Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

• 72 823
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 960
Страйпер, защо не пробваш с 3 яйца и малко сирене дори? По 2 давам на децата, а те са малки. На мен също не ми стигат 2, освен ако не става въпрос за закуска, варени, тогава са ми много.

# 961
Как я разбирам Страйпер, онзи ден тръгвам към офиса, гладна, реших, че ще си взема кето баница от пекарната пътьом. Опсссс, свършила, айде за Яйца в магазинчето, сложих ги в офиса в яйцеварката, клиентката ми подрани 🤪. Два чАса приказки с нея, при- ма- ля ми 🙄😫. Стана 17 часа. Та само изчаках дамата да си тръгне иииии лапалапалапа 🤣.

Да ви кажа къде има калиева сол. В Ремедиум. И фина, и едра. Взех си и мирясах. И направо сте ужасни с тези рецепти, днес ще вечерям само, и е сега ми потекоха лигите 😁. А имам и 11 000 крачки.
Кето баница с праз ми хареса много като идея, благодаря 🥰.
Аз пък нощес сънувах Нати, ама трилър беше,  с някакъв сериен убиец, дето го бях приклещила в пералята, ама ме докопа с една ръка за крака и Нати вика взимай ножа 🤣. Събудих се от ужас и кракът ми се беше схванал от неправилна поза, та затова сънувам кошмари.

# 962
Леле ще ме уморите с тия сънища вашите Grinning Аз обикновено не помня какво съм сънувала, най-много само да имам спомен че е било някаква голяма глупост или че съм се ядосвала на сън за нещо. Но да запомня конкретно какво съм сънувала - това почти никога не ми се случва. Като се знам какво съм куку, май се радвам Grinning

А с 2 яйца и аз не знам кой възрастен се наяжда... особено ако има само малко домат и краставица към тях. За мен това е малко храна за основно хранене, ако ям подобно, при мен е повече. Примерно 3 яйца L сварени, салатата освен зеленчуци ще има и хубава шепа маслини, доста вероятно и сирене, а със зехтина в нея пък хич не съм срамежлива. И пак понякога ми идва някакси недостатъчно солидна храна, не знам как да го опиша. А може би просто не това ми се е ядяло в момента. Но описаното ми е бивало обяда за работа много, много пъти, по-малко храна от това не ме устройва както и сутрин не ям.

# 963
И аз ям по 3 яйца на ядене, 2 до никъде не ми стигат. Понякога в яйчената смес добавям и телешки желатин.
Маслини, авокадо може да се прибавят към яйцата. По-голяма салатка. Ще се получи засищащо.

Аз бях писала рецепта за сладкиш с боровинки, който правих за Нова година - кокосово брашно, яйца, масло, смлени орехи, канела, боровинки, шоколад 85%. Пропорциите са според вкуса.

# 964
И аз добавям сравнително често желатин към яйцата (ако правя омлети). Вдига белтъчините и засища.
Забравих да се похваля с вчерашната КЗ след 4 яйца, консерва сардини, айсберг, кокосови бисквитки (ОМАД):

Сега пека нещо като "карнивор" пицо-запеканка от пилешка и свинска кайма, 2 яйца, моцарела, мента и доста подправки:

# 965
Благодаря за пожеланията Grinning

Запазих си тази рецепта и аз с какаовата маса.
Ще се прави скоро. Е, кога не знам, трябва какаова маса да намеря като обикалям Joy

Таис,
Скрит текст:
тоя убиец като го беше затворила в пералнята, па да беше пуснала да се върти и да го утрепеш Joy

# 966
  • на острова на мечтите
Сложих край на сладките.
 Останали ми бяха две кори за баница и ги наредих в една малка йенска съдийка с ред  сирене и яйце. Залях с газирана вода и готово. Имах и малко начупен шам фъстък,около супена лъжица,айде и той отгоре.
На Долче сладките са ми много сложни. Повече от пет съставки ме хвърлят в тъча. За мен са ок - яйца, бадемово брашно, масло, еритритол и евентуално още нещо. Дългите списъци с най различни съставки не са за мен.
Днес кисело зеле със свинско. И сух райкин боб в керамичната тенджера. Готви се доста часове на много слаб огън и накрая става на крем. Беше почнал да бубясва, но сигурно после ще го замразя сготвен, защото е много.
Пармиджано съхранявам във вакуумни пликове. Някои го замразяват, но според мен се променя вкуса на сиренето.

# 967
И моята кз в момента е 4,6. На гладно от снощи.
Дани, и аз правих свинско със зеле и пилешка супа от крилца , селъри, моркови, лук, масло и сметана.

Замислила съм едни гювечета за довечера, ако не ме домързи.
За режимни печива, още по- малко подсладени, въобще и не помислям. Свалих едно кило и половина от 01 насам, ще погладувам тези дни още. Че много трайно съм лепнала две кила и хич, ама хич не ми е весело

# 968
Тайс, моята вчера беше 4,5 след храната, та числото ме хвана малко неподготвена.😅
Данилу, че тя рецептата за бисквитите си беше лесна и с малко продукти. Аз добавих още съставки.😆
Опече се моето нещо, вкусно е:

Скрит текст:

Разрез, частичките са от свинската кайма, че не ми се надробяваше до "пастет":

Елора, честит празник и поименно!🤗

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 18:08 от dolce miele

# 969
Аз имах кайма, която не беше с точност планирана на какво ще стане, смес. Чудих се между кюфтенца и яйца по шотландски, накрая естествено мързелът ми надделя и сега пека малки кюфтенца във фраера че са по-малко занимавка Grinning
Малко салата и айде, стига ми толкова готвене, друг път повече Joy Докато нащъкам салатата, ще са станали готови и те.

Именнички ли имаме в темата? Честити да сте, със здраве и гордост да си носите имената!

# 970
Има, има...начело с Елора!😃

# 971
Ами тогава честита да си, Елора! Simple Smile  Здраве и щастие! Flowers Four Leaf Clover

# 972
Здрава и честита да си, Елора!
Искам да ви питам, ако се налага да правите нещо сладко с подсладител, ксилитол или еритритол предпочитате? За редки поводи, разбира се. Има едно намален ксилитол в Лидл и му се чудя много, нещо около 7лв за половин килограм.

# 973
Че еритритолът не е ли и той там някъде като цена? Признавам си че не са ми от скоро спомените де, аз такова не ползвам и съответно не купувам, но се е случвало да съм около сестра ми из разни магазини.

# 974
Мануна, аз предпочитам в редките случаи да използвам еритритол (няма калории, не повишава КЗ, не стимулира уж инсулина). Ксилитолът има калории наполовина на захарта, т.е. повишава и КЗ, и инсулин, макар и по-малко от захарта. Всъщност, дори не съм купувала и опитвала ксилитол. Не си спомням също и каква е подслаждащата сила, на еритритола или ксилитола май не беше 1:1 със захарта, но не помня на кое от двете...И важно нещо за ксилитола, ако имате куче и домашни любимци- токсичен е за тях (за разлика от еритритола)!
В Кауфланд от известно време има еритритол 500 грама за 8,99 лв. И ксилитол- 500 грама за мисля 11,99 лв. Засега само се чудя на еритритола и го подминавам.😅

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 18:54 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт