Диафрегмална херния на неродено бебче

• 637
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, след преглед на феталната морфология в 20-та седмица открихме, че нашето бебче има диафрегмална херния.😞 Консултирахме се с водещи специалисти, които, за съжаление, потвърдиха диагнозата. В момента прогнозата за бебето е много обнадеждаваща, тъй като всички органи се развиват добре. Лекарите ни информираха, че до 28-та седмица ще стане по-ясно дали състоянието на бебчо може да се влоши. Има ли и други мами, които са се сблъскали с тази тежка диагноза? Чувствам се ужасно смазана и объркана. Искам всичко това да се окаже просто един сън, но всеки ден реалността ме шамаросва.

# 1
Здравей! Аз преминавам през същите емоции и въпроси в момента! Търся всякакъв вид информация от майки минали през това. Бременна съм в 22 г. с. и преди няколко дни разбрахме за тежката диагноза... Има две теми, в които майки на деца с диафрагмална херния са писали, дори една от тях ми отговори, че детенцето и се е преборило след операцията, което много ме успокоява. Но все пак аз продължавам да нямам решение на дилемата дали да приема съдбата и да се борим за живота на бебчето или да се откажем от всички тези трудности и да опитаме отново, което ми звучи ужасяващо, но за съжаление има шанс да го направя...
Вие сте отворили темата и никой не ви е отговорил, силно се надявам да сте намерили някакъв вид информация тогава, когато е била нужна... Комемтирам с надеждата да споделите опит, ако имате това желание разбира се! Какво се случи във вашето семейство? Как се справяте със диагнозата? Има ли някакви усложнения след операцията на детенцето, ако изобщо се е осъществявала такава?
На мен лекарите ми казаха, че има опция за поставяне на балонче в дробовете, което да "раздува" притиснатата част и да успее да се развие доколкото е възможно още преди да го родя. След раждането веднага ще се нуждае от операция, с която хирурзите да наместят органите. Всичко това много ме плаши и не знам какво да правя... искам да разбера дали има други майки, които отглеждат такива дечица в момента и изобщо тази диагноза прави по-различни от останалите? Определено в началото е много тежко за самото бебе да успее да се пребори, за родителите също е мъчение... Ако желаете да споделите ще съм ви изключително благодарна, надявам се всичко да е било наред!

Общи условия

Активация на акаунт