и да изчакаме...

# 1 334
  • София
Общо колко дена е с температура?
Все пак виждате че температурата е със склонност да се понижава....
Аз давам антипиретик при онази температура (над 37-под 38) при която детето започва да се чувства некомфортно.
Над 38-веднага, естествено.
Ами днес е трети ден,но сега като я премерих е дори под 37- беше 36,8
Над 38 имаше само вечерта н 15-ти,оттогава не я е вдигал толкова ,варираше от 37 до 37,8
Чуства се некомфортно заради постоянно течащия нос,който вече започна да се запушва

Общи условия

Активация на акаунт