Термин Август 2024 ♥

• 43 502
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Честито на всички момичета! Аз чак в понеделник запазих час за преглед, трябва да съм 7+3 тогава. Нещо с третото ще го карам по-лежерно, въпреки че двамата калпазани ми стопяват лагерите,редуват се да боледуват всяка седмица и както съм смазана от бременността и с това неспане ми е зле направо. Сега висяхме буквално 3 часа пред личната,заради малкия,само се моля да не лепна нещо, че не знам какво ще пия... Получавам постоянно удари в корема от децата,понеже само скачат по мен и не седят на едно място. Изобщооо, не знам Grinning Днес ми беше малко зле, с двамата нямах такива грижи, така че ще стискам палци да поне това да е момиче, поне една панделка да сложа Joy Въпреки че имам предчувствие,че пак ще е калпазанин Grinning

# 121
Gamora браво за търпението, което имаш! 🤗
Ivchoni имам и ендокринолог, може утре и на тях да звънна. И аз искам да го смъкна по-бързо, колкото се може. Дали ще навреди нещо? Макар, че имам толкова много познати, които забременяха и с 4,5стойност..
Ще видим утре какво ще кажат.

# 122
Не го мисли отсега, Sophiaaaa, излишно е да се затормозяваш 😘 Важното е, че ще вземеш мерки навреме и всичко ще е наред ❤️ Като вдигнеш дозата и за няколко дни ще го вкарате в норма TSHто, ще видиш 😘

# 123
Софи, прегръдка 💜🍀 Пия еутирокс 37,5. Преди трансфера го измерих 1,09. След трансфера увеличих на 50 mcg. Половин хапче. Още не съм го пускала контролно, но имам идея да отида много скоро.

Момичета, дали е рано да си споделяме относно пакети и други неща, свързани със следенето на бременност? По спомен отпреди мнооого годинки, имаше записване и на ЖК, това не съм сигурна дали е отделно от прегледите при лекар, проследяващ бременността. (В чужбина е.) Звъннах на фонда, към който съм допълнително осигурена. От там ми казаха, че имам 700 лв. покритие за бременност и 1000 лв. за раждане. Все е нещо. След първия преглед ще си доизяснявам нещата.

И още нещо да споделя. Аз цяло лято и есен си ходех с голям кеф на йога. Едно от истински зареждащите неща в ежедневието ми. Сега ще се ослушвам за възможността за някаква адаптирана йога след 3-4 месец.

Дай Боже всичко да е наред при всички ни. 🍀💕

# 124
Момичета, ще ме умори това безсъние! Какво е това чудо събуждам се на всеки час и едвам заспивам.
На прегледа другата седмица ще съм 7+4, понеже и на мен ми е второ, за това го карам по-лежерно явно.

# 125
NI_CI, снощи бях така, т. е. днес. По принцип нямам проблем със съня, но сега събудя ли се - край...

# 126
Добре дошли, момичета! Hug

Belle, колко са големи каките и лесно ли се решихте на трето дете?

stoyava, успех на прегледа! И моят е на 15-ти, но ще ми е втори. Имаш ли конкретна причина да мислиш, че са 2
или просто си мечтаеш за близнаци? Нещо в тая тема бая близнаци се очертават… Grinning

Понеже при трансфера бяха върнати два ембриона, а и честно казано усещам две съвсем различни придърпвания на две различни места Simple Smile. Това ме навежда на мисълта, че са 2. Ще видим в петък Simple Smile.

# 127
  • гр. София
Яснооо. Blush
Доста момичета в темата сме след инвитро значи и с по 2 върнати ембриона. Хайде да напълним темата с близнаци! Grinning

# 128
  • София
Sophiaaaa, с малко увеличение на дозата ще ти влезе в норма TSH-то. Hug

При мен дозата е 100/125 в различни дни и не знам какво ще става, ако се вдигне през бременността, защото и тази доза вече си е сериозна. Моето TSH не седи ниско само с хормон, защото имам недостиг на селен и го поддържам ниско само с прием на селен, а сега АГ ми каза да не го пия и очаквам и при мен да се вдигне..

Mama2288, гледала съм, че има йога за бременни и аз обмислям нещо подобно.

Преди да забременея тренирах силово, тип трибой (клек, лежанка, тяга) и сега продължавам, като по препоръка на лекарката само намалих килограмите на тежестите.

# 129
Миналата година една приятелка, която усилено тренираше кросфит роди. През цялата бременност си вдигаше щанги(вероятно не толкова тежки), наложи се да е секцио и веднага след секциото можеше да стане и да тича. Беше събрала очите на акушерките. Всички ѝ казаха,че доброто ѝ физическо състояние след операцията се дължи именно на тренировките, така че щом си тренирала усилено до сега и  лекарите са ок, не виждам причина да спираш! Даже е супер Simple Smile Аз съм спряла да се движда и супер много ми тежи, преди и аз бях много активна, тренирах и екстремни спортове. Сега съм решила да започна някакви,макар и супер леки тренировки,но поне някакво движение да вкарам вече Simple Smile
Sophiaaaa, с малко увеличение на дозата ще ти влезе в норма TSH-то. Hug

При мен дозата е 100/125 в различни дни и не знам какво ще става, ако се вдигне през бременността, защото и тази доза вече си е сериозна. Моето TSH не седи ниско само с хормон, защото имам недостиг на селен и го поддържам ниско само с прием на селен, а сега АГ ми каза да не го пия и очаквам и при мен да се вдигне..

Mama2288, гледала съм, че има йога за бременни и аз обмислям нещо подобно.

Преди да забременея тренирах силово, тип трибой (клек, лежанка, тяга) и сега продължавам, като по препоръка на лекарката само намалих килограмите на тежестите.

# 130
Току що ми пристигнаха няколко книжки. Едната е за Йога при бременност и раждане. Надявам се да ми подейства добре. Ще споделя мнение Simple Smile.

# 131
Sophia, малко по-високо е ТСХ, но не е чак спешно, че да се тревожиш и да бързаш.
При мен втората бременност се вдигна повече(говоря за стойности над 10) и ми вдигнаха дозата на хормона, ТСХ спадна прекалено, явно ми дойде много. Не помня вече точната стойност, но нещо от рода на 0.250 . Та започнах да редувам дозите- ден с 25, ден с повече и така беше по-добре.

Аз книги имам 150 🤣 а и опит вече съм добила, нищо не ми се купува в момента.
Иначе, за бременни мога да препоръчам:
Книга за бебето на доктор Сиърс- една дебела тухла, но с всичко за отглеждането на детето. Има и адекватна информациа за кърменето.
За кърмене- на английски има доста, на български Всичко за кърменето на Христина Янева или ако си намерите Книга за кърменето на Хана Лотроп(тя е по-лека от тази на Христина Янева).
За отглеждане на децата и възпитание- Хаим Гинът " Детето и ние", на Йеспер Юл" Твоето компетентно дете" или "Това съм аз, а ти кой си". Те създават някаква основа на това как се развива детето психически.
Щях да забравя и книгата на Олга Дукат "Раждане с любов".
На йога за бременни ходех преди малката ми дъщеря, беше приятно. Сега ме мързи Laughing

# 132
Даа, вдигнаха ми дозата, но май няма да се получи.. от днес съм с бежово течение без да знам защо..утре съм на преглед, ноо нещо грам не ми е спокойно.. уж прогестерона е в норма какви са тия течения не знам.. какво пак не е наред не разбирам просто..
просто да ви се оплача 😢😢😢😢

# 133
Здравейте, Понеделник съм на първи преглед и имам записани към 10 въпроса , а ми е супер неудобно да разпитвам АГто все едно е на разпит . Споделете как протече вашия първи преглед, задавахте ли много въпроси, какви дг ако си спомняте . Simple Smile

# 134
Sophiaaaa, според мен не чакай, а се свържи с лекаря си, за да може навреме да се овладеят нещата 😘 Има начини, но е важно възможно най-бързо да се консултираш с него. Стискам палци 😘😘😘
Frisu, на моя първи преглед докторът беше толкова подробен и обстоятелствен, че общо взето не ми се наложи да го питам допълнителни въпроси Simple Smile Но ти питай доки всичко, което те интересува, без да ти е неудобно 🤗

Общи условия

Активация на акаунт