Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 947
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Ще повторя първия сезон на Белгравия за припомняне и тогава ще подхвана втория. Преди това обаче съм си заредила The Artful Dodger /май не сме го споменавали в темата/ и отсега си знам, че много ще ми хареса...

# 211
  • в сърцето на един мъж...
Има ли яснота, кога ще излезе трети сезон на "Златната епоха"? Довърших днес и втори сезон, много ми хареса. Бърта така майсторски се развихри, жалко само за Гладис, въпреки че е характерно за този период уредените бракови. Много ми хареса, че Ада получи наследство и сега тя командва парада Simple Smile Мариан не я виждам като че ли с Лари, въпреки че по време на годежното парти показаха някакви подобни индикации. Много ми е жал за Оскар, много ми се иска да има някакъв реванш за него и да се оправят по някакъв начин нещата. Изобщо стана доста интригуващо и нямам търпение за трети сезон Simple Smile

# 212
  • Down south
Така изгледах “ Зоро 2024”

Интересен не е зле има изненадващ обрат. Имам доста неща да кажа,че го сложа в спойлер. Става за гледане ако ви е тъпо в дъждовни дни.

Скрит текст:
Тук има двама Зоровци една индианка и Диего. Той стана Човека лисица за да отрие кой е убиеца на баща му. Индианците го направиха и лисичката го избра.  Разкри,че има някакво тайно общество на мечката. Имат болни цели, общо взето членуват там местните богаташите. Та аз виждам,че са гледали “ Зоро шпагата и розата” са взели тук от там. Лолита ( мадамата  която Диего харесва) тя е си е мъжко девойче, все ходеше с панталони,пуснати коси. Малко модерно я обличаха с това потниче елече. Изобщо тя ремонтира покриви и обича да стреля с пушка. Доста не е реалистично. Никога не е имала романтични чувства към Диего, тя си обикна капитана ( по -късно става гувернатор) Енрике. Той се оказа от добрите и готин. Влюбиха се и се ожениха. Искаше ми ги бяха показали повече от тях. Сладки бяха. Изненадах се,защото обикновено във версите мацката е влюбена в Диего  и не иска капитана. Тук стана обратното. 😁 Та Диего и Индиянката се биеха яката цял сезон, тя беше доста откачена но важното,че захвърлиха томахавките.  Викам се те сега ще се вземат ли? 😂Много злодей имаше. Лолита го разкри,че е Зоро събра две и две дори с 38 градуса темратура,щеше да се досети. Запази тайната му,защото той и спаси живота от лудата индиянка. И тя му сласи живота след като се разбра,че майка й лоша.Ама много лоша.  Имаше отворен край, яд ме че злодейте не почуха заслужнето. Не всичките, ясно за да има сезон 2. Общо взето една луда модерна версия 😁. Попринцип Диего е човек на науката,изкуствата елегантен. Не се бие много на очи и се прави,че не може да бие със шпага. Тук нямаше такова нещо. Накрая замина за Ню Йорк и гледаше като Батман на покривка. .    
Благодаря!
Загледах го снощи (Prime) Захванах го на английски, но прехвърлих на испански, значително по-добре.
Lолита и  капитана (Emiliano Zurita) са мексикански актьори, особено той е добре познат.

ПП Помните ли сериала " Министерството на времето"  The Ministry of Time (El Ministerio del Tiempo)  испански и много забавен, Rodolfo Sancho от там е в ролята на губеранора Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 02:17 от Daylily

# 213
  • София
Ееее, щом любимият ми крал Фернандо Ел Католико (Родолфо Санчо) участва ще го загледам Зоро.

# 214
Гея, след около година предполагам. Втори сезон е съвсем пресен още.

# 215
  • Галифрей
Ееее, щом любимият ми крал Фернандо Ел Католико (Родолфо Санчо) участва ще го загледам Зоро.
Той играе лошият губернатор. Много е добър хем лош  и хем елегантен.

# 216
Гея, след около година предполагам. Втори сезон е съвсем пресен още.

Жалко, чакането ще е дълго Sad Много ми хареса края и как иконома се обърна Simple Smile

# 217
  • Бургас
На 31-ви започва нов (осми) сезон на Гранчестър по Стар Крайм. Последен сезон с втория викарий. От следващия сезон новия викарий ще е... индиец. Confused

# 218
  • София
И аз забелязах, че в началото Оскар ми беше неприятен, но после ми стана симпатичен дотолкова, че чак ми дожаля за него. Сигурно е търсено режисьорско решение, определено е  по-сложен образ във филма.

# 219
О да, сложен образ е той и търпи развитие. При него според мен е разбираемо всичко - няма как да кажеш на майка си, че няма да има наследник или поне не така, както тя иска. И че не си падаш по това, което обещството предлага. И той от съжаление уж отиде да помага, искаше да реши въпроса бързо и в крайна сметка падна в капана.

# 220
  • Вестерос
Изтървала съм темата, някакво ново филмче https://www.imdb.com/title/tt30852822/?ref_=tt_mv_close

Доколкото се запознах, прототипът на героинята Гладис се е казвала Консуело Вандербилт. Актрисата, която играе Гладис, има истинска прилика с Консуело.
Скрит текст:
Скрит текст:
с баща си
Скрит текст:
Скрит текст:
Страхотна прилика. А името е взето за героинята едната в Gossip girl

...
Втори сезон на Белгравия? Ехаа, но реално е нов сериал

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 22:55 от Tiffany А

# 221
  • София
В Gossip Girl единият от младежите беше от рода Вандербилт.
Една от героините беше Уолдорф, което е свързано с рода Астор, името на немско село, откъдето произхождали.
(По празниците си спретнах маратон със сериала - много се забавлявах 😂)

# 222
Моята дъщеря го гледа Госип гърл, и аз покрай нея Simple Smile Не е лош.
Аз чета сега една книга за сина на Лина Астор, който се развежда и се жени след това още веднъж за много по-млада жена. И ми стана интересно да прочета повече за светското общество по време на Златната епоха.

# 223
  • Вестерос
Права си, объркала съм името на Серена Serena van der Woodsen, може би са го поправили да не е точно копие.

# 224
  • Down south
"Poldark" тук ли се обсъждаше? Звучи ми познато?
Тъкмо попаднах на сериала, стар е, от 2015.
Гледали ли сте го? Да го започвам или не си струва?

Общи условия

Активация на акаунт