Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

• 72 973
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 1 770
Борим го.
По-добре съм. Нямам температура, леко отпаднало ми е.
Хапнах супа с омлет. Ама ми се яде сладко, то и вчера обилен мц и не мога да ям сладко, беше ме страх.
Стомаха се бунтува леко, оригвам се. Мисля мастикс да дъвча после.

# 1 771
  • София
Броколи съм правила на запеканка заедно с карфиол. Леко посварявам и после в тавичка във фурната. Слагам сирене, яйца, прясно мляко или сметана, черен пипер. Като се запече и омекнат зеленчуците, мога да ръсна отгоре кашкавал или моцарела.

Гущер, колко години ги отглежда тези килца и тумбаче? Ми, те са ти семейство, не се отказват толкова лесно от теб. Simple Smile

# 1 772
natka, смешно ми е, да. Три дена го гледам с един равнодушен кравешки поглед от вида “на краставичар краставици ще продава” 🤭 Като се съгласи на режима, още повече се ентусиазира, като му казах, че като мъж мн по- скоро ще се радва на резултати. Мерен е на кантар през двкември при ЛЛ, сега записа си и коремната обиколка 😅прави клякания, лицеви.. ходят с голямото на стрийт фитнес 😅😅 Голям е инат.. ама голям.. стига да се заинати в правилната посока (мисля, че дипломатично го постигнах🤭). Цяла седмица е стриктен, а аз го каня няколко пъти да “залитне”, но е железен 😅😅😅Мазнините са му само тип зехтин и авокадо, че месата ги избирам малко по- сухички (бори се с холистеролните норми в момента). Иска да изненда доктора с добри параметри на следващите изследвания (док му е записал стойности какви очаква да са след 6м)

Гръмогущер, ако се върнеш назад, като казваш първите -4-5 кг, всички ти писаха, че е вода и че тепърва предстои предизвикателството. Моят съвет е да наблегнеш на метъра, а кантара да го оставиш 1 х месечно. Иначе ненужно ще се стресираш (както казва natka 😅) Аз също съм без кантар, опитах да реанимиран един- не стана. Меря се като ида нейде на гости 🤭, както и веднъж на платените в мола 🤭

ПП: на мен ако ми се паднеше такава ексурзия , директно пиша дните дъждовни!!!😅😅😅 само като си помисля за плодоветв там и край!

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 14:30 от fotokod

# 1 773
Под опитване имам предвид да нагриза сандвича на жена ми, но великодушно да ѝ го оставя да си го изяде, примерно... Аз и мусаката като готвих трябваше да пробвам един кубче картоф и железен, не взех вторo! Grinning
Та след 3 седмици с метър и кантар ще видим как ми се отразили опитването и екзотичните плодове. Вино хич не ме влече, а в тази жега и бира, но виж, пред женски коктейл с чадърче не знам дали ще устоя! Cry

# 1 774
Трябва да изключиш, не да накусваш и гризваш.
Това можем да го правим ние. Ти си в началото.
Но както си решиш.

# 1 775
Бриа, радвам се, че се завърна Hug

Фотокод, страхотна идея за този "колбас" с желатин. Предполагам става с всякакво месо, не само пилешко филе, че не ми е любимо.

Гущере, върло завидях за дестинациите Heart Eyes

# 1 776
Охх, не ме ли влече... Снощи се черпихме с приятели, храната ми за пример ама биричка викам от миналата година не съм кусвала и го писах в графа И аз съм човек. Ами че то не спря да ми се яде, аман значи. Разглезила съм се, мразя да се чувствам така. Тъй де, то и аз не спрях след първата че дълга вечер беше, ама все пак Grinning И това е след години на режим.

Ние каквото и да приказваме, на такава ваканция не ми звучи реалистично човек нищо да не опита, особено по-екзотичните неща. Гледам да го приемам по-философски в такава ситуация и да си казвам че пак в сравнение с храненето ми преди да мина на режим, това е много голям прогрес. И така. А че по-добре без хич - това всички го знаем.
Не ми допада мисленето тип "всичко или нищо", защото е супер лесно човек да се подхлъзне и да каже Абе аз вече хапнах малко, то уйдЕ коня у ряката, я дай да се наям поне. Излишни ядове и стресове са това. А и такова мислене понякога омаловажава прогрес, който иначе изобщо не е малък. До човек си е разбира се, ама все пак.

# 1 777
Аз не мога да си причинявам такова нещо - само да пробвам. Като съм почнала, просто приключвам с всички забранени храни. Пробвам ли, после става неудържимо и обичайно провалям диетата. Точно като алкохолиците съм Joy

# 1 778
Неслучайно има изключване тук, не ограничаване. Особено за хора в началото. А Гръмогущер, ти имаш сериозни проблеми.
Изключването, не за седмица, а за месеци, освен че изчиства физически тялото, изчиства и психически. Създава дисциплина, създава нови навици и ти дава ясна представа колко реално и какво си консумирал.
Защото много хора си мислят, че си хапват нормално уж.
Ако пък ти се хапва нещо сладко. Ами има един тон кето рецепти, които чат пат може да правиш.

Mosquita, и аз бях като теб, но в един момент точно няколко месеца рестрикция ми помогнаха.
Старото ми аз не можеше да отвориш шоколад и да не го изяде минимум половината.
Новото ми аз може да отвори един линд. Преди 5 дни го отворих и съм чопнала половин блок. Седи си оттатък на студено.

# 1 779
Гръмогущер, по време на пътувания си нося малко цейлонска канела в едно бурканче. Може да ти помогне и на теб. Ако хапнеш плод или нещо непозволено, от което очакваш да ти се вдигне кръвната захар - вземи малко канела. Стига да не си алергичен.

Миналата седмица си взех няколко от тези сардини, но вкуса им е отвратителен. https://www.john-west.co.uk/products/sardines-in-olive-oil/
Мирише на нещо развалено и тежко, а не са развалени. В срок са и на вид са добре.
Много неприятно. Може да е от зехтина, но едва изядох една.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 16:41 от Stryper

# 1 780
От канелата на мен ми падаше кръвното. Да го има предвид все пак. Влияе.

# 1 781
stella, представям си го и във формат свински джолан (1 с кокал и 1 без) на вакумната тенджера и после пак така с желиран бульон (той и без желесе пожелира, но не пречи 1 пакетче 🤔за да е по-стегнато)

Остава консумацията да е по- бързичка.. предполагам в рамките на 3 дни като всяко нещо без е-та 🤔

ПП: с natka , ако се съберем, весело ще си изкараме 🤭мн общо намирам между двете 😊

# 1 782
Щях да пиша много неща преди няколко часа, обаче си ударих главата в една от вратичките на горните кухненски шкафове и всичко забравих.🤪 Като шурна една кръв, ужас.😬 Подготвях едни пилешки бутчета за печене, наведох се да взема една паднала лъжица и баммм!🙄 Дори не се сещам защо вратичката на шкафа е останала отворена...Сега си имам рана между 1 и 1,5 см и главоболие (което вероятно в следващите дни ще е по-зле), но можеше да е и по-зле.
Храната- голямо пилешко бутче с гарнитура горчица.🙂
Бриа, 🤗

# 1 783

По рецепта на Нани. Е, с наличните продукти и  вкусови предпочитания на народа относно сирената. Simple Smile

# 1 784
Долче, какъв е този силен удар, че чак рана и кръв.
Как го направи?
То е ясно де, и аз сама съм се удряла. Отварям вратата, но главата не мърдам и тряс. Ама без рана и кръв.

Общи условия

Активация на акаунт