Годинката успешно завършва, в новата уверено ЯНУАРЧЕТО стъпва - 2

• 4 349
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Как сте?

Ние май сме много назад, не съм почнала да я слагам на гърне а трябва:( Не знам как да я подхвана тази работа и отлагам. Иначе като  се испишка или наака почна да си казва, хваща си памперса и казва 'О-оо'Simple Smile)

bonbolini, сложихте ли ваксината? И аз се замислям, хем искам да избегна болестта, хем не искам да я тъпча с още ваксини... Не знам.

Как са с яденето вашите бебонковци? Аз вече се изчерпвам от идеи какво да готвя. Моята бебонка обича да се храни сама, така че  предпочита хапки и такива неща. Луда е по бананите и ягодите, направо може по 3 банана да изяде на ден:)))

# 61
Сега сложихме ваксината, която си е по календар и педиатъра каза минимум 45 дни да минат, за да сложим тази за Варицелата. И аз много я мислих, но на 99 процента ще я сложим.
При нас сяда на гърнето, пишка, ака, но не казва, а си я слагаме през час, два, навън е с памперс де...и вечерта също.
Яде всичко, предпочита готвени храни, но и домати, диня, солетки, хлебче, праскови си хапва с удоволствие.
Алексче, ти си знаеш, но мен изрично ме предупредиха, че бананите са доста тежки и натоварват сърцето и да не прекаляваме с тях...нали имат калий. Но пък малката яде почти всеки ден с млякото на закуска и много ги обича също.
А приказвате ли? Аз съм "кака" 😁, бати е "ба", тати още няма обръщение. Имитира животни, разбира: ела, сложи, дай, пий. Но ми се струва малко за тази възраст. Аз по принцип се вкарвам във филм, относно проговарянето, защото баткото късно проговори и съм и сега притеснена. Но си я следя и при сериозни притеснения, веднага ще я водя на специалист.

# 62
Здравейте, не съм писала досега във вашата тема.  Моето момченце трябваше да е февруарче и пиша във февруарската тема... но тя доста замря,  затова мернах тази и се зачетох. Надявам се да нямате против да се включвам отвреме навреме Simple Smile
На 22.01 е роден. Та с термин началото на февруари беше почти ясно, че няма да е февруарче, ама... 😁 Имам и батко на 7 години.

# 63
Привет, Електра,
Добре дошла Simple Smile
То и нашата темичка не е много активна, но се надявам да си пишем вече повече Simple Smile
И ние имаме батко, но е на 9 г. Simple Smile

# 64
Здравейте и от мен.

Виждам че обсъждате ваксината за варицела, аз честно казано съжалявам, че не ги ваксинирах. В началото на март баткото се разболя (цялата градина беше пламнала и беше неизбежно) и два дни по-късно и малкият. Без да преувеличавам, това беше едно от най-тежките боледувания на децата. Ако имате колебания дали да я сложите, моят съвет е направете го. Сред моите познати повечето деца наистина го изкараха сравнително леко до средно тежко, но при нас беше просто един кошмар. Толкова много пъпки избиха, че нямаха почти чиста кожа по себе си. От 3-дневното неспане (последователно първо единия, след това и другия, та цяла седмица ми се насъбра), неистовото пищене и рев, че ги сърби и нищо не помага от хилядите мазила, които купихме, все още ми избиват тръпки по тялото. След това поне две седмици им зарастваха и пак трябваше ежедневно мазане с какво ли не, а към днешна дата все още са с доста белези, които се надявам с течение на времето да изчезнат. Аз също я карах тежко и през цялото време знаех как се чувстват, но нищо не можех да направя (отвратително чувство).

Моят юнак думичка не обелва, използва само Да, последните две седмици доста съзнателно и целенасочено. Бърбори бебешки, без обаче да се открояват някакви срички.  Няма мама, няма тате, нищо. Понякога имитира куче и котка, но много рядко, ако е на кеф, като цяло е голям инат и не иска да повтаря. Разбира когато му говориш, винаги има някаква ответна реакция, макар и само усмивка. Изпълнява команди, някои доста сложни по мое мнение, знае наименованията на много предмети вкъщи и навън (играта ни е - аз казвам къде е .... и той го посочва).
Естествено съм притеснена от факта, че не говори изобщо, четох много по темата с проговарянето, но ще изчакам поне до втората му годинка и евентуално тогава ще се обърна към специалист.
С гърнето не съм започнала изобщо, исках първо да отвикне да смуче биберон, което засега никак не е лесно. През деня е ок, но сънят му е много накъсан. За капак тъкмо я махнах и тръгнаха да му избиват поредните зъби, но няма връщане назад, ще го изтърпим някакси този период.
Няма много афинитет към книжки засега, но аз настоявам дори за 5 минути да разглеждаме. От друга страна физически е много развит, обича да тича, да се катери и да играе футбол, строи купи от лего и обожава като му дам една торба и да пъха в нея каквото види Laughing

Електра, добре си дошла, макар че и нашата темичка не е много активна Simple Smile

# 65
Благодаря ви Simple Smile

И аз се чудех за ваксината за варицела, но май наистина е по-добре да се постави. И двамата не са я карали още, защо пък да не си го спестим това изживяване. Ще питам педиатърката към края на месеца, тогава му е последната ваксина.
Да ви кажа за говоренето. Ние много обикаляме площадки, т.е. ходим на различни места и сме срещали мнооого едногодишни и нагоре. Само едно момиченце съм видяла досега, което бърбореше доста. Останалите основно пищят, реват и крещят 🤭 Моето момче също говори най-вече на бебешки и реве като нещо не му харесва или иска и не му се дава. Засега не се притеснявам.
И също не съм започвала с гърнето, но мисля скоро да пробвам.

# 66
Здравейте,

Варицелата задължително ще я сложим. Само да приключим с отпуските и я слагаме. Каката също има.
Иначе малката си расте добре. Голяма е бърборана. Говори си с изречения от две думи. Повтаря всяко нещо,  което кажем. Забелязвам, че комуникацията с краката помага много. За гърне нямам нерви в момента.  Засега на ясла няма да ходи. Жената, която ми помагаше с каката остана с нас и ще я гледа докато дойде време за градина.
Отделно аз съм си на работа и много се радвам, че този път почти не оставах майчинство.  Много добре ми се отрази да не губя ритъм. 😆

И така борим проклетите кучешки. Най-сетне избиха горните. Последните дни беше кошмар.

# 67
Здравейте и от мен. Радвам се, че има раздвижване в темата.
При нас положението е също зле с кучешките, реве и изпада в истерии като се приспиваме, по време на сън и като се събуди. 😀
 Бях тръгнала да махам бибата и бих казала доста успешно една седмица не я търси, не реве, но почна едно дълго приспиване и човъркане в устата. Накрая не издържах, дадох я не ми се мъчеше и да си развалям почивката 😀
Той я ползва само докато заспи и после я взимам и не се събужда да я търси цяла вечер. Мисля като избият и като се приберем в Германия пак ще го пробвам.
Иначе доста думи казва и се учи на нови, но и на бебешки все си дърдори.
Имитира абсолютно всичко, което види и чуе.

# 68
Колко са големи вашите дечица, в смисъл -височина, кг? Знам, че всеки има  индивидуални размери, но малката е 14 кг и 89 см, но си има дебели бузки, а не яде повече от необходимото... Уж не я прехранваме, не яде шоколади и други такива... Smirk

# 69
Моят юнак си хапва доста. Последно беше 11 кг и 84 см. Попада в средните стойности за възрастта.

# 70
на година и седем 7.750 74 см и половина

# 71
Около 10кг, 86см. Иска да опитва всичко, но не яде в големи количества. Дори понякога, ако не му дам нещо да върти в ръцете си и да разглежда,  не яде дори и да е гладен. Т.е. храненето му е скучно 😅 Когато яде сам, спира на половината и започва да си играе с приборите и с храната. Явно като се позасити забравя защо е седнал 😁

# 72
моята е около 10.1 кг и е 80 см. Доста хапва от всичко, но и не се спира на едно място. Май е дребничка , но тя и мъничка се роди.

bonbolini,  не се тревожи, детето си хапва колкото му се яде  и като не яде боклуци няма от какво да се притесняваш.

# 73
Около 12 кг беше последно и 84 см. Хапва си много добре, по всяко едно време може да яде, направо не се спира 🤣
Но и е много активен, все бяга и скача. Трудно се задържа на едно място.

# 74
Редактирам последното, което съм писала преди доооста време Simple Smile

Как сте? Как са мънициите? Те не са и мъници вече? Ходите ли на ясла? Върнахте ли се на работа Simple Smile

Споделейте:)

Охххх, почнаха тръшканиците при нас. Баткото нямаше такива периоди, толкова кротко дете (и досега е така), но тази госпожица, чак на дъга се извива... Добре, че съм малко непукист и като ми влезе в такава серия, директно я прибирам, ако сме навън или тръгваме с тротинетката на друго място, или отвличам вниманието към нещо друго...
Вчера ходих в работата си и толкова приятно ми стана когато колегите ми се радваха и не спряха да ме питат кога се връщам, надух им главите, че аз съм си от приказливите Simple Smile Беше ми странно в офиса, все едно никога не съм и отсъствала. Хем ми се ходи много на работа, хем знам, че живи и здрави вече само това ме чака Simple Smile
 Малката значи като я гледам,  просто си е едра, сега се поиздължи. И тя като батко си се надявам да е височка, че аз съм 182см, а баща й 195см. Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 13:14 от bonbolini

Общи условия

Активация на акаунт