Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 124
  • 873
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте ,моля за разчитане на тези резултати

# 541
Здравейте, карах някакъв вирус и 4 дни бях с температура. Днес е 5ти ден и пуснах ПКК и урина. Може ли белтъкът в урината да се дължи на инфекцията?

# 542
Здравейте ,моля за разчитане на тези резултати
Към момента не означава нищо конкретно или сериозно. Повторете изследването след 2,3 месеца.
---
Здравейте, карах някакъв вирус и 4 дни бях с температура. Днес е 5ти ден и пуснах ПКК и урина. Може ли белтъкът в урината да се дължи на инфекцията?
Освен ако не говорим за уринарна инфекция, то не може да се обясни. Ако симптомите ви са тип грип, настинка, няма как има връзка.
Имате ли парене, често уриниране, болки в интимната област?
След няколко дни повторете теста с урина, само. Случва се понякога да има белтък в урината без конкретна причина. Но наличието му винаги налага уточняване.

# 543
Здравейте. Какво означава това?

# 544
Здравейте. Какво означава това?
Означава, че изследването е чисто, свиркайте си Wink

# 545
Здравейте!
С ужасни болки в кръста съм и режещи болки в слабинната гънка на десния крак. След преглед личният ми лекар отхвърли апандисит и херния и ме прати на невролог. От там на скенер. Ето го резултата:

Неврологът ми каза само, че гръбнакът ми не е от най-хубавите и съм с две дискови хернии, но не съм още за операция.  Изписа ми дорета 3×2 на ден и линефор вечер по 1 таблетка и нолпаза за стомаха.  Освен, че ходя замаяна и се чувствам още по-зле ефект нямам Sad
Ходих при кинезитерапевт на масаж и ми показа упражнения, които да правя. Посъветва ме да си пусна изследвания за ривматоиден артрит. 
Ето ги резултатите:

Само anti-MCV  е положителен. Показах резултатите на личния лекар и той ми каза,че със СУЕ 5 не може да говорим за артрит.  Изписа ми мелбек форте да пия и толкова.
Има ли нужда да направя консултация с ревматолог според вас?

# 546
Скрит текст:
Здравейте!
С ужасни болки в кръста съм и режещи болки в слабинната гънка на десния крак. След преглед личният ми лекар отхвърли апандисит и херния и ме прати на невролог. От там на скенер. Ето го резултата:

Неврологът ми каза само, че гръбнакът ми не е от най-хубавите и съм с две дискови хернии, но не съм още за операция.  Изписа ми дорета 3×2 на ден и линефор вечер по 1 таблетка и нолпаза за стомаха.  Освен, че ходя замаяна и се чувствам още по-зле ефект нямам Sad
Ходих при кинезитерапевт на масаж и ми показа упражнения, които да правя. Посъветва ме да си пусна изследвания за ривматоиден артрит.  
Ето ги резултатите:

Само anti-MCV  е положителен. Показах резултатите на личния лекар и той ми каза,че със СУЕ 5 не може да говорим за артрит.  Изписа ми мелбек форте да пия и толкова.
Има ли нужда да направя консултация с ревматолог според вас?

Освен дископатия на Л4-Л5 и Л5-С1, имате и протрузия на Л3-Л4, която може да премине в екструзия (херния). Хубаво е да потърсите помощ от физиотерапевт и/или фитнес инструктор, който да ви назначи програма и да ви обучи какви упражнения ще ви трябват, за да менажирате болката и укрепнете правилните мускули за дългосрочно справяне с проблема.

Ако сегашният медикамент не помага, мога да препоръчам една схема за радикулярна болка.

Силно ви препоръчвам да изследвате витамин Д и при (очакван) недостиг, да почнете терапия, тя ще подобри костно-ставните болки отделно от другите методи.

За ревматоидния въпрос, действително проследявайте през 6-12м. Възможно е обаче, да имате друго автоимунно, което да предизвиква тези болки. Изследвайте нивата на вит. Д, те ще дадат известна насока.

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 00:29 от Не се сърди, човече

# 547
Здравейте, днес съм изследвала гликиран хемоглобин , резултатът е 5.9 , при стойности за не болни от диабет 6.Купих глюкомер за измерване на кръвна захар у дома и стойностите са 2.6.Възможна ли е тази ситуация?

# 548
Здравейте, днес съм изследвала гликиран хемоглобин , резултатът е 5.9 , при стойности за не болни от диабет 6.Купих глюкомер за измерване на кръвна захар у дома и стойностите са 2.6.Възможна ли е тази ситуация?
Не е възможна. Ако бяхте с 2.6, щяхте да сте в болница. Освен това гликираният хемоглобин не е това, което мерите вие вкъщи -- серумна глюкоза. 5.9 означава преддиабет и сериозна инсулинова резистентност. Потърсете ендокринолог и започнете лечение.

# 549
Да, ясно ми е, че меря различни неща, но доколкото разбрах на 5.9 се очаква захар към 7.

# 550
Да, ясно ми е, че меря различни неща, но доколкото разбрах на 5.9 се очаква захар към 7.
Не е задължително, а и очевидно апаратът не измерва точно или не е правилно взета пробата.

# 551
Здравейте, преди няколко месеца правихме ПКК на 2 годишния ми син за яслата, и лимфоцитите бяха доста ниски, както и неутрофилите и хематокрита леко завишени. Попитах личната защо е така и тя ми каза, че за възрастта е нормално и референтните стойности били за голям човек, да но аз все още ги мисля тези изследвания, дали може да има някакъв проблем?

# 552

Здравейте. Вчера си пусках контрола на щитовидните на 50 мкг еутирокс съм и електролити защото пиех Панангин (калий) заради есктрасистоли ,които още си ги имам и магнерот 2 по 1. Б12 не приемам видно е ,че трябва да го започна. Имам въпрос. Тези екстрасистоли възможно ли е да ги имам от нисък Натрий и нисък Б12? Обичам солено и мисля ,че достатъчно сол си похапвам. Проблема не е от щитовидната хормоните са повече от добри. Проблем със стомаха нямам. Остава да проверя зъбния си статус с панорамна снимка. Желязото ми е ок от минали изследвания и феритина. Вече не знам какво да изследвам. Възможно ли е да е нещо от надбъбречните? Иначе бях с ПА и тревожност ,която контролирам с Деанксит уж все казват на нервна почва ,но въпреки деанксита пак си ги имам всекидневно и постоянно.

# 553

Здравейте, провеждам лечение за Хашимото като редувам ден 125 мг, ден 100 мг Л-тироксин. Двата резултата за TSH са изследвани през 5 дена, без да променям нищо в лечението си. Само клона на лабораторията беше различен - първите изследвания са пуснати в квартален клон, а  второто самостоятелно ТСХ - в лабораторията - майка. (Повторих ТСХ понеже 6 ми се видя твърде високо, а то втория резултат излезе още по-висок само през пет дена разлика.) Отделно имам ИР, но този път не съм си направила обременяване, понеже мисля, че през 6 месеца не е нужно да си го причинявам. За него също приемам Глюкофаж ХР 2000 мг вечер. Калций и Фосфор в 24-часова диуреза са изследвани по препоръка на ендокринолог поради съмнения за хиперпаратиреоидизъм. Поради същото съмнение ми е направена радиоизотопнна сцинтиграфия, където няма убедителни данни за това. Приемам вигантол 45 капки всяка седмица. Другите добавки, които приемам са берберин по 1 капсула на ден и магнезий по 1 капсула вечер. Ще помоля за коментар от страна на sleek. Благодаря предварително.

# 554
Какво означават тези тъмните линий? Чак сега си погледнах кардиограмата. Доктора каза, че всичко е наред иначе.

Общи условия

Активация на акаунт