Отговори
# 255
  • София
Имам питанка -

1. Какво мислите за тъмния сухар? Не от пшеничното брашно, а другия, не помня от какво брашно е  Embarassed Тааа, дали е по полезно и подходящо за мъниците?

Вчера Ники беше месечко. Стана на пълни 10 месеца. С всеки изминал ден става по- забавен. Много обича да си играе с кабела на ютията

Незнам въобще защо детските магазини са пълни с играчки, а не с различни кабели  newsm78 Сигурно производителите на играчки ще фалират  Mr. Green Диди, да ти е здрав и усмихнат месечничкото!   bouquet

# 256
Здравейте днес и от мен!

да ви се оплача, че засега не иска да седне на гърнето, сядам и аз с него на земята, топличко му е, но отказва, като пружинка е Rolling Eyesнякои други деца с такава реакция? newsm78
Татянче и Па-па, чакаме ви с нетърпение Hug
енви, аз нали не успях да прочета всичко през последните 10ина дни, вили оправи ли се, всичко ОК ли е?

искам да ви питам
- някой да е въвеждал коприва?
вчера видях на диетичния щанд, че има стрита коприва - от връхчета и млади листенца и си мисля, дали да не я сложа в картофеното пюре днес newsm78
менюто за днес:
закуска - овесени ядки с пюре от сливи на Гербер
обяд - картофено пюре - с коприва евентуално
следобедна закуска - бананова каша на милупа

вода - не близва, постоянно виси на циците и това си е
енви, ако успееш да я откажеш от нощното кърмене - сподели моля те Praynig, че за мен е безнадежден случай Tired

какво щях да пиша още.....а, да, за 9-10те деца...ми шапка им свалям на родителите Peace

мимка, невероятен бобон си имате, цунки, адашът си има невероятно гадже Heart Eyes Grinning

П.П. все забравям - деска, честити първи крачки на сладурчо!

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 11:18 от СмиНсЧо

# 257
Деси, а какво слагаш в царевичната каша освен царевичното брашно? пресен плод ли? а става ли плодово пюре? И с вода ли се прави ими с кърма/АМ?
Ренка, слагам сиренце и масълце и кърма (почти като качамак става, ама няма сол и червен пипер), но със същия успех можеш да сложиш и плод или плодово пюре.

Вени, с памперсите и ние имахме проблем с пропускане, само Хъджис не му пропускаха през нощта, но сега взех Памперс 5-ца и нямаме никакви проблеми, явно 4-ката му е била малка. А аз предпочитам Памперс, защото са по-меки, от Хъджиса му се раздразни кожата на кръста под памперса.

Смин, аз давам коприва, имам изсушена и смляна и отделно сварена, пасирана и замразена, тази дето е смляната слагам по малко в супички или в другите пюренца от време на време, знам, че е доста полезна и богата на желязо.

# 258
Мама Диди, много красива история!  Peace А който плаче трудно, като мен - си е за негова сметка... Tired

Деси, КАК я правиш царевичната каша - с това не съм наясно - вариш ли!? Thinking 

Данче, тъмните сухари, както и тъмния хляб - все ги свързвам с това, че могат някакви оцветители да имат вътре. Може и да не съм права, но не бих давала от тях на Велина. Naughty

Смини, Вили вече е добре! И аз искам да почерпя опит от МТаня за нощното кърмене. Засега успявам, да елиминирам кърмене с повече гушкане и спане в ръцете ми, но през деня, а нощем просто си го иска...  baby_neutral За копривата имам смътен спомен, че е алерген, т.к. нали е една мъхеста, но не мога да се аргументирам... Rolling Eyes

Днешното меню:  chef
закуска - овесени ядки+ябълка+извара+масло /хапна 2-3 лъжички/
обяд - картоф+червена чушка+карфиол+пиле /предстои да бъде дегустирано/
вечеря - ще си яде закуската! Crossing Arms

# 259
енви, за черните хлябове си адски права, тъмни са не заради зърнената култура, от която уж са направени, а заради оцветители.

Ние ще започнем да се приготвяме и излизаме, днес пак става за разходка, аз м/увременно ще ходя и да се подстригвам, сега тествам една нова фризьорка Wink

# 260
Деси, КАК я правиш царевичната каша - с това не съм наясно - вариш ли!? Thinking 
Слагам вода да заври, слагам 1-2 лъжици брашно и бъркам 4-5 минути да поври (правя го по-гъсто, ако ще добавям кърма), после добавям сиренце (в момента давам смес от козе и краве мляко), малко масълце и евентуално кърма.

Фил, приятна разходка и успех при новата фризьорка Peace

# 261
Царевична каша/качамак/ правя по следния начин:
Купувам царевичен грис/Крина ако не се лъжа е марката/,той е много фин и лесно разтворим PeaceНе царевично брашно-винаги става на топчета!!!.
В 150 мл. вряла вода слагам 2 препълнани супани лъжици цар.грис, разбърквам и връщам в микровелето да поври 5 мин. на 100W.Прибавям извара и масълце.Може и плод Peace.Лесно,вкусно и чудесно!Бон апети eat
Енви, кефиш ме какво вето на храненето налагаш-като го не ще сега-довечера hahaha Joy.Няма 6-5.
И аз все забравям да честитя първите крачки на Кало!Да е все по-уверен в стръпките си от тук нататъкHug.
Докато се моткам и Деси ме изправарила...
И за ИЗВАРАТА щях да споделям....
Аз бях пуснала рецепта ама...не се вари млякото, държи се на котлона само докато се пресече и се сваля.Точно така направих и стана чудесна-дори и аз я хапвам, нито рядка, нито гъста.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 11:53 от ~ВАНЯ~

# 262
така, днес ще има копривка в менюто
а следващата нова храна ще е царевичният грис
тенк ю, гърлс! Crazy Grinning

# 263
Деси, Ванче, много благодаря!   bouquet Точно царевичен грис съм купила. Утре ще пробвам. Peace

Ванче, много използваш МВ - кажи ми в какви съдове готвиш там? Аз в каквото и да сложа все ми кипи отвън...  #2gunfire Виж ябълките по твоята рецепта - стават страхотни. А вето ще има и още как!  Crossing Arms Не стига, че домашно й готвя и все се чудя, как да разообразявам, че и здравословно да е, а тя все кърма ще иска!  Close На всичкото отгоре - толкова усилия ми струва, да върша нещо в кухнята - ако е будна все вниманието ми иска, ако спи - при най-малкия шум в кухнята се буди...  #Crazy Въобще станала съм "Тихата стъпка" + "Тихия черпак"! Mr. Green

Филипка, да се похвалиш с отличен резултат след "тестването"! Flutter

Хайде стига съм дърдорила! Чакам я, да се събуди, храня я и ние ще излизаме! Нали ще си имаме рожденник, та ще гледам за подарък. bowuu

# 264
Честито месечковци вчерашния Ники и Иван днес!!!
9-те деца за мен са малко повечко, но браво че успяват хората и за 10-то мислят!!!
Данче и аз не им вярвам на тъмните сухари/хлаб/ макар, че и в белите много се знае какво слагат...но поне оцветители нямат Peace
Пребитото детенце го гледах по новините как беше разпънато със шини на двете ръчички и крачето му беше превързано.....абе нямам думи в такива случаи как може на детето да си го искараш....счупи някоя вещ та да ти мине беса щом толкова те мъчи, но това е непростимо  Naughty
Фил успех при фризьорката и да кажеш какви са промените после  Flutter
Айде мацки и ние се стягаме за пътешествие Hug

# 265
Ванче, много използваш МВ - кажи ми в какви съдове готвиш там? Аз в каквото и да сложа все ми кипи отвън...  #2gunfire Виж ябълките по твоята рецепта - стават страхотни. А вето ще има и още как!  Crossing Arms Не стига, че домашно й готвя и все се чудя, как да разообразявам, че и здравословно да е, а тя все кърма ще иска!  Close На всичкото отгоре - толкова усилия ми струва, да върша нещо в кухнята - ако е будна все вниманието ми иска, ако спи - при най-малкия шум в кухнята се буди...  #Crazy Въобще станала съм "Тихата стъпка" + "Тихия черпак"! Mr. Green

hahaha Joy

Ванче, искам и аз рецептата, че съм я пропуснала явно, плииииийз Hug Praynig
енви, тъй тъй, тез кърмачета ко ши ги прайм Thinking Grinning
и аз готвя само в МВ, защото няма как да го забравя - използвам най-дълбоките съдове дори и за 2 лъжици кус кус Crazy щото си кипи и това е ooooh!

# 266
  • София
Аз бях пуснала рецепта ама...не се вари млякото, държи се на котлона само докато се пресече и се сваля.
Да де, чак до кипване не съм забравяла  Mr. Green

С тези оцветители в хляб, мислех, че само най големите скептици смятат така  Thinking Сега ще звъня на една приятелка, която работеше в Симид да ми каже.

П.П. Да, слагат оцветители  Tired И ся ко пра`име? Да почна да си меся дом хляб ли що ли?

# 267
Смин, ябълката я обелваш,разрязваш на 4 и м микровелето за 30 сек-сатва мозък.Нщо особено-чак пък рецепта го изкара Енви Whistling.
Енви,изплзвам глинен съд или по-голямо бурканче, просто наблюдавам кога се надига и веднага намалям на 100W.  PeaceОсвен"Тихата стъпка" и "Тихия черпак" ще ти се наложи и "Бързата китка" да станеш за да не ти кипи вече hahaha rotfImbo

# 268
За копривата имам смътен спомен, че е алерген, т.к. нали е една мъхеста, но не мога да се аргументирам... Rolling Eyes

И аз затова мисля, че не е подходяща.

Царевичната каша я правя с готово царевично брашно + вода на око и варя. Повечко вода, защото много се сгъстява. Добавям някакъв плод или малко сирене. За да не става бучки, трябва непрекъснато да се бърка, затова и не винаги става на МВ Simple Smile За да не кипи - намалявайте мощността, от време на време отваряйте и разбърквайте. При готвене на МВ водата завира по различен начин (температурата не е равномерно разпределена в обема на водата, някои места са по-хладни, други - по-топли) и затова кипи по-мощно.

Данче, аз на Иво му давам черен хляб, щото ние бял не ядем и без това. Само че не готови сухари, а просто му запичам филийка от нашите и му давам кората.

Меню за днес - закуска - каша от просо, овес, пшеничен зародиш и ябълка
обяд - готово пюре с месо

# 269
Ама толкова правописни грешки в 1 пост не съм сътворявала досега Embarassed.Ще ме прощавате....
Фил, чакаме снимки на новата главица Peace

Общи условия

Активация на акаунт