Искам да кажа...(213) през ДЕКЕМВРИ 2023

• 45 292
  • 797
  •   1
Отговори
# 555
А, не Ща умна къща аз. В последно време имам чувството, че и телевизора е по-умен от мен.
Ай сиктир.

Работна съм и днес, ама не се оплаквам. За къде бързат тези хора не знам. Сетят се да поръчат нещо в последния момент и после нервничат Joy

Иначе няма да се презорвам с готвене. Малко у свеки, малко при майка. Вкъщи нещо по-засукано, ако решим с девойките. А може и не. Абе ще си почивам активно Whistling

Банкетите свършиха, остана да отметнем и Новата година и айде пак с начале Grinning

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 12:04 от rummi_pl

# 556
  • на Мелмак
Оставих девойките да работят, аз започнах да готвя, на мен се падна честта Grinning

# 557
  • Бургас
Тъкмо се зарадвах ,че приключих с подаръците и се оказа,че Заека ми влезе на контра и той написал писмо до дядо Коледа ,та ходихме да купуваме и за него.
После пък реших,че покривните ми не са достатъчно Коледни и в най големия дъжд ходих да си търся. Купих си два Коледни тишлайфера, една покривка, пепелник с дядо Коледа ,салфетник и 6 Коледни чаши. За какво са ми всички тия тъпотии нямам идея.
Целия Бургас се е сетил днес, че трябва да иде до мола и движението е отврат. Задръстване имаше два квартала преди заветната Мол. Ние бяхме за друго място, но пътя минава баш през задръстването

# 558
  • Canada
Бонжур 😁

Днес взех подаръка на кучето и съм готова за коледа. Успяхме и преди голямата лудница да напазаруваме.

Тази година менюто ще е изключително просто, не ми се занимава. Пържоли, печени сладки картофи с песто, чедър и нар, печени круши с горгонзола и едно тирамису съм обещала на ММ. Толкова от мен 😁

# 559
  • Бургас
Фонс,подсети ме,че имам сладки картофи. Ще ги изпека утре.

# 560
  • Бургас
Селесте, усещам нещо турско или гръцко с тая рецепта. Сигурна съм, че ще е вкусна.
Така поне изглежда, ще видим моята версия. Купих крема сирене сутринта, кори и ядки имах, спретнах се сега да я правя, ми аз нямам захар, едва остъргах половин чаша. Добре че майка била наблизо, поканих я на кафе, но да купи пътьом пакет захар Joy

# 561
  • на Мелмак
Е, как можа заека да забравиш, Лин? Grinning Ми той най-важния.
Селесте, опасна си Wink
Фонси, прекрасно меню.
Аз накиснах боба, направих сармите, направих една туршия, направих линдзери. Между другото бях забравила дребни неща и три пъти излизах, Идосах се на себе си!
Пералнята и сушилнята от сутринта не са спрели, миялната само два пъти я пуснах засега. Иначе ММ ме кара да ходим на кафе, да хапнем на вън. Но аз твърдо си обикалям кухнето Joy
Само един кашон ми донесе бира. Сега сме на Ердингер, препоръчвам, между впрочем Wink
Имам от Лидъл сухи смеси за сладки, обмислям още два вида. И вчера взех бадеми, лешници, орехи, мисля да ги изпека и тях. Децата за утре си поръчаха броколи, доволна съм Simple Smile
Един тиквен медал 🥉, моля Yum

# 562
  • Бургас
Пъргави сте!
Аз се ядосах на шефа днес и ги зарязах на обяд и си бих камшика! Минах си по задачките,бърз пазар и измих мивка с чинии номер 1. Следва още една. Сложих да подваря боба. После ще забъркам и ориза за лозовите сърми,навивам ги и утре ще ги сваря. Вече съм каталясала,нищо не ми се прави! Нито ми е до празници,нищо. Искам да си сипя голяма чаша с вино и да гледам в една точка!😔
Май това ще ми е за днес готвенето.
Хич няма да си давам зор за нищо!
За сладки съм забравила да взема локум. За сега само соленки ще е.

# 563
  • Бургас
Майчето ми донесе захар, но си тръгна по погрешка с моя телефон Joy Сега ща не ща, трябва да изляза.

Ети, закичвам ти няколко медала!

# 564
  • София
Ние още от тази вечер започваме с гостите. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 10:26 от Rodiva

# 565
Всичко си свърших аз. Сега баба и внук са на цирк, а аз направих няколко кутийки за свекърва ми за утре. Сутринта и питка ще й направя, че ще пътуваме ние, а тя е с изкълчена ръка.
Селесте, голям смях при вас.
Ети, поделям медала с теб.
Роди, весело да ви е.

# 566
Тази година менюто ще е изключително просто, не ми се занимава. Пържоли, печени сладки картофи с песто, чедър и нар, печени круши с горгонзола и едно тирамису съм обещала на ММ. Толкова от мен 😁

Хиляди пъти предпочитам това меню пред сърми, пълнени чушки и боб. Даже рецептата за картофи си я крада. Grin Много по-смислено е по-малко ястия и весели домакини, отколкото емнайсет ястия и изтощени домакини.

Аз за утре трябва единствено да замеся едни пълнени багети, ММ ще направи една зеленчукова супа, много вкусна  я прави, брат ми ще замеси една питка с паричка, сестра ми и снаха ми ще се погрижат за предястията, а майката на Тео направи вече Buche de Noel- едно много вкусно пандишпаново руло с крем, останалите са на станция рязане на зеленчуци за раклет. Макс 1-2 часа работа на човек и после ни остава само да се смеем и наслаждаваме на хубавата вечер.
От вчера ни пристигнаха гостите, какафонията е пълна, къщата също. От повече от час го пиша този пост и все някой ме прекъсвам, така че отсега ви пожелавам весело посрещане, много смях, хубави емоции и дядо Коледа да ви донесе най-желаните подаръци.

# 567
Никаква концепция нямам нито за утрешното меню (дали въобще да спазвам постната традиция се чудя), нито за коледното. Стефановден е празничния ден в нашата къща - тогава събирам гости, правя питка, капама и други вкусотийки.

Свършиха училищните и извънкласните ангажименти, дойде ред на социалните - кино отметнахме днес, още едно предстои, и кънки и загадки, а и зениците ще разширяваме - въобще програмата е пълна дано поне в края ѝ да е доволна, че тийн настроенията ми идват в повече.

Хубави и спокойни празници на всички!

# 568
На греяно вино съм вече.  Менюто на бъдни вечер е любимо на детето.  Но и ние все сме при сестра ми и си помагаме в готвенето.

# 569
  • Бургас
ММ уговорил със свекърва ми коледното меню, а ние всъщност ще сме при нея за Бъдни вечер, така че няма да има нищо постно.
На Коледа ще сме у нашите, на Стефановден сме пак там обикновено, че майка и малката ми племенничка са именички, но майчето отнася приготовленията. Тази година решихме да сме на заведение за имения ден, за да не вдига и слага маси през ден.

Съни, наздраве! Аз съм на фреш, но след малко ще си сипя едно червено вино.

Татко ми донесе телефона, че да не ходя аз по студа. Той ще речеш, че по слънце дойде, ама на, такъв е.
Готова е прословутата баклава, малко на сарми го докарва на вид, ахаха.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт