Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

• 74 960
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 150
Долче, аз знам как се правят... мързелът ми бърка работата на мен Grinning
Иначе да - гърбът прав и трътката назад почти все едно че на стол ще сядаш, а не коленете да ти отиват напред.
Вчера да не повярваш над 10к крачки минах, напоследък хич не ми се случва, та смятайте  колко ми е движението. Трагедия просто. До това води фактът че стигам до работа за под 5 минути пеша и не ходя почти никъде другаде. Че и почти всичко друго ми е на пак такова разстояние пеша - магазини, офиси и прочие. Лятото ходех в близкия парк и вървях из алеите на оверлог по сума време, че е малък. Сега не се виждам да го направя това в гадното време, освен че там май има коледен базар и подобни и мястото за разходка и без това е още по-малко.
Трябва да измисля нещо, не се трая така. Багажите и настаняването може да се каже че ги приключих, та вече и това не ми е оправдание след работа.

# 151
Нати, паркове да искаш там. (: Отиваш в другия близък. Там имаме едно любимо кафене с децата. 10 000 крачки за мен са връх на движението.
Radost, ти също се изгуби напоследък. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 152
Е, на фона на период в който в работен ден правех по 17-18к, а напоследък предимно са ми по 4-5-6к на ден и рядко 10к... Малко са ми пък. Освен че това означава много повече време, прекарано седнала. Което си е още по-голям проблем.

# 153
Таис, ходила съм на Тай чи, истинско.
Готино е.
При Светослав Сомов обаче.
https://www.taiji-bg.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%BE%D1 … 1%80%D0%B8%D1%8F/

Е, сигурно има и други треньори, но колко знаят, колко могат, не знам.
При него ходех само в неделя, тогава бяха начинаещите. От 10 до 13 беше тренировката. 100 лв на месец.
Ама после станаха едни неща и се отказах и работа почнах.
Сега в неделя бачкам обаче.

Ти къде ще ходиш точно на тай чи?

Твоят човек размахва едно пръчле и танцува, това ли е практиката. Мале мила , взех да се вдъхновявам, ще усъвършенствам танц с точилка Joy

Ей го ваучерът в Грабо, ако искаш да ходим двете. Остават 13 часа до края на офертата.
https://grabo.bg/sofia/boen-sport-0qkbh

Някъде до ВИАС е тази улица.

Нати, ти поне се устрои малко по-човешки, че много беше лошо положението без някакви уреди за готвене.
Колкото до разходките, ами и аз правя по 4-5 хиляди крачки само, аман от гнусно време. Или ще вали, или ще ръми, или ще духа. Вчера от сутринта се тутах да направя половин час бързо ходене, докато се изнесох от нас, заваля лееекинко, и се усили. Аз и шапка, и чадър, па викам, я да си взема едно кафе и цигари и да се прибирам, еми понеже многоръкият Шива още не се е вселил у мен, забравих , че си държа и кафето, освен цигарата, и запалката, и кафето, и се полях обилно. Та и се оцветих така,, все едно съм се на...кала. Прибрах се безславно.
Днес е по-добре, а и съм в офиса, ще търча след малко. Без движение си качвам тегло и това е. От студ огладнявам. Долче е написала, и кз се вдига.
Изобщо...Отврат.

# 154
Абе  там няма пръчки, поне за начинаещи, за напреднали не знам.
Иначе няма как да ходя, аз съм на твърдо работно време, че и на смени и график. И понякога се случва да оставаме повече. Я програма не работи, я има работа,  я някой е болничен или отпуска.
И часът не ми е удобен много като гледам. Вечерно хич не ми е ок. Кога ще ям бре Joy
 А сега по лекари пак ще ходя. Първо май на неврохирург.
Днес щях да ходя при майка, ама тя не иска да идвам, друг човек и занесъл необходимите неща.
Аз ще излизам да си купя хаповете обаче. Плюс ще се почерпя с веган торта по повод кистата у мозъка.
Те обаче пуснали нова торта моля ти се. Цвекло с бял шоколад Joy

Скрит текст:
Не мога да не опитам. Даже нали съм нахално същество им писах на фейса на лични и ги подкукоросах да направят за другия петък да опитам 1 парче. Обещаха ми Joy
Ама тази е  по-скъпа от другите. Та няма да купувам цяла. Засега дегустация, ако се влюбя нататък може да поръчам за повод.
Иначе тайчито е особено нещо, но приятно. На мен ми беше дразнещо, че не стоплях движенията.
Не е като карате да ритнеш с крак и да размахаш ръце.

# 155
Е , аз съм специалист по джудо, нали се похвалих Joy
Колко му е и едно тай чи да  специализирам. Грабнах ваучер и ще го мисля, имам три дни за плащане. То вчера имаше и за две тренировки, сега само за 4. Тарикати.
Има въпрос към офертата може ли дете на 10 години да ходи. Нямало ограничения във възрасттта. О, добре, с десетгодишните съвсем на място ще съм Joy

Яж торти, аз си взех едно бурканче фантастичен фъстъчен крем с какао, с еритрол. Облизвам една лъжица нощем, защото е много вкусно това Heart

# 156
Защо да не може. То не е нещо интензивно чак толкова.

# 157
Много изгодна оферта, Тайс! 🤩 Грабвай и не се чуди въобще! Ех, какви хубави предложения на изгодни цени има в България! А ако намериш и компания, ще е чудесно!

# 158
Иха, че много сте изписали. Голям кеф да ви чета. При мен тази седмица е лудница. Родителска среща, извънредна работа, купихме и прасе та доста неща се струпаха наведнъж. Но сега си имаме наденички и пастърма и ги чакаме да съхнат. Отделно, ребра, бекон, мас, пръжки.....накратко ядене ще има Smiley
За крачките аз съм си заложила 10 000 и почти успявам да ги направя и в лошото време с малки изключения. Вчера например забравих, че ми трябват още 300 за 10 000. Щях да обиколя двора и да ги направя, но забравих......
Клековете са ми любими. Особено гоблет клек. Мразя обаче напади Triumph
Долче, много, ама много ти благодаря за споделеното! Наистина е полезно. Сега ме хвърли в тъч със студа и вдигането на кръвната захар. Аз нали от лятото практикувам метода на Вим Хоф (леденият човек) и съм доста доволна за имунната си система. Не съм боледувала а около мен все болни. Родители, деца, мъж, колеги и пр. Обикновено има ли болен и аз съм в кюпа, но сега не е така. Обаче сега ме хвърли в размисли. Наясно съм, че всеки организъм реагира индивидулано, но пък ако студа има тези склонности да вдига кръвната захар....Докато оправям едното, да не прецакам другото. То и с тези въглехидрати за щитовидната и ИР все се чудя дали прекалавам или ги орязвам много. Все да има за какво да мисля Thinking
Елора, хубаво, че било малкия дявол при майка ти и се е разминало на жената. Хайде всичко да се нареди и при двете ви!Много добре изглеждта тази торта. Пиши после дали е вкусна.
Тайс, вземай го този ваучер. Най- много да изгориш с парите. Друго няма какво да стане Stuck Out Tongue Щом имаш желание да пробваш.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 13:12 от Radost :)

# 159
Здравейте!Искам да задам няколко въпроса и да чуя мнението ви.Септември ходих на ендокринолог с оплаквания-качване на кг.,умора и постоянен глад за сладко.Назначи ми обременяване с глюкоза-резултат начална ир.Лечението е неоформин 850 мг 2 пъти на ден.Нямам странични реакции от хапчето,но витамин В12 го нямам никакъв.Другото,което ме притеснява е,че TSH започна да се покачва(на какво се дължи).На контролен преглед съм януари.Ще се радвам да чуя мнения и препоръки!Хубав ден!

# 160
Здравейте!Искам да задам няколко въпроса и да чуя мнението ви.Септември ходих на ендокринолог с оплаквания-качване на кг.,умора и постоянен глад за сладко.Назначи ми обременяване с глюкоза-резултат начална ир.Лечението е неоформин 850 мг 2 пъти на ден.Нямам странични реакции от хапчето,но витамин В12 го нямам никакъв.Другото,което ме притеснява е,че TSH започна да се покачва(на какво се дължи).На контролен преглед съм януари.Ще се радвам да чуя мнения и препоръки!Хубав ден!

Ами пий В 12. По-добре да е формата Метилкобаламин.
ИР и проблемите с щж идват предимно от храната. От стреса също, но и храната е важна. Оправи си храната.

# 161
Само ТСХ ли си пускала и колко е ? По принцип е хубаво да се пусне целият панел Тсх, Т3,Т4, ТАТ и МАТ. Как се храниш? Реално ТСХ е хормон на хипофизата

# 162
beagles, какви бяха изследванията ти от натоварването, когато те диагностицилаха с тази начална ир. Питам, защото и мен така диагностицираха, дадоха хапче, аз обаче не го пих и постигнах задоволителни резултати. Човек с.човек не си прилича, това е ясно, просто ми е интересно предложи ли лекаря нещо друго за "начална ИР", или директно даде хап?

# 163
Може ли и аз да ви попитам при HOMA INDEX - 1,06 може ли да се говори за ИР?

# 164
Здравейте, момичета! Аз имам подобрение гласа все да се подобрява, чувствам се и  една идея по - добре!
Поднових тренировките спазвам хр режим.
Днес накупих доста месо да не се налага да излизам идната седмица все още трябва да се пазя.
Днес храната
Закуска кафе
Обяд - няма ходих на лекар голямо чакане падна
Вечеря купих 🥩телешки стекове Бляк Ангъс на "Meet revolution" ще ги приготвяме на тиган.
🥗Салата  - моркови и цвекло.

Общи условия

Активация на акаунт