Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 800
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • в сърцето на един мъж...
При първи сезон бях силно изненадана от екранизацията, едва-едва не се задавих и трудно преглътнах Саймън.
Лейди Дънбъри беше друга изненада, но нейния образ, не знам защо беше и е по-приемлив.
Кралицата, whatever Confused
Кейт и Едуина, не приемам и НЯМА да простя, че ги направиха индийки.

Четейки книгите, базирано на написаното, човек/аз виждах картини, градях образи и след това, фрассс, някой се опитва да насади в главата ми нещо съвсем различно Rolling Eyes
И това, при положение, че живея в шарена среда.

Моето усещане беше точно същото. Направо ми скапаха удоволствието. Аз заради това го отлагах дълго време и мислех да не гледам, обаче дъщеря ми ме накара и за една седмица изгледахме от първи сезон, до края, че и Кралица Шарлот.

# 676
Аз реших да започна да чета книгите, но не искам да чета тези, които сезони са минали в сериала.
Някакви предпожения в какъв ред да ги започна?

# 677
Аз реших да започна да чета книгите, но не искам да чета тези, които сезони са минали в сериала.
Някакви предпожения в какъв ред да ги започна?

Ами то са минали за Дафни, Антъни и Пенелопи. Трябва от там нататък, по ред

# 678
За кралицата - понеже е имала по-нехарактерни черти (по тогавашните стандарти), някъде се е зародило предположение, че поколения назад е имала африкански предци. Няма нищо доказано, но принципно не е напълно изключено. Недостоверно би било да е индианска, но в далечно време, примерно при Римската империя и по-малко в Средновековието е имало някакви редки смесвания. То хората не са пътували толкова и не е имало как да се срещнат, че и да стигнат до Германия. Най-често са попадали като "подарък" или като вид заложник в някой двор. Примерно Пушкин е "арап" по линия на дядо му, бил е "подарен" в Русия и впоследствие си създава семейство. Чертите му са характерни, съвсем очевидно е на портрети.

През 19 век като някаква екзотика тук-там се появяват незаконни или полу-законни деца на британци, живели по колониалните земи, вероятно е имало и официални бракове, но много, много рядко. А за Кейт Мидълтън - има някакво благородническо потекло, ама то при това количество дребни и средни аристократи, доста хора сигурно имат.

# 679
Книгите са писани преди повече от 20 години от американка и са си чисти любовни романи. На мен много ми допадат и съм ги чела преди много години на английски, както и останалите й романи. Сюжетите са раздвижени и има забавни диалози, без да са с претенции да са новите Отнесени от вихъра или нещо подобно. Абе бяха си ми любими.
Радвах се, че ще има екранизация. Явно чиста любовна история им се е видяло постно, пък и Шонда си е Шонда. Много изгъзици има, някои, като музиката, много ми харесват. Други, като расите, изобщо. Саймън поне беше чаровен и някак ставаше, за цвят. Кралицата....хубаво. Нея я нямаше в книгите изобщо, а и нейната история успяха да я направят вълнуваща. Но за следващите сезони се чудя какво ще измислят вече. Аз си го гледам като фентъзи сериал. Не може да се сравнява с Даунтън в никакъв случай.

# 680
В една фейсбук група съм, с около 800 хил души, предполагам сте я виждали.
Та там голямо хвалене колко е уау лорд Килмартин.
На прекрасната и нежна Франческа въобще не ѝ отива този според мен, дори бял да беше.
Има просто кофти излъчване и въобще не си пасват.
До тук кастинга е почти перфектен, но с този не са се справили.
Дали е нарочно, за да може после да въведат
Скрит текст:
Майкъл ли беше...

# 681
Ми то Франческа и бъдещия ги изкараха малоумни. Ама поне стартираха тяхната история де.

# 682
Ама то тоя черния хич не й отива. Не мога да си представя как такова нежно същество като нея, ще се обвърже с такъв тъпан като тоя.

# 683
  • Галифрей
Аз не виждам и капка химия между двамата.

# 684
Прочетох книгата за Софи и Бенедикт
Скрит текст:
Хареса ми, пепеляшка вайбс, предвидима, бързо се чете.
Но никъде не намирам кнгите за Елоиз и Франческа.
Търсих в читанка и в google..
Ако някой ги има ще съм благодарна да ми ги изпрати Hug

# 685
Скрит текст:
Питай в темата за електронни книги. Там наскоро се разменяше по мейл 5та книга.
Скрит текст:
Иначе 6та може да я смъкнеш от тук - https://mega.nz/file/jyQ3wKqB#kCtjiZU32eiPJW_Xh5dBhgdESHybUxOblI0Y0Xkh9eA

# 686
Скрит текст:
Скрит текст:
[/quote]
Питай в темата за електронни книги. Там наскоро се разменяше по мейл 5та книга.
Скрит текст:
Иначе 6та може да я смъкнеш от тук - https://mega.nz/file/jyQ3wKqB#kCtjiZU32eiPJW_Xh5dBhgdESHybUxOblI0Y0Xkh9eA
[/quote]

Много благодаря!

# 687
  • София
Има ги на английски само. Трябва да потърся. Иначе са издадени на хартиен носител, дали не бяха и в сторител за слушане.
Но безплатни електронни-само на английски.
Според мен не се е и целяла химия между актьорите за Франческа и Килмартин. Те си допадат, защото са затворени и им е спокойно един с друг. Трябва да има контраст после
Скрит текст:
колко по-страстна и драматична е връзката с Майкъл. Щото то любовта според феновете на романтиките(е....то и аз съм от тях) не е спокойствие, мълчание, докато гледате в една точка. А страст, драма, желание да сте вкопчени един в друг, някой път някоя караница...не да ви е спокойно.

# 688
Има ги на английски само. Трябва да потърся. Иначе са издадени на хартиен носител, дали не бяха и в сторител за слушане.
Но безплатни електронни-само на английски.
Според мен не се е и целяла химия между актьорите за Франческа и Килмартин. Те си допадат, защото са затворени и им е спокойно един с друг. Трябва да има контраст после
Скрит текст:
колко по-страстна и драматична е връзката с Майкъл. Щото то любовта според феновете на романтиките(е....то и аз съм от тях) не е спокойствие, мълчание, докато гледате в една точка. А страст, драма, желание да сте вкопчени един в друг, някой път някоя караница...не да ви е спокойно.

Да, и аз съм на това мнение.
Скрит текст:
Поради липсата на опит Франческа изглежда е объркала съвместимостта с любов.

# 689
  • София
Иначе, като споменахте групите...аз членувам в 2 или 3 за Биджъртън. То голямо припадане. Чак се чудя слепи ли са или лицемерно пишат колко е сексапилен например Колин.
Търсих бг групи, но не намирам. То направо да си направя една, че да можем реалистично д аобсъждаме и да няма такива превземки за очевидно телешката физиономия на Колин.

Общи условия

Активация на акаунт