Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 673
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Аз също съм постоянно с контракции, така бях и с първото ми дете. Първия път като тръгна раждането водите не ми изтекоха, спукаха ги в болницата, но контракциите си бяха с болка от самото начало, като болката се усилваше постепенно....така, че няма как да ги объркаш😁

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 16:45 от Cveti_P

# 481
Повярвайте в 9 месец при първо дете е трудно да не забележите, че раждате. При второ също, просто там шанса нещата да се случат по-бързо от вашата реакция го има…

# 482
  • София
На мен не са ми изтичали водите миналия път - пукнаха ми мехура в болницата. Иначе контракциите се познават по това, че започват като силна менструална болка, която започва ниско в корема и отива към кръста. Има някои жени, които не ги усещат, но става дума само за първите 2...3 см. разкритие, после няма как да не ги усетиш.

# 483
Бракстън-Хикс и аз ги имам постоянно от 4-ти месец и с тази и с първата бременност.Ама родилните контракции нямат нищо общо с тях.Аз направих пълно разкритие без да имам болезнени контракции,така че реално ако лекарката не ми беше казала,че съм с разкритие и да отивам към болницата нямаше и да знам.Там ми спукаха водите с идеята да тръгне раждане,но нищо не стана и ми сложиха система с окситоцин,чак тогава усетих болезнени контракции-нямаха нищо общо с менструални болки.Мога да ги сравня с все едно те блъска влак и нямаш сили да си поемеш дъх.Та не винаги е задължително да разбереш какво става,особено ако пренасяш и се налага предизвикване на раждане.

# 484
Искам да допълня - дори и така, аз пак бих избрала нормално раждане. Не искам да звучи сякаш да ви наплаша, тези истории са рядкост и ако имате свестен аг до вас, всичко ще е наред и ще вземе адекватни мерки. Аз просто попаднах на нещастник, обвинявам го за всичко това.

Присъединявам се към момичетата, няма как да сбъркаш истинската контракция, бъди сигурна. Е, винаги може и да си от късметлийките, които раждат с едно кихане, ама какво по-хубаво от това 😁
Понеже аз бях д 10 см разкритие и контракции през 40 секунди в продължение на часове (беше задно тилно моето дете), в МД ме държаха седнала на тоалетната чиния, защото реално напъните трябва да са все едно ходиш по голяма нужда. Извинявам се за описанието, но такова е. Болката е смазваща, аз бях без упойка и каквото и тея романтичните приказки за това как като го гушнеш и всичко ще забравиш, на мен не ми минават.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 19:35 от BatMum

# 485
вие докато се чудите за контракциите аз продължавам да съм убедена че те болят скандално много и да съм изключително раздвоенна в това да пробвам пак 😀луд умора няма

# 486
  • София
Бочи, да ти кажа зависи от прага на болката....аз примерно съм със зверски болки при цикъл, ама като казвам зверски са си зверски....припадала съм от болка, стигала съм до линейки да идват. Бяха ми казали предния път за контракциите да чакам болка една идея по-силна от цикъл и аз чаках ли чаках....Резултата беше, че отидох с 10 см. разкритие и започнало раждане в болницата....без никакви упойки си родих. Не казвам, че не боли, но зависи до колко си способен да търпиш и да понесеш.

# 487
болките ми при цикл години наред преди 3 тия аборт бяха такива каквито ги описваш адови. Не можех да понасям контракциите

# 488
При мен предизвикаха раждането заради големината на плода, доктора каза че е над 3500гр а не знаеха аз дали ще мога да извадя толкова голямо бебе, слава Богу успях, тя е дълга и може би това беше в плюс за раждането. Предизвикаха уж контракции с “преглед за разкритие”-еми да ви кажа това беше по-гадно от самото раждане…. След това ме вкараха в родилна зала с 2см разкритие и две системи окситоцин и ми свързаха епидурална през абокат чак на 5см и на 7-8см спряха епидуралната, защото нямало да усещам тялото си и да напъвам… макар че им обещавах да напъвам🤣тъ всичкия процес мина бързо от 0 до 10см и раждане 3часа точно. Окситоцина е гаден точно защото прави контракциите регулярни и такива каквито трябва да бъдат, но въпреки това че аз съм с много чувствителна матка и всеки месец умирам от болки при цикъл, повръщам и припадам от болка, това си се усети като точно такава, като един кофти цикъл, после цял ден псувах наум тези, които ми бяха казвали че се забравя болката по-натам, защото не мислех че мога да я забравя, но уви… някак си не е непосилно и ако имаш кадърен лекар, който да води раждането, да помага при дишането, да следи тялото ти и да е плътно до теб и емоционално и физически, въобще няма за какво да се притеснявате! Това е то чудото да дадеш живот, а спомена да видиш как излиза малкото съкровище и някак си да “осъзнаеш” че наистина през цялото време в теб е живяло и растяло бебче е повече от прекрасно… за мен беше голям шок, може би очаквах да родя и да го изкарат от другата стая да ми го донесат… странно беше да видя “изгонването на плода”, но благодаря на Господ всеки ден, че имах тази възможност, да бъда част от това нещо🙏

# 489
Аз болка от контракции не разбрах какво е. Преди да ми спукат водите не усещах нищо, а след това ми сложиха епидуралната. Но пък за сметка на това като почнаха напъните, които всички казват, че не боляли, ми причерняваше направо на моменти. Sweat Smile Само слушаш гласът, който води раждането и изпълняваш Smile Нямах ни друг звук, ни картина аз. Интересно преживяване е. Даже себе си не бях чула как крещя, ама на другия ден ме болеше гърлото аххаха

# 490
момичета това е някав ад заклевам се , значи това бебе се подиграва с мен. Не знам какво прави но скача брутално в корема ми , не не рита брутално а скача брутално . И не знам кво прави с тоя пикочен мехур но направо ми свива нервитечесно. Значи от седмица и денем и нощем е потрес. През ноща не мога да спя грам пикая на всеки час , и ако ми мислите че се налива вечер НЕ не се.То като стана се изпикая докато се наместим и това докато ме ритне 5-6-7-8 пъти мина още един час. Бувално не спя грам ама грамммм.Денем и там е тотал щета ама барем е ден де .Аа и най култовото е че спя гола 😀значи в нас е 19 гр в спалнята , аз спя с тънко одеяло , гола 🤣

# 491
Аз вече цяла бременност не спя,постоянно съм до тоалетната и после се въртя по 1 час и после айде пак до тоалетната,така съм откакто съм забременяла,а сега с големия корем е още по-забавно Grinning Не знам дали ми се събират и 3-4 часа сън общо,а през деня въобще не мога да спя,как издържам въобще не ми е ясно.Вечер като бабичките ми се доспива в 9 часа-ами то какво няма да ми се доспи като по цяла нощ не спя Simple Smile

# 492
  • София
Момичета, не знам как издържате Sad Аз спя по 7 часа, но некачествено - супер леко, нямма никакъв deep sleep почти и се събуждам изморена. А ставам само по 2 пъти до тоалетна, не си представям какво ви е на вас (ама скоро ще разберем всички, като трябва да храним бебоци нощем).
Няма ли няккави чайове или такива работи, които да ги отпускат малко тези диваци? Моят нощно време шава само като се завъртя налявао, ама мисля, че като се наканя най-накрая да купя възглавница за бременни, може и да има подобрение. Бочи, и ние спим на 19 градуса, аз съм само с горнище, защото всякакви долнища ми дразнят, ама поне завивката е дебела зимна (много е яка, м/у другото, защото топли без да спарва изобщо; ако на някой му трябва, да каже да му дам линк - от Юск я взехме).

# 493
аз завирам от хормони , даже понякога се отвивам и спя чисто гола без завивка на 19 гр 🤣
Иначе ти тая възглавница не виждам вече за къде ти е то не остана

# 494
  • София
Ние спим на студено понеже и двамата умираме от жега, днес се събудих пак цялата вир-вода, явно хормоните си казват думата, аз спя много часове, но като цяло не се чувствам наспана сякъш спя, но не достатъчно дълбоко и после пак съм уморена.

Общи условия

Активация на акаунт