Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 741
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Галифрей
Украински е, за две славянски села и борбата им с набезите на аварите. Вярвания, бит, обичаи, богове, управление, възмъжаване, митове, любов.

Супер ще му хвърля едно око. Има го преведен нали?

# 91
Със субтитри е.

# 92
Sanditon ми хареса много, но успях да гледам само първи сезон. За жалост четох кофти отзиви за следващите

# 93
  • Галифрей
Sanditon ми хареса много, но успях да гледам само първи сезон. За жалост четох кофти отзиви за следващите

Как така кофти отзиви?? Сигурно са някой феновете на Сидни. Другите сезона са перфектни, препоръчвам да ги гледаш. На мен пък сезон 2 и 3 са ми най-любими. Шарлот и Джорджиана израстват. Шарлот вече не е наивно момиче и среща нова любов. Много по-различен от Сидни, този път той се оказа най-голямата й любов. Страхотен мъж е г-н Колбън. ❤

# 94
Къде ги гледа? Вероятно това е причината, да. Не мога са схвана програма на Епик драма, всеки ден от 22 часа има нещо ново, но другите дни е все различно, по един епизод седмично ли пускат?

# 95
  • Галифрей
Къде ги гледа? Вероятно това е причината, да. Не мога са схвана програма на Епик драма, всеки ден от 22 часа има нещо ново, но другите дни е все различно, по един епизод седмично ли пускат?

Навсякъде го има вече. Сериала завърши  преди почти година. Те бяха пуснали целият сезон, после го го излъчваха по тв. Обаче ги няма с бг субтитри, не знам защо не го превеждат. На мен не ми е проблем.
Fmoviesz.to

Бих се радвала ако някоя наша тв го купи и го пуснат трите сезона с бг аудио.

# 96
  • Бургас
На осми януари в 22:00 часа по "Epic Drama" започва нов сериал "Работилница за кукли". - https://www.imdb.com/title/tt21338936/ Промото - https://www.youtube.com/watch?v=MGajB10As74

Записано в календара Grinning
Който е чел книгата да каже дали е интересна. Гледам, че Колибри са я намалили на 5лв. И сериала и книгата имат доста нисък рейтинг, но ще го пробвам.

Подготвям пост за това какво ни очаква през 2024, но пуста работа все не ми остава време.

Изгледах Клетниците по Епик драма. За мен това е най-сполучливата екранизация на книгата. Не е прекалено дълъг за да разтягат локуми, нито прекалено къс за да съкращават история. Е, някои неща ги бяха посъкратили, но като цяло се придържаха към романа и нямаше големи измислици. Инспектор Жавер е чернокож, но толкова добре си играе ролята, че в един момент престанах да обръщам внимание на това. Гаврош е къдраво мулатче Grinning, а Тенардие е от пакистанско-кенийски произход, но го преглътнах. Цялата обстановка на мизерията беше представена подобаващо. Мюзикала с Хю Джакмон също много ми хареса, но все пак беше някакси... ами музикален Grinning

Сега гледам Позлатената епоха сезон 2 и напрамо ми се завъртя главата от костюми и пищност. Не само действието се развива в САЩ, но и продукцията е по американски - със замах и голям бюджет. В Даунтън бяха по-обрани в това отношение. Не зная доколко отговаря на действителността, но явно е имало голяма разлика между аристокрация и новобогаташи откъм показност. (Да, знам, че в Америка не е имало аристокрация. Имах предвид тази от Англия.)

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 20:57 от Irene Adler

# 97
  • Галифрей
Ма мен любимата ми версия на Клетниците е с Лиъм Нийсън. ❤

# 98
Висшето общество и новите богаташи са в Америка един вид влиятелните хора.
Без да са аристокрация.
Там е важно да имаш пари.
И разликата е дали са "стари" или "нови" пари.
На мен пък толкова интересно ми стана,че умирам на яд как няма книги по темата тук.
По групите постоянно качват разни книги за историята на нюйоркските фамилии,като Вандербилт и Астор,които са фамилиите вдъхновили създателите на сериала.
Самата епоха е много интересна,вълнуваща откъм събития и в индустриално и в икономическо и в културно отношение.
Всъщност във всякакво.
Роклите са разкош.Къщите,Операта, градините.
Много ми харесва сериала.
Предизвика интереса ми да се ровя по темата и ще го направя в най-скоро време.
Никога съм нямала интерес към САЩ.
Но,ето тази епоха сега го предизвика.

За финала на сезона да кажа,че всеки получи според заложеното му. Включително и Агнес😉
Хареса ми как Банистър я затапи като попита Адакакво ще заповяда.
Агнес цял живот подценяваше сестра си,и командореше.
Сега ролите им ще се сменят.
Въпреки това обичта между тях е силна.
Зарадвах се,че ще има щастлива развръзка и няма да останат без пари(подозирах,че точно така ще стане).

Малко ми стана жал за Оскарче така се подведе. Но и той си го заслужаваше донякъде и вярвам си научи урока.
Аз междудругото много му симпатизирам.
Има потенциал в него,духовит е, чаровен е,образът му е интересен,показва човешки емоции и не е съвсем отрицателни герой,дори напротив.

Тази,която много ме разочарова е Бърта Ръсел. Не се й съмнявах,че ще пожертва дъщеря си в името на своите амбиции,желания и представи.
Гладис всъщност ми се вижда най-голямата жертва от всички. Но имам чувството,че мадам ще удари на камък с Господин Ръсел и той няма да позволи Гладис да се ожени не по любов.
Мариан -доста излишна беше историята с братовчеда. Тъпо са го измислили.
Целувката както всички се произнесохме не беше каквато трябва да е.
Вяла и без особена емоция,а аз очаквах бури и урагани.
Госпожица Скот изненада с избора си да напусне вестника,не го очаквах.
Историята с патента на Джон за часовника е добро хрумване и ми хареса.
Но такова поведение и решение й приляга повече.

Е трети сезон ще се чака с още по-голямо нетърпение и ще е още по-интересно.

# 99
  • София
На мен пък толкова интересно ми стана,че умирам на яд как няма книги по темата тук.

Можеш да прочетеш за начало тази:

# 100
  • Бургас
И освен всичко, което са изпипали, са се постарали и актьорите да говорят много чисто английски, без съвременни изрази, сленгове и акценти.(Не ми е добър английския, но все пак ми прави впечатление.)

# 101
  • Пловдив
Украински е, за две славянски села и борбата им с набезите на аварите. Вярвания, бит, обичаи, богове, управление, възмъжаване, митове, любов.
Много ти благодаря

# 102
Най-любимата ми екранизация на Клетниците: https://m.imdb.com/title/tt0230534/

# 103
  • Down south
И тъй като всичко наоколо "слуша" "чете" и пр. Едно от приложенията на телевизора ми предлага
"The Three Musketeers"
от 2011
Не бях го гледала.
Доста пищен от гледна точка на костюми, а също и от набор на актьори.
Доколкото четох излиза нова версия, но и тази, въпреки че е с нисък рейтинг, ми хареса.

# 104
  • Бургас
Според мен филма на Пол Андерсън от 2011 е с нисък рейтинг, защото в него имаше такива фантастични измишльотини, че.... Те неговите филми са все такива пъстри и пищни. Спомням си как Милейди мяташе фусти да се бие с мъжете Grinning Иначе като се абстрахираш от това филма е много интересен.
Новата версия е в две части - едната за Дартанян, другата за Милейди. Отзивите са, че в тях има доста свободни съчинетия. Явно трябва да свикнем, че всички класики вече ще се интерпретират по-модерно.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 10:30 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт