Термин Август 2024 ♥

• 43 521
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
С първото си дете още след закъснението сънувах, че ми връчват някакъв документ със закачена  синя панделка отгоре 🎀. И бях сигурна, че ще е момче, така и беше Simple Smile. Сега нямам никакви знаци, нито усещания.
За биохимичен скрининг съм се записала при д-р Петър Игнатов, много добър специалист.

# 511
Много са ми интересни разказите ви ☺️ По спомен и на двамата ми сина пола, разбрах в 20г.с. В Бг раждах в далечната 98 година и тогава по усет си предполагах момче, даже го сънувах, едно синеоко бебе. Случвало ми се е и често познати и непознати да изразяват мнение, че ще имам момче. В сегашно време жените като че ли се дразнят на такива подмятания, но мен тогава ме развеселяваха. Явно защото са били в тон на това, което е било в сърцето ми. Помня един дядо, едва кретащ към магазина, ми каза 'Пази момчето, булче'. Тази неща са ми мили. С малкия си мислех за момиче, но брат му отсече категорично, че ще има братче. Сега малкия вече на 15г. е твърде голям, за да се вълнува много силно, но също изрази, че иска да са две момчета. Като му казах, че почти няма шанс за такъв вариант, еидимо се притесни от варианта две момичета и сега стиска палци за момиче и момче.

Много съм боса за т. нар. фетална морфолофия или за другите тестове около12 г.с., за които говорите. Още не ми е ясно кое ми е необходимо. Досега съм ходила само на 20г.с. Препоръчана ми е Чавеева и щом часовете свършват, ще се ориентирам да се обадя скоро. Мислех да изчакам прегледа на 10.01, за да ми се изясни какво е важно за нас, но дали няма да е късно.

# 512
  • София
Ние искаме момиче, но честно казано от толкова чакане вече нямам търпение и на момче ще се радвам много. Blue HeartGift Heart На 4 дни закъснение чхг ми беше 967, не знам какво значи, за пръв път чувам, че стойността може да подскаже пола. С име за момиче сме готови отдавна, а вчера избрахме и за момче. Няколко дни след като разбрахме, че съм бременна сънувах, че имаме момче.

Mama2288 и аз не разбирам много, много. Само прочетох, че има три фетални морфологии, като тази в 12-та г.с. се нарича “ранна”, мисля че най - важната е тази в 18-22г.с. Моята АГ ми каза дата, на която да ида на ранна ФМ и направо си записах, но нямам идея как протича прегледа и дали ще мо вземат кръв направо и за биохимичен скрининг? Или трябва допълнително да се запише час или да се иде? Някой по-запознат, ако може да сподели. Hands Pray

# 513
На повечето места, на които правят ранна фетална морфология, има и лаборатория. Това е първият сериозен оглед на морфологията на бебето, като се прави специално измерване и на нухална гънка и носна костица. Резултатите от феталната морфология, данни за майката (донорката) и кръвния тест се анализират и се обобщават като така се измерва статистически риска за три синдрома - на Даун, Патау и Едуардс. За тези болести може да се направи и пренаталетн тест, но първата фетална е важна, защото на нея освен преценката за риска от тези болести, се прави преценка и на феталното развитие на бебчето. В този смисъл пренаталните кръвни тестове не могат да заместят ранната фетална, защото при тях с точност ще се каже дали има или няма конкретни синдроми, но няма да се изследва анатомията на бебето. При ранната фетална се прави преценка и на риска от прееклампсия, което е изключително сериозно състояние

# 514
Точно така, Amelin. Аз имах риск с миналата бременност, който ми откриха точно в ранната фетална и пих аспирин протект почти цялата бременност и следях кръвно. Вдигнах един-два пъти кръвно 140/110,иначе всичко беше наред. Сега ще видим какво ще кажат.

# 515
Амелин, много благодаря за изключително ясния синтез, беше ми много полезно. 💜

Кукличка, много е вероятно да е момиченце, но нищо не е сигурно. Май подозренията по чхг, ако сме на прав път, се потвърждават едва с разбиране на пола. ☺️

# 516
Аз исках да имам момче, (предишния път). Но в крайна сметка сме супер щастливи, че имаме дъщеря и дори много се радвам че е така. Сега нямам идея, може и да е момче, защото се чувствам различно (надали е гаранция това), но вътрешно искам момиче..някак 2 сестрички ми се струва по-хубаво.
Ще мислим име като сме сигурни какво е и да го усетим, че това е правилното име.

Качила съм 2 кг за 2 седмици, явно защото постоянно ям нещо, но пък иначе ми става “гладно” и почва да ми се гади.

# 517
Честита нова година на всички, с пожелание за здрави бебчета и здрава мама на лято! Бъдете благословени и щастливи! 🌷

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 14:01 от Mama2288

# 518
Честита нова година! Нека 2024 г. Ви донесе прекрасни, здрави бебета!

# 519
Честита Нова Година на всички! Желая ви здраве, късмет и лека бременност на всички и Август да си гушкаме сладки здрави бебчета!

Относно пола още преди да забременея свекървата ни гледа с пръстен и каза че ще е момиче, което нз дали е така, но тя е твърдо убедена даже сега си я е кръстила Точица - И като се роди Точица, и това ще купя на точица 😁

Иначе име за момиче съм си избрала много отдавна преди да се запозная с мъжа ми, но той много го харесва и по случайност е с първата буква на свекървата. Ако се окаже момче още не знаем. Той има момченце от предишен брак, който често е с нас и много обичаме, но пак му се иска момче. Аз повече си клоня към момиче, но какъвто и да е пола, да е здраво!

# 520
Честитна Нова Година на всички!!!!
Бъдете здрави и щастливи!!!
Предстои ни година изпълнена с емоции, ще дарим живот/животи - някой за пръв път....🌝
Нека всички лятото да гушим здрави бебета и да сме здрави!!!
Прегръдки на всички мамита!!! 🧨

# 521
Честита Нова Година, мамии 🫶🏻🎇 Нека на лято всички гушнем здрави бебета и годината да е изпълнена само с хубави моменти ♥🫶🏻

# 522
  • гр. София
Честита Нова Година, момичета!!!
Да сте много здрави вие и семействата ви и най-вече малките бебоци! Heart
Предстои ни вълшебна година, много се вълнувам! Hug

За усещането за пола - със сина ми се появи такова към 7-8 гс и се оказах права, въпреки че масово всички предполагаха момиче.
Сега нямам никакво предчувствие все още, а вече съм 9+3.
За нивата на ЧХГ и аз съм го чела това, че по-високите сочат момиче, но и с близнаци пък също е по-високо…
При мен ЧХГ беше 517 на 11-ти ден след трансфер на 3-дневни, т.е. все едно 9-ти ден на 5-дневни, или ден преди очакваната дата за МЦ. Високо е, но няма как да знам дали е заради женски пол или просто защото са близнаци.
А за протокола, със сина ми също беше много високо, пък си е момче. Grinning

# 523
Me, Myself & I, с теб вървим с еднакво чхг: 526 на 9 ден. Ще е любопитно какео ще се окаже от теорията за половете 😄 Около мен, като мен, имам една мама с две момиченца. Да видим дали е мит или не. Все пак най-важно е да са здрави и живи.

А по повод никнейма ти, не се сдържах и в кръга на шегата, скоро никак няма да е актуален. Ще сте много повече 🤩

# 524
Честита Нова Година, момичета! Да сме живи и здрави и лятото всички да си гушкаме пухкавите бебоци.

Май бях казала вече за пола, но не съм сигурна, та с риск да се повторя - моят мъж е категоричен откакто видя теста, че ще е момиче. Баткото също твърди, че ще е момиченце, макар че има вече 2 изпускания и за момче. На мен много ми се иска момиченце, и даже усещам как покрай таткото, който все говори за "бебка" и аз почвам да говоря в женски род често. Предният път имах усещане съвсем в началото за момиче, после сънувах, че е момиче и скоро преди да разберем изчезна това чувство и се оказа момче. Име нямаме избрано, тогава основно ги умувахме след като беше ясно и дълго време не можехме да намерим нещо, което и на двамата да ни харесва. Сега изглежда пак ще е така.

А се сещам, че бях гледала куп бабини методи за познаване на пола докато чакахме да разберем и като ги пробвах всичките си бяха горе долу 50:50, но пък беше забавно.

Общи условия

Активация на акаунт