Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 784
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Иначе, като споменахте групите...аз членувам в 2 или 3 за Биджъртън. То голямо припадане. Чак се чудя слепи ли са или лицемерно пишат колко е сексапилен например Колин.
Търсих бг групи, но не намирам. То направо да си направя една, че да можем реалистично д аобсъждаме и да няма такива превземки за очевидно телешката физиономия на Колин.
Теле в зеле ми е точно и на мен Laughing

# 691
  • Варна
Излязъл е превод на първи епизод от сезон 3 на Bridgerton и за моя голяма изненада на първи епизод на Queen Charlotte.

# 692
Новия Монте Кристо е много като фотомодел, но то и предишния беше подобен, дори си приличат, а като се замисля назад и са все като роднини от Ричард Чембърлейн насам Smile
с пиперлив език, надменно излъчване, модерна е и пуши кафяви цигари по тъмни доби в дневната си. 🤣
Дори цигарите са от тъмните.
Дори те не са обикновена бяла цигара.
Не си ли виждала такива? Пурети май се казват на български и са били доста популярни в миналото.
Не само съм виждала,но съм пушила такива.
Навремето имаше едни ароматизирани. Просто конкретната думи ми избяга.

# 693
Пурети?

# 694
На мен направо ми се отщя да чакам и другите серии.
Нямам какво да гледам.
Ето и Ема и Въздействие новите екранизации са много модерни и различни и има много свободни съчинения,но ги харесах.
Тук нещо не ми достига,в този сезон специално.
Мислех да изгледам пак предните два,отщя ми се с тия чернилки.

Дайте някакви предложения какво да гледам😊

# 695
  • Галифрей
Намерих този стар филм, не съм го гледала но виждам,че е хубав и силен.

https://www.imdb.com/title/tt0073114/

# 696
  • в сърцето на един мъж...
Започнах да си препрочитам Бриджъртън книгите, определено трябваше да направят трети сезон за Бенедикт. И историите са къде къде по-готини. Много ми се разминават от това, което виждаме като сериал.

# 697
Съгласна. То и разкриването на Уисълдаун стана в предния сезон и това накъсване на събитията сега ми стои неестествено.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 05:49 от zlatenceto

# 698
  • Down south
И докато чакам юни 13-ти, се загледах в The Legend of El Cid

https://m.imdb.com/title/tt10689614/

Така се заплеснах, че не разбрах, че гледам втори сезон.

# 699
Намерих този стар филм, не съм го гледала но виждам,че е хубав и силен.

https://www.imdb.com/title/tt0073114/

Хубав е. Пак от сходна епоха - "Камий Клодел" и "Децата на века".

Знаете ли дали има други филми по серията на Емил Зола за Ругон-Макарови? Само един стар "Нана" съм срещала.

# 700
Четейки коментарите на разочаровани фенове на книгите Бриджитън и аз си пуснах на аудио книгата за Колин, да сравня. Книгата се състои предимно от предълги, повтарящи се диалози. На мене ми е досадно да ги изслушвам, а колкото до претенциите за липсваща историческа коректност на сериала, такава изобщо няма в книгата/книгите.

В младите си години обичах трагичните истории на Томас Харди, на Балзак, на Дикенс, сега съм на вълна- “оженили се и живели и дълго и щастливо.”

# 701
Тези книги са точно такъв тип,не са Балзак със сигурност.

# 702
  • в сърцето на един мъж...
Изобщо не говорим за историческа коректност, а за това, което е писано в книгите - Саймън е с ледено сини очи, Бриджъртън са със зелени, Пенелопе е 10 години по-късно, загубила пухкавост и превърнала се в красива жена. Елоиз не е мъжкарана, която е водена от бунт срещу ролята на жените. Лейди Данбъри е над 70-годишна и няма нищо черно в нея. Вайълет е руса Simple Smile и т.н.

# 703
Знаете ли дали има други филми по серията на Емил Зола за Ругон-Макарови?
Не знам, но има един друг по романа Терез Ракен https://www.imdb.com/title/tt0409379/

# 704
  • Пловдив
По  "Дамско щастие" на Зола е и филмът "Рай", доста го обсъждахме тук преди години.
Също има и "Жерминал" с Жерар Депардийо.

Общи условия

Активация на акаунт