Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

• 74 192
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 1 755
Добро утро.
Закусих качествено и сега пия кафе.
Аз загарям броколите във фраъра.  Не мога да им уцеля времето и градусите.
Иначе ги правя на фурна със сирена. Сипвам и съвсем малко прясно мляко, за да се сварят докато станат готови. Не мога да свикна със сметаната.
Мисля, че не ви казах, но миналата седмица ми правиха контролни изследвания и всичко е в норми. Само, че пия твърде много лекарства за артрита и се надявам да не си увредя корема.

# 1 756
Гръмогущер, голям човек си, давай по-сериозно.
Нима имаш очаквания да свалиш за 10 дни 50 кг.
Може и 2 седмици нищо да не свалиш, после 10 кг за три седмици.
Много индивидуално е.
Разбери, че това не е временно положение,  а ти трябва доживотна промяна.
От онзи ден си почнал и искаш всичко. Не става.

# 1 757
Момичета много ми липсвате 🤗🤗🤗
Аз продължавам с хранителния режим и тренировките с надеждата до лятото да съм в по добра форма от сегашната!
В менюто включих пуешко - купувам шишчета охладени със зеленчуци от Метро готови за приготвяне.
Закуската когато съм у дома е белтъци с 1 жълтък и зеленчуци.
Много бавно се вталявам факт.  Бях спряла фитнеса  и го замених временно с пилатес и басейна, сега обаче се върнах.
Ще пусна изследвания тази седмица: Пкк, инсулин кр захар, Щитовиден пакет, Липиден Пакет, Вит Д, Вит Б 12, Чернодробни показатели

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 15:49 от Bria

# 1 758
Радваме се да те видим в групата, слънчева Бриа! Няма отказване! 🌸☺

# 1 759
Аз пък минах на каланетика основно.

# 1 760
☕с поредното кафе 🙄голяма съм кафеджийка, после що ph било кисело 🤨

Вкусни гозби сте качили, нови хора са се присъединили, Дара на линия, Bria се завърна, книги Елора е качила.. всичко следя, но нямах ред да се включа

Tays, намислила съм да правя една рецепта от фб - вари се пилето и после се реше на мн мн малки късчета и се изсипва и понатисла в едно например картон/кутия от мляко или от сок (само нагледно обяснявам, иначе може да се ползва всякакъв съд с форма на паралелелпипед) и с бульона се смесва с желатин и се полива пилето. После хладилник да стегне. И след това като се извади е като нежна шунчица.

Гръмогущер, така е с кг, този етап ще си стискаш зъбите и напред. Аз така точно в този момент се предадах при първото спазване на режима преди поне 5-6 г. Сега, благодарение на групата тук, видях, че и други са минали през тази фаза и продължих с режима- свалях мн повече сантиметри и се мерех 1 х на месец на кантар. Даже имах 3 м период, в който нямах кантар и ми беше още по-добре. Само дебнех сантиметрите. И там в един момент има застой , но после се “отпушва” пак Simple Smile Това е твоето първо изпитание на волята Simple Smile

Да се посмеете малко
Скрит текст:
Един ден ММ ме посреща с ентусиазъм Гледал някакъв фитнес гуру. Говорил за фастването. На др ден гледал някакъв американски доктор и той обяснявал за същото . Последваха дни с обяснения за въглехидрати, протрини.. калории.. Накрая на цялият този водопад от думи ме пита, защо така го гледам Simple Smile а аз му казвам “ Ти как мислиш отслабнах и свалих см от обиколката?” .. Той ме гледа , а аз “ Добре дошъл в моя свят! Да разбирам ли, че си готов да ядеш това , което аз ям?” и той каза “ Да” 🤭🤭🤭🤭😅😅😅ох.. голямо облекчение за една жена

Сардини.. купих 30 от Кауфланд, вече ми е все тая с кожа ли са, без кожа ли са😅😅

Моите ястия не съм ги снимала 😊Но вчера имах салата бяло и червено зеле, сложих лъжица майонеза и маслинова паста и направих бъркани яйца и ги изсипах при зелето. Голям бъркоч,баш манджа с гроздв, ама вкусно се оказа.

Днес дояждаме св ребърца и зелеви сърми (имат малко ориз, но е мега мега символичен и не си го слагам на душата)

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 12:21 от fotokod

# 1 761
Fotokod, ТМ като ММ- 1х1. 🤣

# 1 762
Фотокод Joy и като каза стискаш зъбките се сетих:
Скрит текст:
Каква е приликата между битата жена и дебелата жена?
И двете не знаят кога да си затворят устата!
П.с. Пише жена в смешката, но важи за всички хора (с, или без пол..)

# 1 763
Аз се завърнах от командировката, след като бях абсолютно стриктна, не се изкуших от нищо и с трепет се качих на кантара да видя колко много съм свалила. И какво да видя - тия три кг дето уж се бяха свалили, са се върнали Joy
Но не се отчайвам, знам, че това е дълъг процес и ако се храня правилно, ще има ефект в един момент. Аз имам склонност да задържам вода и вероятно оттам килограмите си играят нагоре надолу.
За днес съм си приготвила пържоли с гъби и сметана, ще се глезя Grinning

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 12:52 от Mosquita

# 1 764
Mosquita, много добре те разбирам. Аз също обяснявах преди време как спокойно за 2 дни качвам 3 кг от задържана вода. Зимата става страшно заради по-солените и тежки храни, които ядем. Очаквам с нетърпение по-топлите и слънчеви дни. Сега с кетозата поне не задържам вода, макар и да стоя на едни и същи килограми засега.

# 1 765
Фото, отлична идея ми даваш за колбаса 🥳 от пилешкото филе. Как не съм се сетила за тоя Агент, желатина, като и в темата съм показвала желирани купички, обърнати в чиния, с мръвка.
Вече се размечтах как точно ще си го наглася, че и ще го овъргалям после в подправки🫠.
Смених концепцията за обяда. Ребрата бяха много тлъсти, та с екобиозелка от кацата на комшиите, направих свинско със зеле. Разкош ❤️

Излапах това, дето го виждате, и се оттеглям за дрямка. Излизах за разходка, ми то вятърът щеше да ме отнесе, а земното притегляне ми е стабилно 🤣.
Нощес гледах по един канал за 4 австралийски семейства, подложени за месец на различни режими: кето, нввм, фаст 5 към 2 седмично, и вегетарианска. Всички поравно г/ д отслабнаха. Съразмерно и на килата, де. Най- голямата мъка беше на тези с фаста, защото в другите дни жулеха мръвки и тесто. После имаше и една диетоложка, наша си, при наша водеща, та тя па коментира кои режими са вредни, и защо. Нашата беше най- оплюта. Ама тя, щото е вегетарианка. Та така.
Отивам да виря краци 🙈🙉🙊

# 1 766
Честно казано не съм се надявал на бързо сваляне, но началото беше устремно и някак се въодушевих, че все така ще бъде. Иначе осъзнавам, че е вторичен ефект и е по-важно показателите да са в норма. Засега нямам криза в режима, стриктен съм и в къщи не ме подлагат на напрежение. Мусаката не ме изкуши, а и имах пилешки бутчета. Дъщеря ми в магазина видяла мусака от тиквички и ми купила, а разочарованието ѝ беше огромно, защото в нея тиквичките са за цвят, а иначе е натъпкана с ориз. Продължавам твърдо с режима. От края на седмицата идва ново изпитание, защото пътуваме за Колумбия, Коста Рика, Никарагуа и Панама, а какво е туризмът без кулинарен такъв!? Но смятам само да опитвам нережимните храни и напитки, а не да ги ям. Да видим как ще се получи.

# 1 767
Браво за туризма. Завид.
Ама това ще опитвам, но няма да ям, не го разбрах Joy Оксиморон!!
Все можеш да намериш тамошна храна да е по-режима.

# 1 768
Гущерче, пий бяло вино, вместо бира. Ама по малко, и разредено с лед. За пътешествието, де.
Ще разказваш.
Може и снимки с местни храни са ни снимаш, да сме съпричастни.
Бриа, чного се радвам, че се върна😘.
Видимо се подобряваш.

# 1 769
Само дето биричка и картофи за кеф за устата, а не за тялото Stuck Out Tongue Winking Eye то най-вероятно е мрънкало, но царят не е чул…
Ох, за съжаление е баш така... а толкова да обичам и двете че в редките случаи дето си позволя се радвам както друг се радва на рожден ден да яде торта Joy

Броколи и подобни и аз бих ги метнала в еърфраера само леко омаслени и посолени, но май не за такова приготвяне се питаше а за някаква запеканка. Нямат нужда от бланширане и подобни занимавки, омаслявам и там сол и пипер и ги засилвам, независимо пресни или замразявани. Супер гарнитура са ми, по същия начин постъпвам и с брюкселско зеле, него на половинки го режа.

Тайс, направо в сърцето ме уцели с тая чиния, такова нямам как да си приготвя тук а така да обичам. Сигурно и две такива чинии мога да омахам, пък ако ми дадеш и чесън... "да вържат вашите ръце и моите крака", както казваше бившият ми свекър Joy

Бриа, радвам се да те видя пак тук. Ти си ни от най-дисциплинираните, нека да има и някой такъв пример да показва, не че другите не го правят и те ама твоето е от най-системните. Мен си признавам че ме мързи за такива неща, то си ми и личи де Grinning

Гръмогущер, предупредихме те още от началото че така ще стане, да си знаеш. Караш си по плана и това е, ще станат нещата. На почивка си е предизвикателство наистина, ама като се сетя когато показваше изследванията си... сещай се и ти за тях като си покрай такава храна. И евентуално ако опитваш "неправилните" неща, гледай да е по малко, да е в края на храненето и да се разходиш хубаво после, стига да са осъществими тия неща. Разхождането се съчетава поне, така или иначе отивате да разглеждате насам-натам.
Свалянето сега аз няма как да докладвам с подробности, щото кантар съм решила че в тоз живот не ми трябва, стресът нали и той вреден Grinning Обаче все пак си гледам по дрехите, почти ежедневно нося колан на дънките и прочие. Ами, да ти кажа, първите може би 2-3 месеца не съм забелязала съществена разлика в туй моето телО, като минах на режим. Чувствах се много по-енергична и т.н. ама все дебела си бях. Ама продължавах де, не съм се отказала. И после нещата взеха неусетно да се случват без да променям нищо. Разправяла съм и тук и сме се смяли как съм минавала покрай едно голямо огледало и такава чак се връщам да погледна пак, да се уверя че правилно съм видяла Joy  Има и друго, понякога няма промяна толкова в кантара, обаче като композиция тялото се променя през това време. Ако не мериш ама досуш навред, трудно ще хванеш малките промени.

Елора, преборваш ли вируса?

Фотокод, тъй са те мъжовете, много от тях ще вземат акъл от всеки друг ама не и от собствената си жена... и се стига до такива смешни ситуации понякога. Не знам на тебе колко ти е смешно де, надявам се че е Grinning Важното че се е кандърдисал човекът че така се прави.
Край мен все още ме гледат чат-пат странно заради изборите ми на храна, ами поне съм ги "дресирала" да не коментират много много със съвети. Щото нали аз свалих ли 20тина кила и върнах ли си правилните пропорции? Върнах си ги. Не съм манекенка ама не съм и с форма на бъчонка вече. А тия дето ми дават акъли продължават да си купуват по-широки гащи... да си седят в тях и да си мълчат тогава, ама ха! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт