Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 81 869
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Тествах Парагон днес. Интересен, специфичен и категорично не е за мен или пък за ММ (усещам го много повече мъжки, отколкото унисекс или пък дамски). Лавандулата и дървесината се смесват в усещането за луксозна отчужденост, отдалеченост. Представям си го в студено време, в голям чужд град и с кожено яке.

# 661
Тествах Парагон днес. Интересен, специфичен и категорично не е за мен или пък за ММ (усещам го много повече мъжки, отколкото унисекс или пък дамски). Лавандулата и дървесината се смесват в усещането за луксозна отчужденост, отдалеченост. Представям си го в студено време, в голям чужд град и с кожено яке.

Да бе, за да се сдуха човек още повече.

Похвалвам се с нова придобивка, Narciso Eau de Parfum Cristal.
Звучи ми като по-лека версия на пудрения.
 Определено ще му е студено сега, но нека отлежава при останалите, живот и здраве напролет ще го видя.
Душа китка и му се радвам.

# 662
В нишът има тъпотии, скъпотии, но има и много хубави парфюми, също и шедьоври, както е и при дизайнерските. Не трябва да се обобщава сериозно и отрича напълно, особено при липса на добър и дълъг опит.

Миналата седмица разносих хубаво Paragon Initio. Този парфюм е определян като чудо на чудесата, можете да видите мненията навсякъде за него и това е абсолютно вярно.
Не мирише на нищо друго в парфюмерия. Има най -добрата слива в парфюм от времето на Plum Japonais Tom Ford.
Терапевтичен сок, кой ухае на много луксозен спа салон в Алпите, на масажно студио и релаксираща спа обстановка. Колкото повече се носи, толкова повече пристрастява и изумява, защото нотки се игриви и се показват по различен начин, дори и при еднакви условия. Много е интересен. Не излъчва силно, а е Екстракт и има идеална трайност.
Купих го веднага и не мога да се нарадвам, че имам такъв шедьовър. Много е скъп на редовна цена, но се намира и наполовина и тогава си е направо голямо попадение. Ако съм изморена, този парфюм дава крила, защото пресъздава с абсолютна точност релаксиращи места и ситуации.
Лавандулата е хем остра, хем мека, не знам как става това. Има Пало санто и то се усеща много добре. Ако не обичате, не е за вас този парфюм. Има и кремообразно санталово дърво с пипер и много бергамот. Силно дървесен, буквално горист. Сух, но и плодов от божествената слива.
Нишово в него е и че може да се носи от всеки, по всяко време, на всяко място и сезон. Дизайнерските това почти не го могат. Може да се смесва с другите аромати от терапевтичната линия на Initio, които също ще купя следващите месеца. Носи се успешно за "лека нощ" и за "добър ден".
Много съм щастива, че открих и купих този прелестен парфюм и ви съветвам да го пробвате, ако искате да усетите интересни неща.
https://www.fragrantica.com/perfume/Initio-Parfums-Prives/Paragon-76580.html

Здравейте! Бихте ли споделили откъде можем да се сдобием с Paragon Initio на половин цена? Благодаря предварително!

# 663
В нишът има тъпотии, скъпотии, но има и много хубави парфюми, също и шедьоври, както е и при дизайнерските. Не трябва да се обобщава сериозно и отрича напълно, особено при липса на добър и дълъг опит.

Миналата седмица разносих хубаво Paragon Initio. Този парфюм е определян като чудо на чудесата, можете да видите мненията навсякъде за него и това е абсолютно вярно.
Не мирише на нищо друго в парфюмерия. Има най -добрата слива в парфюм от времето на Plum Japonais Tom Ford.
Терапевтичен сок, кой ухае на много луксозен спа салон в Алпите, на масажно студио и релаксираща спа обстановка. Колкото повече се носи, толкова повече пристрастява и изумява, защото нотки се игриви и се показват по различен начин, дори и при еднакви условия. Много е интересен. Не излъчва силно, а е Екстракт и има идеална трайност.
Купих го веднага и не мога да се нарадвам, че имам такъв шедьовър. Много е скъп на редовна цена, но се намира и наполовина и тогава си е направо голямо попадение. Ако съм изморена, този парфюм дава крила, защото пресъздава с абсолютна точност релаксиращи места и ситуации.
Лавандулата е хем остра, хем мека, не знам как става това. Има Пало санто и то се усеща много добре. Ако не обичате, не е за вас този парфюм. Има и кремообразно санталово дърво с пипер и много бергамот. Силно дървесен, буквално горист. Сух, но и плодов от божествената слива.
Нишово в него е и че може да се носи от всеки, по всяко време, на всяко място и сезон. Дизайнерските това почти не го могат. Може да се смесва с другите аромати от терапевтичната линия на Initio, които също ще купя следващите месеца. Носи се успешно за "лека нощ" и за "добър ден".
Много съм щастива, че открих и купих този прелестен парфюм и ви съветвам да го пробвате, ако искате да усетите интересни неща.
https://www.fragrantica.com/perfume/Initio-Parfums-Prives/Paragon-76580.html

Здравейте! Бихте ли споделили откъде можем да се сдобием с Paragon Initio на половин цена? Благодаря предварително!
Има си такава тема. Тук споделяме впечатления, има тема за сайтове за парфюми.

# 664
  • Пловдив
Моля дамата ,която си купи Zimaya Fatima Velvet Love да сподели мнение- цветен и нежен ли е, усеща ли се виолетка, сладък ли, как е трайността .

# 665
Като стана дума за нишови парфюми да си измрънкам и аз по техен адрес. Най-големият ми проблем с ниша е размерите на разфасовките. Аз съм от тези, на които ароматите много бързо им омръзват. За себе си съм установила, че най-удачен ми е размер 30 мл. Дори него трудно изпръсквам, а какво остава за 100 мл. За съжаление много малко брандове от безкрайното море на ниша, имат малки разфасовки. Ами дразни ме. Иска ми се нормална бутилчица, а не мостри или травълчета  от 7, 10 или 15 мл (а и те не се предлагат от всички, а са по-скоро изключения).
Та така, оплаках се.

# 666
Днес отново нося Breath Of The Infinite. Изглежда, че не е моят аромат. Не усещам толкова отчетливо праскова, а по-скоро някакъв не много чист, така да го кажа, мускусен мирис.

# 667
Като стана дума за нишови парфюми да си измрънкам и аз по техен адрес. Най-големият ми проблем с ниша е размерите на разфасовките. Аз съм от тези, на които ароматите много бързо им омръзват. За себе си съм установила, че най-удачен ми е размер 30 мл. Дори него трудно изпръсквам, а какво остава за 100 мл. За съжаление много малко брандове от безкрайното море на ниша, имат малки разфасовки. Ами дразни ме. Иска ми се нормална бутилчица, а не мостри или травълчета  от 7, 10 или 15 мл (а и те не се предлагат от всички, а са по-скоро изключения).
Та така, оплаках се.
Може би ми се размива границата между дизайнерски и нишов аромат, но тези, които имам и считам за нишови си имат и 30мл (private blend na tom ford) и 50мл ( frederic malle, amouage).

# 668
И аз съм забелязала, че много от нишовите марки рядко предлагат малки разфасовки. Купувала съм и флакони от 100мл, ако няма друга възможност. Ползвам на части, например разпределям в две поредни зими.

# 669
Много обичам Нарцисо Кристал. И за зимата е чуден и за лятото ❤️

Днес успях да пробвам новия Живанши Вери Флорал. Ох, много ми хареса! Не знам как го правят, но всеки нов е все по-хубав от предния. Трайност - невероятна, излъчване - атомно. Бях на зъболекар и жената ми правеше комплименти през цялото време. И всичко това само с 1 фъс.
Който иска да го пробва и е в София, тестер намерих в Дъглас Парадайз мол. Само съжалявам че изпуснах офертата в Нотино 50 мл - 155 лева. Заслужаваше си!
Едит: по случайност минах днес и през The Mall. Тестер от Живаншито имаше и в Сефора и в Дъглас. Докато в Парадайз в Сефора нямаше тестер все още. Споменавам ако на някоя дама й е полезна тази информация.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 21:13 от Lale_Lili

# 670
  • Sofia
И аз го пробвах днес и почти не успях да разбера как мирише, толкова бързо изчезна. Ама без следа! Иначе за краткото време, през което го усетих, страшно ми приличаше на Velvet версията, но без една ужасна нотка, която усещам там (не мога да разпозная коя е). Ще трябва пак да го тествам...Neutral Face

# 671
И аз харесах това ново Живанши флорал. Първото от серията, което ми допада. Първоначално имах съмнения, дали не е прекалено синтетичен, може би все пак има синтетични нотки, но   през цялото време съм си душила китката и го усещах дори след няколко часа. Много ми хареса. Ще следя обаче за оферти, нямам спешна нужда от нищо, още по-малко на първоначално висока цена.

# 672
И аз вчера бях на парфюмна обиколка и единственият аромат, който ме плени беше тази красота

ONE UMBRELLA FOR TWO
Започвайки от сока и завършвайки с презентацията…. 10 от 10
Много различен и в същото време лесен за харесване и подходящ за всекидневно носене. Започва много плодово / боровинка /, сладко, вкусно гурме от началото до края - много женствен, плътен и наситен. Искам го! Единственият недостатък за мен, това е цената😊

# 673
  • Отвъд алеята зад шкафа
Макаото на Len много прилича на Umbrella - та, тя е малко по-ефирна и кисело-плодова в началото си. Цената им е еднаква по принцип, но в момента Len го е намалено във ВК, може да се пробва. Аз го имам, а от приятелка имам отливка от Umbrella, и двата ги обожавам, завирам си носа и мога да ги душкам до безкрай.

Да споделя за 2 нови аромата, които пробвах и със сигурност ще поръчам- новият Initio Narcotic Delight - https://www.fragrantica.com/perfume/Initio-Parfums-Prives/Narcot … elight-89368.html  Усещам го мек и нежен, близо до кожата, въпреки съставките. Изцяло зимен аромат е и ще го дебна за следващата зима.

Другият е летен аромат, с манго - носи усещането на Ерба, на Febe - заради мускуса, но се усеща мангото и джинджифилът, а в базата започва леко да напомня на Бакара, вероятно заради дървесните нотки и амбъра. Ако човек не е фен на Ерба, няма да му хареса. Радвам се, че мангото не прилича на това в Cruz del Sur II, където е млечно и направо ми се гади като го усетя. За съжаление не съм пробвала другото манго на бранда, Mango kiss.

https://www.fragrantica.com/perfume/Stephane-Humbert-Lucas-777/G … f-Fire-72381.html

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 08:17 от gadamer

# 674
Искам парфюма на macadamia само заради котачето! 😻🐈

Идвам с два въпроса:
1. Кой парфюм бихте носили на екскурзия  в Рим? Ранна пролет, много ходене, удобни дрехи, нищо фенси-менси.
2. Имате ли впечатления от TF Soleil de Feu?

На мен пак ми дотегнаха тежките аромати и съм зажадняла за свежест.
Въпреки студа, аз съм на типично лятна вълна - Womanity (всесезонен), L'Imperatrice, Dolce Garden, Hot Couture... днес ще е Soleil Blanc.🥥🍹
Искам слънце, лято, море, коктейли; аман от тая дълга, скапана зима.

Общи условия

Активация на акаунт