Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 093
  • 873
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,моля някой да ми разчете резултатите на дете на 13 години . Притесняват ме и високи стойности на феритин и желязо . Детето е с главоболие,отпаднало е,изморява се.Утре сме на хематолог,но ми е много притеснено . Благодаря ви.

# 601
  • София
Sleek,моля за разчитане. Какво означава "Флаг 2+"? Предишното изследване пак беше гранично в др. лаборатория по Ваш съвет. Това сега е след 1м.13дена. Какво трябва да правя от тук нататък?
Скрит текст:
Медицинска Лаборатория Цибалаб
РЗИ: 2202141508, тел: 0700 11 242, www.cibalab.com, e-mail: office@cibalab.com
14.02.2024   Емилия Йорданова Петрова (Ж, 54 г.)   ID   9113698
ЕГН: 690409   Външен ID   
Лекуващ лекар   Cibalab, Несъобщен лекар------л-я Cibalab      
Фонд/Клиника 1/2      Схема:   Стандартна
Час на пробовз.:   
Паспорт:   
Забележка:
Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена, възраст 54 г.

Имунология (Immunology tests)
Име на теста (изследване)         Флаг                 Резултат                               Единици                       Референтни стойности
ANA скрининг                                 Профил   *   *
ANA скрининг антинуклеарни антитела- ИИФ   2+   1:1000   титър   < 1:100 - отрицателен; 1:100 - граничен

# 602
Моля за коментар на тези резултати. Благодаря предварително:

# 603
Скрит текст:
Здравейте!
Бременна съм 17+5 г.с. на 26г.
Преди месец си пуснах ПКК и всичко беше ок. Днес пуснах отново и резултатите са тези. Хемоглобин и хематокрит ми е ясно, че падат от бременността и ще трябва да ги коригирам. Но за първи път имам разминаване при моницити. Възможно ли е да е нормално при бременност? Не съм боледувала скоро, дори леко. Лекуваха ми зъб и ми сложиха упойка за бременни, ако имат значение тези подробности. На какво би могло да се дължи според вас? Благодаря предварително! Flowers Tulip

Здравейте, като изключим желязото и хемоглобина, за които вече сте наясно, не намирам повод за притеснение.
-
Скрит текст:
Здравейте. Изследванията са на дъщеря ми, с гнойни ангини и ушни инфекции, на 2.9г. В момента има зачервени уши и сополи от няколко месеца. Бяхме на УНГ и те изписаха изследванията. Често и излизат екземи, също, преди месец беше последно на АБ. Може ли тълкование.

Изследвания, които отговарят на оплакванията. Искал е да е разбере УНГ дали има стрептококова инф. от А групата, което изследване е отрицателно.
-
Скрит текст:
Здравейте,моля някой да ми разчете резултатите на дете на 13 години . Притесняват ме и високи стойности на феритин и желязо . Детето е с главоболие,отпаднало е,изморява се.Утре сме на хематолог,но ми е много притеснено . Благодаря ви.

-
Феритинът е прекрасен, но серумното желязо е питанка. Предполагам хематологът трябва да установи дали не е хемохроматоза, дали е първична с наследствен оттенък или вторична на друг на причинител. Останалите показатели са доста добри. Да се надяваме, че е нещо несъществено.
-
Скрит текст:
Моля за коментар на тези резултати. Благодаря предварително:
Една добре функционираща ЩЖ.
-
Emsi696, качете моля изследването на снимка.

# 604
Здравейте! Може ли да разчетете моите изследвания? Имам ли ИР? Благодаря!

# 605
Здравейте, може ли коментар на тези  резултати ? Какво означава заниженото MCH ?

# 606
Здравейте! Може ли да разчетете моите изследвания? Имам ли ИР? Благодаря!
Виждам, че са ви отговорили в друга тема на същото питане, но дам и моето мнение. Смятам, че имате лека форма (все още) на ИР. Изцяло може да я елиминирате без лекарства. За ЩЖ ще трябва да нагодите медикамента, защото понастоящем, сте в хиперфункция.
-
Здравейте, може ли коментар на тези  резултати ? Какво означава заниженото MCH ?

Съдейки по останалите показатели, по-вероятно е да не означава абсолютно нищо.

# 607
Здравейте може ли мнение за тези изследвания

# 608
  • София
Sleek,  това са.

# 609
Здравейте,

Може ли само на базата на резултатите от кръвното изследване да се твърди категорично, че става въпрос за онкозаболяване?
Пациентът е с подути лимфни възли на шията около 20-30 мм според хематолога. Отляво е болезнен. В миналото преди повече от 40 години е лекувал туб лимфаденит. Възможен ли е рецидив след толкова време?

Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение.

# 610
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте може ли мнение за тези изследвания

Лека инфекция или алергична реакция, нищо сериозно.
-
Имате ли някакви оплаквания и кой ви назначи тези изследвания, някой съмнява ли се в нещо конкретно?
-
Скрит текст:
Здравейте,

Може ли само на базата на резултатите от кръвното изследване да се твърди категорично, че става въпрос за онкозаболяване?
Пациентът е с подути лимфни възли на шията около 20-30 мм според хематолога. Отляво е болезнен. В миналото преди повече от 40 години е лекувал туб лимфаденит. Възможен ли е рецидив след толкова време?

Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение.
Има данни за потенциално онкозаболяване, но да се твърди дефинитивно е невъзможно на базата на само тези изследвания. Трябва да се извърши флоуцитометрично изследване на кръвта, за да се установи дали има клонален лимфопролиферативен процес. Хематологът следва да знае какво да се направи. Дотук диагноза не може да бъде поставена.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 20:47 от sleek

# 611
Здравейте! Дали някой ще може да разчете тези резултати от влагалищен секрет? Благодаря предварително!

# 612

Здравейте! Някой може ли да ми помогне с разчитането на тези резултати. Това са резултатите на сина ми, който е на 2год. и 4 месеца. Благодаря!

# 613
  • София
Цитат на: Emsi696 в вт, 20 фев 2024, 18:37
Sleek,  това са.
Имате ли някакви оплаквания и кой ви назначи тези изследвания, някой съмнява ли се в нещо конкретно?

Октомври 2023 при пуснати профилактични изследвания от ЛЛ излезе GGT 126.6. Нямам никакви оплаквания, не пия лекарства, добавки и въобще не употребявам алкохол. След това пусках още 2 пъти GGT и беше спаднало до 116. По Ваша препоръка пусках и хормони, АСАТ,АЛАТ , нямам инсулинова резистентност(даже ме похвалихте). 2 ехографи на черен дроб-всичко в норма. ходих и на гастроентеролог и той последно назначи тези изследвания, като каза,да отида ако нещо в изследванията ме притеснява. При граничния резултат ме посъветвахте да изчкам и да повторя изследването в др.лаборатория и този резултт пак е на границата. Нямам оплаквания и не знам дали трябва да правя още нещо или пак да чакам и след време пак да ги пусна.

# 614

Моля за разчитане на резултатите. При предишните имах около 5.3 гликиран хемоглобин и инсулин 10. Търсим все още причината за повишено ГГТ и тъй като октомври имах повишена глюкоза на гладно (6.3) , гастроентерологът ме изпрати на ендокринолог за изясняване. Висока съм 172, тежа 68 кг, нямам затлъстяване, ограничавам се от въглехидрати, но не 100%. Нямам повишени триглицериди и холестерол, повечко стрес ми се насъбра, и чести боледувания, като последното беше ковид преди месец.

Общи условия

Активация на акаунт