Кралски работи и клюки - декември 2023, януари 2024

• 154 837
  • 1 317
  •   1
Отговори
# 720
Да, София е на клипчето, не Леонор.

# 721
На клипчето е Инфанта София. Много сладки деца бяха. Сега са хубави госпожици, но никак няма да им е лесно, непрекъснато ще са под наблюдение. Тежка е царската корона.

# 722
  • Майничка
Все пак, родителският контрол им спести доста публичност, както и медийни коментари, от които децата на Елена не успяха да избягат, въпреки че бяха любимци на баба и дядо (или може би точно заради това).

# 723
  • Някъде там
Музеят на националната история
в замъка Фредериксборг отбелязва предстоящата смяна на престола със специалната изложба "Образи на една кралица"
Скрит текст:

В изложбата са представени портрети и снимки на
Нейно Величество кралицата.
От блестящия портрет на Нейно Величество на Анди Уорхол с копринен екран до широк спектър от официални портрети, картини и рисунки, направени между 1940 и 2022 г.
Изложбата показва Нейно Величество в различни житейски етапи и ситуации.
В допълнение към специалната изложба музеят разполага и с голям брой други портрети на кралското семейство. В Рицарската зала на двореца например виси поколенческият портрет "Tre Slægtled", на който
кралицата е изобразена заедно с най-големия си син и внука си: бъдещите крал и престолонаследник на Дания.
Все си мислех че Винсент е целия на Фредерик но като гледам Мери на тази снимка все едно виждам него с по големи бузки.

Всички тоалети на Летисия  през годините на празника от вчера.
Най ми харесват правите синя и цикламена с бродериите.Червената и тази 2022.

Булката на Абдул на предсвадбена церемония по четене на корана.

# 724
Кое от децата е Мери? Гушнато от майката ли?

Не вярвам Летисия да е била с един тоалет две поредни години. Объркали са нещо.
Иначе във всички ми харесва 🙂
И ми прави впечатление как се променя с годините. Не външно, а като излъчване и самочувствие. Напрегната като струна в началото и спокойна и лежерна в последните.

И новата арабска булка е хубаво момиче!

# 725
  • Разпиляна във въображението
Летисия 2011 година какво меко, хубаво излъчване има. Трябва да потърся снимки от тогава.

# 726
  • Някъде там
Кое от децата е Мери? Гушнато от майката ли?
Не вярвам Летисия да е била с един тоалет две поредни години. Объркали са нещо.
Иначе във всички ми харесва 🙂
И ми прави впечатление как се променя с годините. Не външно, а като излъчване и самочувствие. Напрегната като струна в началото и спокойна и лежерна в последните.

И новата арабска булка е хубаво момиче!
Да, тя е най-малката от всички. Сестрите и брат и са по-големи.
Не вярваш птичко, но е факт.
Даже и по рано е носила сакото но две поредни години повтаря цял тоалет.

Ето и статия по въпроса.
https://www.vanitatis.elconfidencial.com/casas-reales/2018-01-06 … -looks_1312502/#3

И аз като теб мисля. Преди не харесвах Летисия точно заради леденото (кисело) излъчване което имаше няколко години, но последните доста се промени и сега излъчването и поведението и са много по-естествени според мен. Има сериозност и сдържаност, но има и много усмивки и емоция. Някак си сега виждам баланс в поведението който преди ми се струваше, че няма.
Няколко от последните снимки на Хосе на които страшно много харесвам излъчването ѝ.

Скрит текст:

# 727
  • Майничка
Според мен има и друго - от възкачването си на трона Фелипе умишлено гради визия на "уседнал", помъдрял и балансиран владетел, пазител на семейните  ценности и т.н.
Летисия, с тази фигурка на балерина, визуално младее пред неговата прошарена брада, така че нейният начин да създаде впечатление за равностоен партньор, са дрехите и бялото кичурче.

# 728
  • Някъде там
Карл Густаф днес сам е отговорил на журналистите, че няма да абдикира.

Когато кралят пристигна във високопланинския хотел в Селен, за да присъства на Националната конференция на шведския народ и отбрана в неделя, той не пожела да коментира решението на кралица Маргарет, освен следното.

- "Не, няма да го направя. Това зависи от нея", каза той.
Виктория и Даниел и те са присъствали на събитието

Много е "интересно" 😀
https://twitter.com/ChristinsQueens/status/1744014109429911667?s=19

# 729
Кой колко работни дни е имал през 2023.

За съжаление има липсващи като Чарлз, Камила, Ан, които биха били на първите места
https://ufonomore.com/blog/2024/1/7/how-many-days-did-they-work-in-2023
Шарлийн, Стефани, Мете-Марит са в статията, но не и в общата класация, защото имат малко работни дни.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 19:32 от Tinо

# 730
  • Варна
Най-готиното при Летисия е, че се отказа от високите токове в полза на собствения си комфорт. Виждахме я как стиска юмруци като върви.

# 731
Кой колко работни дни е имал през 2023.

За съжаление има липсващи като Чарлз, Камила, Ан, които биха били на първите места
https://ufonomore.com/blog/2024/1/7/how-many-days-did-they-work-in-2023
Шарлийн, Стефани, Мете-Марит са в статията, но не и в общата класация, защото имат малко работни дни.
Странно, че ги няма Чарлз, Камила и Ан - те буквално са най-работните. Предполагам, ако ги бяха сложили хората на последно място биха се откроявали още повече. В статията пише, че Шарлийн е имала 69 работни дни, а Мери 70, явно под 70 изпадаш от класацията.

И аз харесвам испанците. Децата са подготвяни още от малки, дисциплинирани са, показват отговорно отношение и уважение. Много ми напомнят на британците по сериозността, с която се отнасят към задълженията и бъдещето на монархията. Фелипе наистина излъчва сериозност и мъдрост.

# 732
  • Майничка
Не винаги е бил такъв Фелипе, но след брака или вече се беше понаходил, или Летисия го "кротна".
Семейството на Хуан Карлос се радваше на голям медиен конфорт в Испания, но не и във Франция, та всичко се поразчуваше, но испанците бяха снизходителни към краля, "златното момче", което им осигури мирен преход след управлението на Франко и му прощаваха забежките и изхвърлянията.
Само че времената се менят и на фона на развода на Елена, скандала с разсипничеството на краля и данъчните измами на мъжът на Ирене (макар че тя се отърва), само семейството на Фелипе остана привидно стабилно и  неопетнено от финансови и любовни драми, а децата им - образец на добре възпитани, образовани, отговорни  и сплотени момичета, може би неособено познати като характер и наклонности, но и без публични издънки.
Според мен, заслугата за това е на Летисия, каквото и да й е струвало това в личен план и като реноме.
Фелипе сам не би могъл да се разграничи от родата си, но двамата заедно все едно заявяват: "Ето, ние сме различни, едновременно традиционалисти и съвременни, ежедневието ни е близко до това на обикновено семейство с деца. Можем да ви представим бляскаво пред света, но не създаваме изкуствени бариери между нас и вас. Виждате какви са децата ни, продукт на нашето възпитание, така че можете да ни се доверите, че ще направим най-доброто за вас, така, както го направихме за тях и можете да сте сигурни, че бъдещата ви кралица ще продължи с тези ценности."
Горе-долу това, което правят Уелсови, премитат след предходните.😄

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 23:37 от gargamela

# 733
Не разбрах, снизходителни към Фелипе или баща му?
Ако е за бащата - знаем. Намъчила се е жена му с него.
Ако е към Фелипе - не знаех, но лошо не виждам. За хубав и свободен млад мъж е нормално да не е монах. Особено и ако е дискретен и след него не се влачи шлейф от грозни скандали за неприемливи връзки като за някои други.
Сигурно съм казвала - чувала съм, че е идвал и купонясвал инкогнито в България покрай Иван Славков.

# 734
  • Майничка
Към бащата, а оттам и към семейството му. Ама довреме, защото испанците имат едни 40+ години република и много по-лесно от англичаните могат да кажат: "Абе, за чий са ни тези хрантутници, дето само могат да харчат и да се резилят!".
То не че е късно, де. Една-две сериозни публични издънки на Леонор ще са достатъчни, за да се разклати статуквото.

Общи условия

Активация на акаунт