Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 81 860
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Искам парфюма на macadamia само заради котачето! 😻🐈

Идвам с два въпроса:
1. Кой парфюм бихте носили на екскурзия  в Рим? Ранна пролет, много ходене, удобни дрехи, нищо фенси-менси.

Последно, в ранна пролет, там бях с Libre Eau de Toilette. Страхотна трайност, ароматът се разгръща много красиво на тамошната влажност и температура Heart

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 11:39 от cutesmallcat

# 676
Аризона , от наличните ми -sunshine.

# 677
  • София
Аризона, този мирише на пролетна градина и е подходящ  Lalique L'Amour, а за цената да не говорим, не познавам някой, който да не го е харесал. Ако имате възможност посетете и Villa d'Este - разкошни градини и фонтани Heart Eyes  Много пъти съм ходила в Рим и околностите, всеки път нося различни парфюми. Носи, каквото ти харесва и е подходящо за сезона.

# 678
Колко ранна пролет в Рим? В момента в Рим е доста приятно през деня- студена сутрин, но по обяд слънцето топли чудесно и температурите достигат 15-20 градуса-любимото ми време за аромати тук е зимата.
Абсолютно любимци през пролетта/топлата зима са ми Corallo на Xerjoff- пролетната любов на живота ми, Gozo, Nudiflorum, Narcotic V и А на Пантеон Рома за вечер, може би и Hibiscus Mahajad тази пролет, зимата го поразходих. Първите два са великолепни за пролет, защото хем са нежни, хем са интересни, хем с Римската влага доставят страхотен шлейф и облак без нищо остро в тях. Налични за тест и отливка на място срещу един Аперол Simple Smile
Edit- Том Форд също е наличен за тест в Рим, барабар с отливка, пак срещу същия Аперол. Сандалово дърво, топъл, подправки, сладък. Приятна тубероза. За мен е един от най-приятните Soleil-и на ТФ и не е непременно летен. Обаче, като братчетата си от серията (или повечето), излъчване и шлейф след час-йок.

# 679
Ех, каква хубава покана, NiaV! 😊
Само че аз ще съм с мъжко присъствие, а то ще омрънка света, ако го занимая с моята парфюмна лудост. 😁
Дано успея да влезна в парфюмерия изобщо...
И много приятни градуси; де да беше тук 20°, сега щях да се пека на някоя поляна.😀

Мерси на всички включили се; обмислям усилено.
Все повече клоня към идеята да си купя нещо ново (за мен) от летището, което ще ми бъде спомен.

# 680
  • София
Момичетааа аз съм с въпрос
Пръскане с парфюм в 23 часа вечерта и в 6часа с бледа следа ....имаше ,но беше отшумяваща -заслужава ли си да се вземе ,става въпрос за Задик и Волтер This is ther?

# 681
Ако ти харесва си заслужава да го вземеш , както и всеки друг парфюм.

# 682
Момичетааа аз съм с въпрос
Пръскане с парфюм в 23 часа вечерта и в 6часа с бледа следа ....имаше ,но беше отшумяваща -заслужава ли си да се вземе ,става въпрос за Задик и Волтер This is ther?
Колко трайност очаквате? До кожа е, но все пак повечето парфюми бих казала, че не издържат повече от 7-8 часа.

# 683
Аризона, купи си, но от Рим. Около туристическите дестинации е пълно с готини парфюмерии на прилични цени- по-прилични от летище, а и има много, много италиански марки, които заслужават внимание и не се предлагат на летището- мога да дам предложения на лични, но ако погледнете повечето клонове на Naima зареждат доста местни предложения. Предразполага и за мрън към мъжката половинка- забравила съм си парфюма, мрън, сега на тая жега, мрън, на какво ще мириша, мрън. Simple Smile

# 684
Какви предложения бихте дали за мъжки абитуриентски парфюм? Нещо с изразена проекция, което стои добре и в свеж пролетен ден, и вечер в заведението. Трябва да бъде и с добра трайност, защото няма да има вариант да се подновява. Младежът няма конкретни парфюмни предпочитания, но съм забелязала, че не харесва изявено сладките, както и цитрусовите аромати. Аз имам някакви идеи, но все пак мъжките парфюми не ги следя особено, така че ще ми е полезно да чуя странични мнения. Благодаря предварително!

# 685
  • Sofia
Какви предложения бихте дали за мъжки абитуриентски парфюм? Нещо с изразена проекция, което стои добре и в свеж пролетен ден, и вечер в заведението. Трябва да бъде и с добра трайност, защото няма да има вариант да се подновява. Младежът няма конкретни парфюмни предпочитания, но съм забелязала, че не харесва изявено сладките, както и цитрусовите аромати. Аз имам някакви идеи, но все пак мъжките парфюми не ги следя особено, така че ще ми е полезно да чуя странични мнения. Благодаря предварително!

Предложение от мен, като харесваме вкъщи и EDT, и EDP, но за младеж, по-скоро EDT - Armaf
Club de Nuit Man Intense

Страхотна трайност, шлейф и много хубав мъжки парфюм за всякакъв повод. На всичкото отгоре, намира се на чудесни цени.

# 686
  • София
Аз даже бях забравила че съм пръснала ииии по едно време викам ,,А,аз се пръснах"и баааам той още е там-значи се поръчваааа

# 687
Аз пробвах  Black Vanilla на Мансера и много ми хареса. Едновременно усещам свежест и топла ванилия. С трайността на Мансера и носещ се около мен парфюмен облак.

# 688
  • Велико Търново
Привет и от мен!Чета темата от близо 18 години с голям интерес и много парфюми съм придобила благодарение на нея.Парфюмните номинациии едно време ми бяха любими и сега препрочитам старите теми като намеря време.
С нетърпение очаквам този, подозирам, че вероятно няма да съм във възторг, но пък е такова бижу.
Скрит текст:
Върви с подарък бутилка и мостри някакви, но те Герлен са щедри на мостри.
Скрит текст:
В момента въртя тези двата
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 22:30 от siska79

# 689
  • The Evergreen State
...
1. Кой парфюм бихте носили на екскурзия  в Рим? Ранна пролет, много ходене, удобни дрехи, нищо фенси-менси.

Аз бих взела с мен някоя италианска марка от наличните които имам, видях че споменаваш L'Imperatrice и Dolce Garden - мисля че и двата са много подходящи, много са приятни и двата.

От наличните италиански марки аз имам спрения Valentino Donna, ето рекламата която е много вдъхновяваща

Друг парфюм който имам, пак е спрян и който пак ме вдъхновява за пътешествие до Италия е Bvlgari Mon Jasmin Noir. Рекламата е снимана във вила на езерото Комо.

Много харесвам и Bvlgari Goldea The Roman Night за вечерите на това прекрасно място.

Едно предложение и на не-италиански бранд - Hermes Un Jardin Sur La Lagune - вдъхновението от този парфюм е дошло от някаква скрита градина в близост до водата във Венеция на която Кристин Нажел е попаднала случайно. За съжаление не мога да намеря видеото в което тя разказва и описва тази градина като пищна и леко дива, с ухания на треви, магнолиеви дървета и всичко това на фона на морския бриз който се усещал в близост.

Може обаче да потърсиш и някои локални парфюмерии като стигнеш там, такава която знам е Aquaflor намира се във Флоренция но има шанс да откриеш нещо тяхно и в Рим. За тях научих от рубриката на Vogue In the bag с Helen Mirren Simple Smile.

https://www.aquaflor.it/en

Бих взела италианска марка парфюм с мен от наличните ми защото просто без парфюм няма как да тръгна (нося си винаги един) но бих потърсила вдъхновение от местните парфюмерии, има и ниш и дизайнерски, бих си взела нещо оттам да ми остане спомен от това място. Бих използвала случая да се запозная с така обичаните тук Xerjoff или други италиански марки, хубави са им парфюмите, обичам много френските и италианските марки.

Парфюм за деня - Dior J'adore L'or, мисля че ми се превръща в сигничър, не вярвах, че ще се случи да се закотвя с един парфюм за по-дълго време, но засега поне съм така.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 02:45 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт