Препоръчайте астролог - 5 тема

• 78 529
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Сотис, за ведическата астрология съм чела, че който съобщава за смърт на питащия, в следващото прераждане ще се роди с физически недъзи, а който лъже умишлено, ще се прероди сляп, защото ще му бъде отнета светлината, което всъщност е джйотиш. Ти какво мислиш?

За потенциални заболявания смятам, че е добре да се предупреди, ако се видят, за да внимава човек, да си прави профилактични прегледи. Но да се съобщи смърт на човека, дори да пита, за мен е да му отнемеш надеждата. Просто вярвам, че до последно има такава, че ще се случи чудо и не трябва да се отказва. Тези, които са се предали, те не питат.

# 211
Sotis, Да, ако човек целенасочено отива с такъв въпрос Ок но втория вариант да се измести темата от конкретната на питащия не е Ок , а съм чувала от познати, че го правят.
Не ми е за тук въпроса но понеже сме на темата, има ли закономерност в продължителноста на живота и фазата на Луната в която е роден? Скоро провокирана от разговор с позната взех, че се загледах във фазите на луните на дълголетниците които познавам. Повечето са родени на нарастващи и първа фаза намаляващи, макар, че има и починали млади също на нарастващи. Една вечер си избодох очите да гледам.
Имаш ли наблюдения да има подобна закономерност? ( знам , че зависи от куп други неща )

# 212
Сотис, за ведическата астрология съм чела, че който съобщава за смърт на питащия, в следващото прераждане ще се роди с физически недъзи, а който лъже умишлено, ще се прероди сляп, защото ще му бъде отнета светлината, което всъщност е джйотиш. Ти какво мислиш?

Дали наистина е така, няма как да знаем. Хипотезата относно така наречената карма, която трупаме, също е недоказана. Тя е нещо подобно на религията, с която хората се държат в страх и зависимост, и по този начин биват контролирани. Страхът от натрупване на "лоша карма" също е вид контрол, ако някому се вменява. А и на практика съм установила, че много астролози, ясновидци и хора, които се афишират като духовни, нямат нито страх от Бога, нито от Кармата. Или са тотално неосъзнати, или постъпват неетично с ясното съзнание, че кармата ще ги подмине. Само говорят за карма и духовност, но действията им са в противоречие с думите и внушенията, които правят.

ПП. Не съм проверявала това за продължителността на живота и фазата на Луната, не правя такива изследвания и статистики.

# 213
" Дали наистина е така, няма как да знаем. Хипотезата относно така наречената карма, която трупаме, също е недоказана. Тя е нещо подобно на религията, с която хората се държат в страх и зависимост, и по този начин биват контролирани. Страхът от натрупване на "лоша карма" също е вид контрол, ако някому се вменява."
Ето това нямаше как да бъде казано по-добре.

Както каза една приятелка за Вотей " Ама тя само за карми говори що за астроложка"

# 214
Нана, в астрологията - особено в някои клонове, кармата е доста застъпена. Просто е свързана с произхода и оттам със специфичните религиозни вярвания. В християнството няма реинкарнация, но в други източни религии това е централна линия и оттам съответно темата за багажа, който носи душата със себе си намира израз в астрологичните учения.

Лично аз не съм религиозна и всички тези концепции ги възприемам точно като концепция, а не като написано на камък. Но има някаква етичност и човечност, за която не е нужно да си отдаден на някаква конкретна философия.

Това, което смятам, че е минус при някои практикуващи астролози, е неумението да "превеждат" техническата информация от картата на разбираем и достъпен език. Те цитират домове, планети, съвпади, но на човек без предварителна подготовка, това звучи супер объркващо. Все едно лекар да започне да декламира всички процеси на ниво клетка, но без да ти съобщи всъщност, че имаш настинка и това ще продължи около седмица.

# 215
Разни хора съзират в разни астролози част от себе си. Свързва ги някакъв общ език. Резонно някои се интересуват от карма, други от астропсихология. Харесване и отрицание са плод на субективни разбирания и оценки.

# 216
Like_Smoke, не отричам кармата но и не вярвам в нея на ниво фатализъм защото познавам хора за които всичко абсолютно всичко е карма. На мнение съм, че ние тук на тази земя имаме свободна воля, кой повече кой по-малко.
Лошото е, че се навъди с подобни астролози и масовката от хора вярват а това, че говорят с терминология непозната за хората също не им прави чест.

# 217
Like_Smoke, не отричам кармата но и не вярвам в нея на ниво фатализъм защото познавам хора за които всичко абсолютно всичко е карма. На мнение съм, че ние тук на тази земя имаме свободна воля, кой повече кой по-малко.
Лошото е, че се навъди с подобни астролози и масовката от хора вярват а това, че говорят с терминология непозната за хората също не им прави чест.
Разбирам те, аз не приемам за себе си класическата концепция за прераждане, карма и т.н. Моето разбиране за живота е съвсем просто. Но относно неограничената свободна воля също съм доста скептична. Тук по-скоро съм съгласна с невробиолозите, които разглеждат мозъка като предиктивна машина за модели, което отхвърля идеята, че човек прави всичко, което поиска, продиктувано единствено от него самия си, а не от социо-културното-генетично наследство. Но това е съвсем отделна тема и не е за тук.

# 218
Да, така е, за това написах, че на някой им е дадено повече на други по-малко свобода на избор, но я имаме. Някъде в другата тема мисля , че беше писано за това до колко свободна воля има индивида и е показано в наталната карта. За тези които могат да я разчетат правилно.

# 219
Срещала съм при един колега с индийска астрология изказвания относно процента свободна воля, отреден на всеки човек, и че това зависело от хороскопа и можело да се види. Е, не точно в % да се изчисли, но да се види повече ли е или по-малко. Лично в моя случай не беше вярно – трябваше да съм от хората с повече свободна воля, а е тъкмо обратното. Целият ми живот е поставяне в ограничаващи обстоятелства, т.е. имаш свобода да действаш в тази предварително зададена рамка, също така може да се каже, че живея в последици от чужди избори и постъпки. Рамката на живота ми е зададена от тези обстоятелства. Оттам нататък, след като вече съм напълно самостоятелна, "надграждам" върху основа, която е била заложена от други близки. А тази основа е с изключително много ограничаващи обстоятелства. Даже цяло чудо е, ме съм стигнала дотук, предвид житейските обстоятелства в младежките ми години. Така че не съм особено съгласна с някои концепции за "повече" или "по-малко" свободна воля от ведическата астрология. В Джьотиш има много ценни неща, но трябва да се отсяват мистификации и спекулации, както и твърде фанатични внушения – и това го има и силно се откроява, всеки разумен и критично мислещ човек може да го забележи.

# 220
Solis, значи все пак не може да се види?

# 221
Solis, значи все пак не може да се види?

Не може, независимо какви самоуверени изказвания се правят, в нашата гилдия /при уж духовни хора/ вървят много спекулации.
Освен това всеки човек, запознат с метафизиката, е наясно, че има неща от по-висш порядък, те стоят над Астрологията в духовната йерархия.

# 222
Звучи като оксиморон, но свободната воля се простира в рамките на матрицата. Груб пример по това се отличават като мотивация Слънце в един зодиакален знак от това в друг. Свободната воля е зададена по "фабрични" настройки с моментът на раждането.
Схващането за свободна воля е условно. Зависи от контекста и момента. Правиш нещо - пиеш мляко. Правиш същото нещо - доиш вол. Общото - изразил си свободната си воля, но резултатът е различен.
Човекът, който не е препятстван или блокиран в намеренията си,  логично е по-склонен да мисли, че има свобода.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 21:51 от starinthenightsky

# 223
  • При децата ми

За потенциални заболявания смятам, че е добре да се предупреди, ако се видят, за да внимава човек, да си прави профилактични прегледи. Но да се съобщи смърт на човека, дори да пита, за мен е да му отнемеш надеждата. Просто вярвам, че до последно има такава, че ще се случи чудо и не трябва да се отказва. Тези, които са се предали, те не питат.

Много интересно... Преди време питах за моя близка тук, въпросът беше свързан с това дали ще стане майка? Отговора беше, че в предишен живот, вероятно, моята близка сама е решила да няма деца и семейство, т.е., имала е тази възможност, но е избрала да няма деца, затова и в този живот не и се дава да стане майка... Често казано това много ме озадачи и замисли.

# 224
Здравейте! Миля да ми кажете 10 мин разлика в дадения час на раждане има ли значение? Аз съм чувала, че и 2 мин дава разлика. Преди две години си правих хороскоп, но съм писала 11:45 вместо 11:54. Преди три месеца 🙈 открих грешката си. Помолих същата астроложка да разгледа картата ми с правилният час. Каза ми че нямало разлика. Възможно ли е? Ако въпросът ми не е за тук се извинявам. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт