Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 941
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • в сърцето на един мъж...
Мненията бяха, че е много хубав. Аз не съм го гледала още, но тук всички много го похвалиха.

# 226
Аз съм от гледалите "Полдарк". Чуден сериал, всичко има- и борба за справедливост, и геройство, и почтеност и романтика.Разбира се, не липсват и противоположностите им. Blush
Много го обичах и съжалявах като свърши.

# 227
  • Бургас
Препоръчвам Полдарк, на мен ми хареса. Което ми напомня, че гледах само първите 2 сезона, че ме домързя да го тегля от торентите. Тогава го нямаше по моите стрийминг платформи. То и сега го няма де, ама като го изтървах на filmisub.

# 228
И на мене ми хареса Полдарк, с изключение на последния сезон, който беше излишен, според мен.

# 229
  • Галифрей
Аз така и не съм гледала  Полдарк, но харесвам актьорът. Виждала съм снимки и клипчета. Ще го гледам най-сетне един ден. 😘

# 230
В Gossip girl Вандербилт е дядото на Нейт Арчибалд, баща на майка му.
Полдарк е супер, Ейдън Търнър пък да не говорим...
5 ти сезон не е по книгите, затова е и пълна тъпотия, но все пак сериала си заслужава.

# 231
"Полдарк" е един от любимите ми костюмни сериали! Подкрепям на 100% мнението на oncee . Всичко си има този сериал. Прекрасен!

# 232
  • Пловдив
А къде е възможно да се гледа Полдарк с бг субтитри!?

# 233
А къде е възможно да се гледа Полдарк с бг субтитри!?
Замунда, всички 5 сезона с бг субс.

# 234
Преди да гледам Друговремец го бърках с Полдарк. Имат ли нещо общо или просто съм се заблудила?

# 235
  • Галифрей
Преди да гледам Друговремец го бърках с Полдарк. Имат ли нещо общо или просто съм се заблудила?

Нямат. Полдарк е историческа период драма. А Друговремец е измишльотина фантастика.

# 236
  • Down south
"Полдарк" е един от любимите ми костюмни сериали! Подкрепям на 100% мнението на oncee . Всичко си има този сериал. Прекрасен!
Благодаря!
Вече съм на втора серия и леко "поопознах" кой кой е или поне така си мисля Blush

Нямам представа, как ми изскочи, като предложение на Амазон, добре че ми се стори познато и реших да ви попитам.

ПП Девойката със странното име и червената коса, тъкмо я поизмиха и заприлича на красива млада жена Sunglasses

# 237
  • Бургас

Единственото общо е, че и двата са по книги.  Друговремец се води фантастика, но базирано на реални събития в историята. Авторката толкова се е амбицирала, че е решила да обхване възможно най-много периоди от историята, при което с напредване на сезоните се получи малко гювеч. Според мен само първи и втори сезон на Друговремец си заслужават, и донякъде трети, макар че там вече фантастиката взема връх. Под фантастика се има предвид пътуване във времето, не някакви космически неща нали Grinning

# 238
  • Галифрей
Малко ли много гювеч настана 😂 Съгласна съм за сезоните. Жалко за хубава идея.

# 239
И книгите на "Друговремец" са така, поне до където стигнах, май пета книга.. Първата много ми хареса, като изключим една сцена на сексуално насилие, което за съжаление не е епизодично и нататък, но като изключим това книгата я прочетох за два дни. Много ми хареса и много увлекателно беше написана-освен героите, които харесах и особено може да е клише, но си признавам най-много харесах Джейми, после Дугал, Мърто, те ми бяха най-интересни персонажи. Освен това много ми хареса как авторката разказва и описва бита, облеклото, обичаите, историята. Беше ми интересно и знанията за билките, които Клеър използваше за лечение. Аз доста се интересувам от билколечение и хомеопатия. Нататък обаче беше толкова претрупано в желанието й да обхване повече информация, събития и т.н.т. та ми ставаше все по-протяжно. Не мога да се наканя да прочета книгите и да догледам сезоните, може би някога. Иначе пише увлекателно, а и сериалът е хубав, особено първи сезон, но после малко не можа да ме грабне.
Daylily, радвам се, че ти харесва "Полдарк". На мен в него ми харесваше, че освен главните герои и второстепенните имат много интересни истории и са увлекателно изиграни. Приятно гледане!

Общи условия

Активация на акаунт