Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Да,със страст го гони и с цената на щастието на дъщеря си,а и на други хора.
Малко ми идва твърде напориста и безскрупулна.
Но и аз я харесвам като цяло.
И двамата с мъжа й ги са противоречиви и много интересни герои,имат и добри черти,и лоши.
Но от тях двамата по-зле и безкомпромисна е тя😊

# 181
  • Галифрей
Излязъл е първи епизод от втори сезон на Белгравия. Има го качен в замунда

Белгравия има втори сезон?
Това е новина за мен.Той си свърши с  ясен финал.
 Мина толкова много време.
Много го харесах.
Дано не го рязвидянт.

Да аз гледах епизода и ми хареса. Видях много познати актьори ❤Сега има нови персонажи. Супер е.

# 182
  • Враца
На мен  ми се струва преувеличено, че госпожа Ръсел си гони целите с цената на щастието на дъщеря си. Ако се има предвид последния епизод, в който е направила уговорка дъщеря й да се сближи с принца- ами той е богат, с царско потекло, добър е като характер- или поне до сега не са показали лоши негови черти. Изглежда добре и всяка една жена и млада дама иска да се домогне до него. Този принц не е някакъв компромис, който да бъде натресен на младата Ръсел, а напротив- повече от отлична партия!
Освен това г-жа Ръсел пазеше дъщеря си страшно много до сега, главно защото не иска тя да ставе жертва на някой, който иска да вземе парите й, и после да не я уважава. Принът много харесва момичето и това се вижда. На мен ми се струва, че ситуацията е по-скоро благоприятна, а ако в новия сезон има някакъв конфрикт по тази линия, той ще бъде не защото принцът не е добър или не е подходящ, а защото младата Ръсел (не помня името) има склонност да се бунтува и да отрича предложенията на родителите си.
Да не забравяме на последно място, че в тази епоха и в тези среди уредените бракове по сметка са стандарт, а бракът по любав е все още изключение. Така че девойката до момента несъмнено е живяла с мисълта, че ще се омъжи за "подходящ" съпруг, а не за този, когото обича. Баща й и даде обещание, вярно, обаче дали любовта ще дойде в нейния живот- това дори не е сигурно, някои не я срещат никога, или пък твърде късно, когато вече не могат да има поколение- като леля Ейда например.
Та заради горното на мен не ми е укорително това поведение на майката.

П.П. Сетих се! Гладис се казваше! Wink

# 183
  • София
Според мен пък херцогът не е богат, търси си богата жена, в замяна на титлата.
Това и според случилите се събития и хора, по която са базирани героите.

# 184
  • Бургас
Според мен пък херцогът не е богат, търси си богата жена, в замяна на титлата.
Точно. Херцогът е беден, иначе нямаше да стигне до там, че да му плащат за да присъства на събитие.

Белгравия има втори сезон?
Това е новина за мен.Той си свърши с  ясен финал.
Във втори сезон действието се развива 20-30 години след събитията в първи. Поне такъв е ананса. Може би за някое дете на щастливата двойка... или пак някоя стара тайна.

# 185
  • София
И още нещо за Гладис - може да не е влюбена, но определено проявява интерес към един младеж, но не му помян името. Махаше и в операта в последната серия. Г-жа Ръсел не одобряваше, но вече е ясно защо.

# 186
Бъкингамският херцог се явява втори след краля в йерархията.
Нещо такова,според техните титли.
Не е принц.
Това е най-високата благородническа титла в Англия.
Изгодна партия със сигурност.
Добър и приятен мъж със сигурност.
Но нека не забравяме,че и той си имаше мотив да се съгласи на тази "сделка".
Вероятната причина е,че му е нужна богата наследница.😉
Това е главната причина обеднели английски аристократи да си вземат богати американски наследници в онези времена.
И той не е точно безкористен.
А и господин Ръсел каза,че иска Гладис да се омъжи по любов.
Той мисли за нея повече.
Какъв точно трябва да си,че да ограничаваш във всяко едно отношение дъщеря си и да я лишаваш от това, което самата ти си имала-брак по любов?
Със сигурност го има елемента"времената са били такива", за нейно добро е, обществено положение,пари и прочие.
Обаче идеята да се издигне и да направи нещо невероятно,с което да шокира и предизвика завист у всички останали от висшето общество и да им натрие носовете у госпожа Ръсел е водеща и стои над всичко останало.
Това не ми харесва.

Тя е готова на всичко да се покаже успяла пред" враговете си" само,защото не се чувства една от тях, което те в самото начало много ясно й показаха.
Само и само да си отмъсти и да докаже,че е повече от тях, че е по-добра от тях, да го докаже сама на себе си.
Иначе и мен ме кефи в много отношения.

Освен това Гладис и онова младото момче искрено се харесаха.
Това се подсказа също ясно,на няколко пъти,макар и небрежно.
Тя би избрала него и искаше да се сближи с него.
Майка й безцеремонно отказа и реши вместо нея.

Просто Гладис няма думата за нищо.
Целият й живот се управлява от майка й.
Тя дори не й позволява сама да избере роклите си,нито кой да покани на вечеря.
Гладис е като птиче в клетка.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 17:26 от Caroline_Bingley

# 187
  • София
Обаче златна Simple Smile
Интересно ми е как ще се развие в тази посока сюжетът, и дали ще следват реалните събития.

# 188
Обаче златна Simple Smile
Интересно ми е как ще се развие в тази посока сюжетът, и дали ще следват реалните събития.

Златна е много ключова дума,не трябваше да я пропускам.
И на мен ми е интересно.

# 189
  • Галифрей
Пак съм аз 😃
Къде мога да намеря Дъщерята на Елиза с бг аудио? Изобщо никъде го намирам….дори на италиански 😭. В ютуб има качени някакви епизоди ( не всичките) ама са дублирани май на чешки не знам.

# 190
  • София
Бъкингамският херцог никога не е бил втори след краля. Просто благородник, който даже не е и от най-старите родове. В реалността девойката се омъжва за херцога на Малбъро от фамилия Спенсър. От същото семейство са Уинстън Чърчил и принцеса Даяна.

# 191
  • София
Бил е по времето на Джеймс II и Чарлс I - пръв министър и любимец, най-влиятелният човек в кралството.
Може би в случая се има предвид персонажа, макар че не помня да са казвали нещо такова в сериала.

# 192
  • София
Министър и с влияние може да е всеки. Обсъждаме аристократичната йерархия. На първо място след кралското семейство е Норфолк.

# 193
  • София
Реала или сериала обсъждаме?

Starz ще имат сериал за единият от Бъкингамовците, George and Mary. Мери е майка му.
https://m.imdb.com/title/tt26246248/

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 20:22 от Lana

# 194
  • София
За реала пиша аз и по-специално йерархията в кралството и мястото на Бъкингам там.

П.п. Смешно е, че точно това име е избрал Джулиан Фелоуз за сериала. Ама си е рекъл, че е най-разпознаваемото име за американците. Simple Smile

Четох информация за най-богатите британски благородници. В някои от челните места са херцозите на Норфолк и Нортъмбърланд с по някакви си 500 милиона Simple Smile Богатството им е най-вече недвижими имоти - предполагам и земеделска земя. Те са и от най-старшите благородници с много стари титли.

Най-богатият е херцогът на Уестминстър, около 10 милиарда паунда. Сравнително нова титла, но е имал предприемчив пра-пра..дядо, който се е оженил за богата наследница на търговци със зестра парцели в Лондон.

Така е било навремето. Благородниците първо са се насочили към дъщерите на английските търговци. Който не е сварил, търсил е богата американка.

П.п. Най-старшият сред шотландски благородници е сравнително беден. Защото са се женили по любов и не са се сетили поне в уиски да инвестират.Laughing

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 20:52 от АРТЕМИС

Общи условия

Активация на акаунт