Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 784
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
А, благодаря, гледала съм ги. По "Дамско щастие" има обилно плагиатство - няколко филма, сериали и романи. Все се въртят около бедната девойка, която идва да работи в луксозен магазин и се залюбва забранено или със собственика, или със сина му, който пък се бори с трудности в магазина.

Последно подобен е сюжетът на германския сериал със Самуел Финци, мисля, че е преведен като "Къщата на обещанията". Хубав е.

# 706
По Емил Зола смътно си спомням,че бяха пуснали филм или сериал "Нана"... Много вървежен за времето си. Издадоха и романа...

# 707
  • Пловдив
Да, въпросът беше дали има и друг филм освен "Нана" Simple Smile

# 708
Романите отдавна са издадени, цялата поредица. Нана ми е най-безинтересния от всички. Освен може би "Грехът на абат Муре".

# 709
  • Бургас
Не знам, но има един друг по романа Терез Ракен https://www.imdb.com/title/tt0409379/

За разлика от няколкото подобия на Дамско щастие, този филм се придъжа стриктно по книгата.

# 710
  • в сърцето на един мъж...
Не знам, но има един друг по романа Терез Ракен https://www.imdb.com/title/tt0409379/

За разлика от няколкото подобия на Дамско щастие, този филм се придъжа стриктно по книгата.

Този конкретно е много хубав! И много близко до книгата

# 711
# 712
Изгледах и аз трейлъра на втората част.
Нещо засега не ме кефи.
Ще видим.

# 713
Изпуснах големия разговор за Бриджъртън, а от кога го чаках 😂

Според мен разнообразието в каста не е заради поликоректност, а за да се асоциира аудиторията - нито България, нито цяла Европа може да се мери с американската аудитория и ѝ дреме на Шонда за нас тук. Знаете ли как полудяват хората, че има афроамерикански херцог, виконтеса индиика и т.н. Увеличаваш си аудиторията неимоверно. В инстаграм ми излизат постоянно клипчета, ами че хората сега полудяха от радост заради глухонямата и инвалида. Радват се, че са представени, асоциират се, па макар и за две минути.

По-назад бях писала предположение - според мен искат да приключат историята с Уисълдаун, Т.к. Сюжетите на Бенедикт, Елоиз и Франческа са далеч от балните зали и не виждам как клюкарската колонка ще се вмести.

Спойлер - има теория и че Елоиз ще я наследи.

Малко ми става болно като почнат да хранят актрисата играеща Пен. Наистина е ниска, някъде четох че носи размер 10, което си отговаря на L, хич не е много. И между другото е на 37г, никога, ама никога не бих ѝ ги дала.
А актьора, които играе Колин е със синдром на дефицит на вниманието и дислексия.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 23:17 от deska90

# 714
По AXN white повтарят "Гранд Хотел". Испански сериал, леко крими, малко романтика, много семейни драми от Бел епок.

# 715
  • Down south
Не си изпуснала. Продължаваме да дискутираме.
Чакам/е с нетърпение новите серии.
Аз съм от "американската" страна на аудиторията.
Чета и пиша в групи, дискутиращи сериала.
Мога само да кажа "Който знае, знае"
Всичко останало е въпрос на лични или налични липси Sunglasses

# 716
  • Галифрей
По AXN white повтарят "Гранд Хотел". Испански сериал, леко крими, малко романтика, много семейни драми от Бел епок.

Един от любимите ми сериали ❤ Има си бая романтика и много драма. След време разбрах,че актьорът който играе злодея е Педро Алонсо 😁  Страхотна  игра, Педро е много талантлив актьор,писател и художник ❤

# 717
  • Варна
Я ми кажете главния въобще разбра ли кой е убил сестра му. Навремето като го даваха по някоя от родните телевизии заспивах на него. От тук от там хващах нещо и после сънчо. Много мудно ми идваше. Помня имаше някаква прислужница дето беше влюбена, или беше любовница на някакъв. Големи проблеми имах с тоя сериал.

# 718
Разбра, но понеже докато разбере се разбраха още много скрити неща, накрая малко се поразми. Но не помня дали не разбираше цялата истина чак във втори сезон, защото се оказа, че има сериен престъпник.

Влюбената прислужница не беше ли всъщност сестрата? Другата, ама не толкова влюбена, е камериерката, която ражда близнаци, но й вземаха едното и се опитваха да я убият.

# 719
  • Варна
Разбра, но понеже докато разбере се разбраха още много скрити неща, накрая малко се поразми. Но не помня дали не разбираше цялата истина чак във втори сезон, защото се оказа, че има сериен престъпник.

Влюбената прислужница не беше ли всъщност сестрата? Другата, ама не толкова влюбена, е камериерката, която ражда близнаци, но й вземаха едното и се опитваха да я убият.
Благодаря. Ами може и така да е било. Не помня много.

Общи условия

Активация на акаунт