Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 83 515
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте,знам че тук сте сила и ще помогнете.Зет ми много харесва Lanvin L'Homme Lanvin,в началото на януари има юбилей 50 г.Много искам да му взема парфюм с подобно звучене,но не мога да се ориентирам.Какво бихте предложили?

Здравейте Neli Tr, бих Ви предложил да опитате Burberry Mr. Burberry Indigo
https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Mr-Burberry-Indigo-49095.html

Според мен, това е прекрасен избор по Вашето търсене Hands Ok Hand

Бях до Делириум да пръсна най-сетне и аз Angels' Share By Kilian - напълно покри високите ми очаквания и е точно това, което очаквах - пракрасно и меко коледно гурме. При мен не е толкова алкохолен в посока на коняк, колкото други казват, стои ми доста сладък и сочен, объл и вкусен, с водеща сладка тонка и креместа ванилия. Впечатлен съм от вплетената канела и дъба - рафинирано и фино поднесени, така че да не пречи на унисекс характера му. При мен, даже си звучи откровено женски. Но бих го носил без никакви притеснения. Сякаш усещам нюанси от различни парфюми, които имам като Mugler A*Men Pure Wood, също и L'Erbolario Dolcelisir, дори и препартки към легендарния Hermès Hermessence Ambre Narguile. Но Angels' Share е по-мек, лек и дамски. Поне аз така го усещам. Страхотна работа от Килян и парфюмериста му.

Тук идва интересния момент с клонингите - според мен, нито един от растящия брой вариации няма да бъде едно към едно или дори много близо до оригинала, като това не значи, че  опитите на другите по същата тема са лоши. И няма да се учудя, и тук да се случи същото, както с Крийд Авентус, МФК Бакара 540, Форд Табако Ванил и тн - в морето от вариации, да има по-добри версии за различните вкусове. Някои вариации по темата Авентус са по-плодови, други по-мъхести, а за Бакарите - едните по-сладки, други по-амброви, трети по-въздушни, а за Табако - Ванил е същото едни са по-ванилени, други по-тютюнени и тн и тн.
Мисълта ми беше, да не съдим новите вариации, че ще бъдат гадни и ужасни. Ще дам пример - имам Al Wataniah Oud Elixir

Връхни нотки: коняк, канела;
Средни нотки: боб тонка, дъбов мъх;
Базови нотки: пралине, ванилия, сандалово дърво.

И какво бихме си помислили на първо четене - ето го, копие на Angels' Share, да ама не. Двата парфюма нямат общо, освен идеята за коняк,  канела и дъб. Angels' Share е мек, усмихнат, като щастливо и безгрижно тийнеджърско влюбване по Коледа, докато Oud Elixir е дървесен, опушен, по-сух и зрял, без сладост и с по-мъжествено, сурово излъчване. Може ли да се каже, че е по-лош от Angels' Share - не, защото дава съвсем друг поглед над същите нотки. В известен смисъл, Oud Elixir води към Krigler Established Cognac 66 в тъмната, дървесно-опушената част на просмукан от коняк дъб.

Тествах и Smoking Hot By Kilian - страхотен! СТРАХОТЕН! Страаахотен! За моя вкус е истинско попадение. Cupid

Реших да пръсна и на блотер споменатия от densi и gadamer по-рано Amouage Opus XIV – Royal Tobacco.
Не знам дали обърках парфюма, но мисля че пръснах верния - в шок съм. Royal Tobacco за мен е погребален тамян, от баш църковните, страшно мъчен и крайно потискащ. Напълно автентичен аромат на църковен тамян, а табака е сух и пепелив, от типа на изгасени цигари или угарки. Монотонен и праволинеен. Като уникален плюс на парфюма, бих посочил невероятно точното и буквално пресъздаване на църковна атмосефра.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 00:32 от Deetron

# 136
Объркал си го може би, не е тамянен.
Обаче Smoking Hot By Kilian е наистина невероятен. Където и да го нося ме питат, искат да го нося, да ги помиришат. Просто разбива.

# 137
  • София
Влизам да си коригирам отговора към Neli Tr - преди малко, реших да погледна как върви ценово Mr. Burberry Indigo и виждам, че никак не върви, просто защото е спрян. Не съм го подозирал  и затова го предложих, за което се извинявам. Не съм очаквал, че някои парфюми така бързо се появяват и изчезват.

Коригирам се с нова идея, на нов парфюм 2022 издание, което знам със сигурност, че е налично за тест из моловете и го има на хубави цени из он-лайн сайтовете:
Boucheron Singulier EDP

Заслужава си в тази стилистика, отличен избор.

# 138
  • The Evergreen State
Bell мерси че сподели за Chopard Love, много е красива бутилката, привлича ме много. Като се сетя за него и все вадя каквито парфюмни рози имам под ръка да задоволят копнежа, засега уддържам положението. Днес съм с Valentino Donna - мадамски и стилен.

Май аз съм от малцината които харесват Burberry Goddess - тествах го по случайност при една разходка в мола, въобще не знаех за него допреди това. Това което усетих на блотера беше ... Burberry Britt! Голяма изненада, чак си помислих да не е станала някаква грешка но Britt не съм виждала никъде отдавна. Goddess никак не е лош за моя нос.

# 139
Deetron,много ти благодаря!Следя публикациите ти и много се радвам,че се включи!:ant:

# 140
Във вас ми е надеждата. Преди доста годинки бях получила подарък един парфюм във вид на ролонче - уникален просто. Казваше се Жан Александър. Не знам откъде е би купен. За съжаление тогава не проявих старание да го изнамеря но години по-късно се сетих и непрекъснато питах за него но никой не го е чувал. Случайно някой от вас нещо да знае?

# 141
Във форума има тема "Редки и изчезнали парфюми", може би там ще трябва да попитате.

# 142
За мен Guidance и Royal Tobacco Amouage са най-добрите през годината. Невероятни парфюми. Наистина много силна година за Амуаж.
100% съгласна!

# 143
Royal Tobacco Amouage се определя, като абсолютен унисекс шедьовър, който освен сложна композиция има и отлични трайност, излъчване и шлейф. Този парфюм трае буквално с дни, а на дрехи няма изпиране.

# 144
Здравейте, бихте ли ми препоръчали някой хубав мъжки парфюм?

# 145
Дефинирай какво за теб е хубав мъжки парфюм ?  С какъв аромат - цитрус, дървесен,.... ? Какъв ценови диапазон ?

# 146
Дефинирай какво за теб е хубав мъжки парфюм ?  С какъв аромат - цитрус, дървесен,.... ? Какъв ценови диапазон ?
Очаквах някой да ми зададе тези въпроси.проблема е че аз съм много "бос" в това. Но сега искам да впечатля едно момиче и затова търся някой да ми препоръча някой парафюм, не че ще го купя, но искам женско мнение какво харесват жените.

# 147
  • Melmak
Искаш да впечатлиш момиче с парфюм за теб, обаче без да го купуваш?

# 148
Искаш да впечатлиш момиче с парфюм за теб, обаче без да го купуваш?
Не, моя грешка.Искам, ако може да ми се препоръчат няколко парафюми и аз ще се ориентирам в един,и ще купя него.

# 149
  • Melmak
Масово се харесват invictus, bad boy и sauvage. Не уточнявам едт, едп, защото можеш лесно да ходиш да ги помиришеш във всяка парфюмерия и да прецениш сам.

Общи условия

Активация на акаунт