Иглички по тялото?

• 6 309
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Здравей те и аз имам такъв проблем от 2 дена мравучкания боцкане и сърбеж в тялото незнам на какво се дължи някой път съм имала в крайниците за някви секунди и изчезва незнам дали не е на нервна почва от една седмица съм много нервна и притеснена всичко започна с това че гинеколожката ми каза за свличане на матката много се притесних и направо филмирах след това започнах дане мога да пишкам и още съм така осещам че е пълен и немога да уринирам нормално все едно постояно е пълен и от там още повече се притесних и още немога да уринирам нормално и сега това мравучкания боцкане в тялото на какво се дължи незнам
При мен нещата още си седят....работя с психолог и психиатър, защото проблема ми е на подсъзнателно ниво.
Тревожно и депресивно състояние, от гледна точка на това да не съм сериозно болна...и явно тези мисли избиват физически по тялото ми

# 16
Здравей те благодаря за отговора днес ходих на лекар според личната всичко е на нервна почва и данеси въобразявам работи изписа ми лекарство с маточина и магнезий при вас по ме малко подобрение нямали.

# 17
Ами лекарствата ги пия от много скоро и не усещам нищо...като цяло с психолога незнам ефект дали ще има.
Симптомите ми се седат, когато съм активна и върша някаква работа не усещам болка, но седна ли и почна да мисля...хипохондрията идва и всичко ме боли
Здравей те и аз имам такъв проблем от 2 дена мравучкания боцкане и сърбеж в тялото незнам на какво се дължи някой път съм имала в крайниците за някви секунди и изчезва незнам дали не е на нервна почва от една седмица съм много нервна и притеснена всичко започна с това че гинеколожката ми каза за свличане на матката много се притесних и направо филмирах след това започнах дане мога да пишкам и още съм така осещам че е пълен и немога да уринирам нормално все едно постояно е пълен и от там още повече се притесних и още немога да уринирам нормално и сега това мравучкания боцкане в тялото на какво се дължи незнам
При мен нещата още си седят....работя с психолог и психиатър, защото проблема ми е на подсъзнателно ниво.
Тревожно и депресивно състояние, от гледна точка на това да не съм сериозно болна...и явно тези мисли избиват физически по тялото ми

# 18
То вас боли ли или от боцкането имате предвид защото при мен е като иглички които мърдат и боцкат много гадно и те кара дасе чешиш

# 19
То вас боли ли или от боцкането имате предвид защото при мен е като иглички които мърдат и боцкат много гадно и те кара дасе чешиш
Не, не ме сърби...по скоро е като напрежение, ако така мога да го определя

# 20
Здравейте и аз имам иглички по тялото, по краката предимно и е ежедневно. Когато съм по-стресирана е се усилват но никога не се махат. Имах дефицит на Б12, но приемането на Б12 дори ги обостри. Скоро не съм излседвала, но доста дълго го приемах и дори да е заради него, явно е необратимо защото не помага. Ходих на невролог, само почукваше оттук оттам... нищо не виждала, то какво ли може да де види от такъв преглед... и се отказах да ходя подоктори. Бях ходила на хематолог имах анемия, обилен цикъл след ражданията+вегетарианство и всичко ми беше в дефицит, но и той също каза, че не е от анемията, така че нз нямам обяснение, нито прогрес. Като съм по-стресирана и депресирана се усилват определено.

# 21
От време на време ми се появяват иглички и сърбеж по краката и ръцете. Едва издържам на моменти. Нямам зачервяване. B12 ми е над нормата, така, че не мисля, че е дефицит от B витамини.
Чудя се на какъв лекар да отида.
Имам автоимунен хепатит, артрит и диабет тип 2, но стойностите ми, които се следят за тези болести са в норма.

# 22
Съчувствам ви, точно така се чувствам и аз, но основно когато нося дълги дрехи, сега лятото е облекчение, но изпитвам ужас от предстоящите сезони. Мисля си че и черния дроб и диабета имат връзка, но щом контрулирате показателите е добре. А как устаовихте този автоимунен хепатит? Аз години се боря с акне и игличките освен това ми подпира черни дроб, но си мислех, че може да се е увредил от постоянните ми анемии(желязодефицит)

# 23
Един от ANA показатели беше много над нормата.10 пъти или нещо подобно. Направиха биопсия и потвърдиха Автоимунен хепатит.
Може ли игличките да са от анемията?
Записах час за невролог.

# 24
Да допълня какво се случи при мен. Направиха ми ЕМГ и не откриха полиневропатия. Лекарят каза, че вижда начална форма на възпален нерв на гръбнака, но щом не ме боли да не правя нищо.
Също така ми направиха скенер на корем и откриха камък 1.5 см в жлъчката. Според ендокринолога пробожданията са от жлъчката. Иска да я махне, но аз минах на диета без жълтъци, патладжан, кафе и шоколад и игличките ми спряха. След седмица съм отново на преглед и смятам да настоявам да не прави операция засега, а да пробва с лекарства и диета. Аз се храня ниско-въглехидратно, високо-мазнинно, за да поддържам ниска кръвната захар. Сега минах на белтъци вместо цели яйца.

# 25
Да допълня какво се случи при мен. Направиха ми ЕМГ и не откриха полиневропатия. Лекарят каза, че вижда начална форма на възпален нерв на гръбнака, но щом не ме боли да не правя нищо.
Също така ми направиха скенер на корем и откриха камък 1.5 см в жлъчката. Според ендокринолога пробожданията са от жлъчката. Иска да я махне, но аз минах на диета без жълтъци, патладжан, кафе и шоколад и игличките ми спряха. След седмица съм отново на преглед и смятам да настоявам да не прави операция засега, а да пробва с лекарства и диета. Аз се храня ниско-въглехидратно, високо-мазнинно, за да поддържам ниска кръвната захар. Сега минах на белтъци вместо цели яйца.

Избягвайте Червените меса.

# 26
Моля да споделите от кои витамин В комплекс взимахте и допълнително към тях ли пихте вит. В5 и в каква дозировка.
Благодаря!

# 27
Моля да споделите от кои витамин В комплекс взимахте и допълнително към тях ли пихте вит. В5 и в каква дозировка.
Благодаря!

Из личните ми записки:

Първите симптоми, показващи недостиг на витамин В5, включват усещане за парене в областта на крайниците, съчетано с изтръпването им и нарушена координация.
Този витамин е изключително важен за синтеза на ацетилхолин, който е необходим за нормалните мускулни контракции.
По тази причина неговият дефицит може да предизвика мускулни крампи, скованост и усещане за изтръпване на мускулите.
Този витамин от В-групата е нужен за синтеза на холестерол, за производството на червени кръвни клетки, както и за продуцирането на хормони от надбъбречните жлези.

Перорално лечение с пантотенова киселина е най-простият начин за лечение на симптоми на дефицит на витамин В5. Витаминът обикновено се доставя под формата на калциев пантотенат. Важно е да се увеличи консумацията на пресни плодове и зеленчуци./
В 5 ---НЕЙЧЪРЪЛ ФАКТОРС ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА (Калциев d-пантонтенат) капс. 250мг х 90

В КОМПЛЕКС - Nature’s Way B-100 Complex Витамин Б-100 комплекс х 60 капсули
И Магнезий !!!

# 28
Имам спомен, че съм изследвала б5 и беше точно по средата в норма. Имах надежда, че може да е от вит.Д(който ми е мн нисък), но от 1 месец приемам високи дози +магнезий, няма никакъв ефект. Определено се обострят, когато не съм спала едно парене започва и игличките.

# 29
Аз ще взимам 2 месеца алфа-липоева киселина и се надявам да помогне. Жлъчката ме боли много често, но сърбежа е в краката и ръцете и не съм убедена, че е от нея.

Общи условия

Активация на акаунт