Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 050
  • 873
  •   1
Отговори
# 690
Слеек сърдечно Благодаря!
Майка ми се движи много,почти не се спира,но ще трябва да потърсим друг ендокринолог,защото наистина сегашния,не може да уцели дозата на Глюкофаж. Или е прекалено висока или е прекалено ниска. И във двата случая майка ми не се чувства добре. Освен всичко друго е и със Хашимото и изследват само ТСХ,не пускат антитела и уж проследяват,ама какво.
Не ѝ трябват антитела, а щитовидните хормони FT4 и FT3.
При вече диагностицирано Хашимото, не е нужно често да се изследват антитела, особено с цел дозиране...

Нищо друго не и е пускано освен ТСХ. И нищо не и е назначавано,без лекарства е. Казано и е че ще бъде наблюдавана и това е.

# 691
Здравейте,
днес приятелят ми имаше ЯМР изследване на глава. Утре има час при невролог за разчитане, но съм притеснена и нетърпелива.

"изводи: Нормална неврокраниална находка. Лекостепенен максиларен хроничен синуит."

Някой има ли идея какво ще рече този извод?

# 692
Здравейте, искам да покажа днешните си изследвания на вит. Д, които направих след около месец и половина 10000 IU със 100 mcg вит. К2, които си назначих сама, четейки коментарите в групата и съветите на Sleek. Определено имам положителен ефект и върху имунитета, тъй като зимният сезон непрекъснато боледувах, а сега от поне месец и половина не съм се разболявала. При последните изследвания на вит. Д м. октомври беше 30, сега е близо 80. Моля и за съвет - да продължавам ли дозата от 10 000 IU или да намаля?
Откакто приемам вит. Д, не съм се разболявал нито един път, дори настинка не съм хващал, включително и тази зима. Съжалявам, че в детските ми години не имало някой, който да ми го каже, на мен или моите родители, защото бях хронично болен от респираторни вируси и грипове.

Може да си приемате същата доза ежедневно, целогодишно. Няма да се повиши значително от тези нива, защото в един близък момент настъпва насищане. Обратно, при евентуално боледуване, нивата временно ще спаднат, защото болестите/вирусите черпят от запасите на витамина, когато имунитетът е впрегнат да ги тушира, и то бързо, често и неусетно, поради което целогодишно поддържане е препоръчително. Ако не сте, добавете магнезий (чист, елементален) - 300-400мг.

Силвия, и ДжиПито също може да пусне ТСХ и ФТ4, а вие да си доплатите за ФТ3, при желание. Често ТСХ ФТ4 са достатъчни.
-

Murakami 1Q84
, краткото разчитане е: няма му нищо.

# 693
  • Dublin
Здравете,
може ли коментар на долните кръвни изследвания?
жена, на 45 г, с хипофункция на щитовидна, с високо кръвно, вземам лекарства и за двете.
средно активна съм, всеки ден разходки с кучето, на йога 2-3 седмично, на кето режим от януари. Приготвям се за процедура и от няколко месеца вземам мулти витамини и екстра омега 3, вит Д и Q10.
Благодаря предварително!

# 694
Здравейте!
Може ли да помоля да погледнете и моите резултати?Няма да се оплаквам, само Ви моля  да кажете дали виждате нещо нередно в тези на пръв поглед уж перфектни резултати?Иронията е в това, че никога не съм се чувствала по-зле Simple Smile
П.С. Първата и втората снимка са от днес,третата е от преди половин година.
Благодаря Ви предварително!

# 695
Моля за мнение за пкк на синът ми на 5г. Всичко в норма само LIM%61завишени и граналуцити 29%занижени

# 696
Здравете,
жена, на 45 г, с хипофункция на щитовидна, с високо кръвно, вземам лекарства и за двете.
средно активна съм, всеки ден разходки с кучето, на йога 2-3 седмично, на кето режим от януари. Приготвям се за процедура и от няколко месеца вземам мулти витамини и екстра омега 3, вит Д и Q10.
Благодаря предварително!
Изследванията ви са основно добри, но независимо от кето диетата, долавям известна инсулинова резистентност. Когато правите тестове отново, поискайте да ви пуснат HOMA-IR, за да се онагледи дали и колко точно е ИР.

Ако не приемате магнезий, добавете, или добавете повечко, ще помогне с редуциране на артериалното налягане.

Витамин Д може да го вдигнете още.

Иначе сте на прав път.
-
Здравейте!
Може ли да помоля да погледнете и моите резултати?Няма да се оплаквам, само Ви моля  да кажете дали виждате нещо нередно в тези на пръв поглед уж перфектни резултати?Иронията е в това, че никога не съм се чувствала по-зле Simple Smile
Имате добри изследвания, действително.
TSh ми изглежда леко подозрителен. Бих съветвал да изследвате ФТ3 и ФТ4 на щитовидната жлеза.
Може да си вдигнете витамините Д и Б12 (вероятно и Б9)
-
Моля за мнение за пкк на синът ми на 5г. Всичко в норма само LIM%61завишени и граналуцити 29%занижени
Незначително. Без повод за тревога.

# 697
Благодаря Ви!
Здравете,
Благодаря предварително!
Изследванията ви са основно добри, но независимо от кето диетата, долавям известна инсулинова резистентност. Когато правите тестове отново, поискайте да ви пуснат HOMA-IR, за да се онагледи дали и колко точно е ИР.

Ако не приемате магнезий, добавете, или добавете повечко, ще помогне с редуциране на артериалното налягане.

Иначе сте на прав път.
-
Здравейте!
Имате добри изследвания, действително.
TSh ми изглежда леко подозрителен. Бих съветвал да изследвате ФТ3 и ФТ4 на щитовидната жлеза.
Може да си вдигнете витамините Д и Б12 (вероятно и Б9)
-
Незначително. Без повод за тревога.

# 698
  • Dublin

Здравете,
Благодаря предварително!

Иначе сте на прав път.

Sleek, cърдечно благодаря!
да, подозирам че имам ИР и ще се пробвам да организирам тест тук, ако не, като се прибера в БГ.
Магнезий вземам 2х375мг, да увелича ли?
и последен въпрос - да се притеснявам ли заради високия хомеоглобин и червени кр. клетки - какво мога да направя, за да ги регулирам?

# 699
  • Б
Тези резултати от ДКК какво показват? За възрастен човек.

EO          EB           1.22      G/L     0.04 - 0.36      DC+LD
     BASO          EB            0.06      G/L     0 - 0.08              DC+LD
     NEUT %   EB            55.2      %             50 - 73               DC+LD
     LYMPH%   EB           19.9      %             22 - 45               DC+LD
     MONO %   EB             8.2      %         4.70 - 12.5        DC+LD
     EO %           EB          15.9      %          0.70 - 5.80         DC+LD

# 700
Sleek, cърдечно благодаря!
да, подозирам че имам ИР и ще се пробвам да организирам тест тук, ако не, като се прибера в БГ.
Магнезий вземам 2х375мг, да увелича ли?
и последен въпрос - да се притеснявам ли заради високия хомеоглобин и червени кр. клетки - какво мога да направя, за да ги регулирам?

Не съм коментирал хемоглобина и ЧКК, защото не съм ги сметнал за проблем. По-вероятно е да сте били дехидратирана.

Дозата магнезий е добра, определено може да вдигнете приема и на вит. Д.
-
Тези резултати от ДКК какво показват? За възрастен човек.
Без оплаквания и/или други изследвания, трудно може да се каже..

# 701
Здравейте на всички ,идвам за малко помощ от вас с разчитането на тези изследвания ,които направих на моята майка . Тя е на 58г и от скоро и се върнаха симптомите на менопауза. Тя влезе в менопауза преди около 8 години. Сега има същите симптоми безсъние,горещи вълни,изпотяване,сърцебиене,отпадналост, замаяност, нервност и най-притеснителното треперене на краката ,когато е изправена.  Изпитва нужда да стои подпряна някъде . Усеща краката си като кашкавалени. Има страх от падане дори и като върви. Всички лекари  които посетихме не са пускали никакви изследвания и нищо не са търсили. Коментари на тези кръвни резултати също не направиха. Изписаха и лекарства ,които за съжаление не помагат . Ще се радвам да споделите как ви се виждат тези хормони дали за оптимални ,както и дали биха били причина за такива симптоми Pensive

# 702
  • Dublin
Не съм коментирал хемоглобина и ЧКК, защото не съм ги сметнал за проблем. По-вероятно е да сте били дехидратирана.
Дозата магнезий е добра, определено може да вдигнете приема и на вит. Д.

Много благодаря!

# 703
  • Б
Преди преглед тези изследвания какво показват, освен анемия?

# 704
Имам ли Клостридиум, като в повечето лаборатории изследват само токсин А и В?
Какво означава другият показател?

Общи условия

Активация на акаунт