Препоръчайте астролог - 5 тема

• 78 501
  • 758
  •   2
Отговори
# 195
Аз бих препоръчала Титания и Загата. И двамата имат познаваемост при мен, както и двамата ми дадоха един и същи час до минутата след ректификация.
Липсва ми много Титания във форума

# 196
Титания имаше познаваемост и при мен - кога ще забременея и кога ще си сменя работата.

# 197
Със сигурност бих искала да ми се направи ректификация на часа, понеже знам ориентировъчния и доста от нещата в наталната ми карта не отговарят на мен, включително работата.
Нали това ви обяснявам, ако Кожухаров ви прави консултацията, ной няма да ви даде реалния ви час на раждане. Неговият метод на ректификация е неточен.

Да, разбрах. Прочетох и по-назад от други хора, че не е много точен в ректификациите. Писах на Илиана Магерова, надявам се тя да може да ми помогне.

# 198
И. Магерова е астролог с дългогодишна консултантска практика и е сред търсените.
Единственият недостатък е, че го е подкарала на поточна линия и работи без никаква предварителна подготовка преди консултацията, импровизира. Но благодарение на знанията и опита добре нацелва нещата, дори в такъв формат на разглеждане.

# 199
Аз съм от много, много недоволните от Титания - в тъмното да беше стреляла, все нещо щеше да уцели. И най-смешното беше, че първо казва едно нещо и след него точно обратното. Магерова е супер, Сотис също - и двете ми направиха ректификация, която съвпада.

Иначе и аз смятам, че астролог не може да ти каже какво решение да вземеш. Може да се очертаят тенденции, благоприятни или неблагоприятни периоди, но някой външен човек да поеме отговорност за живота ти е несериозно. На мен лично би ми светнала червена лампа, ако се опитва да го прави и най-малкото не смятам, че е етично.

# 200
Имат ли астролозите практика да споделят за негативни тенденции ако се очертават такива или тактично ги пропускат и говорят само за позитивните тенденции?

# 201
По принцип астрологията не разглежда "тенденции", а възможността за едни или други събития и обстоятелства, ако говорим за прогнозиране. Казва се и доброто, и лошото – мярката се определя според астролога. Ако се обявяват само тенденции, при това захаросано положителни – не сте при астролог. За астролози се представят вече всякакви хора и с всякакви компетенции...

Първоначално астрологията е била именно за предсказване на събитията и на съдбата на човек.
Има астролози, които не се свенят да обявяват и негативни събития, други го казват по-завоалирано.

Има и клиенти, които очакват астрологът да им каже какво да правят и да вземе решение вместо тях. После за да може отговорността да се прехвърли върху астролога, гледачката или някой друг, където са се допитали за съвет.
Ролята на астролога е да покаже какви са "знаците на съдбата" към един или друг времеви момент.

# 202
Не сте ме разбрали правилно. В никакъв случай не търся астролог, за да взема решение вместо мен и да ми казва какво да правя с живота си. Аз дори съвети не търся и не слушам. Осъзната съм, минала съм през един куп гадории и продължавам да минавам, искам просто евентуални отговори и прогнози на някои въпроси.

# 203
Астрологичните прогнози са нож с две остриета. Няма гаранции на какъв астролог ще попаднете. Затова е препоръчително да не приемате всичко казано за чиста монета. Астролозите са също хора със субективна гледна точка, не са безгрешни, всезнаещи и всеможещи. Отговорите на астролога както може да Ви харесат, така и обратното. Понеже астрологията не е ясновидство, по подразбиране съдържа различни варианти - не са еднозначни.
На хората, които се интересуват от астрологични прогнози, остава да преценят дали искат да надникнат в тенденциите, които евентуално може да им предложи бъдещето. В случай, че изберат да си направят астрологична прогноза, то значи автоматично приемат и дават съгласие да им се поднесе информация по какъвто начин се избере астролога и са приели за възможни и двете опции.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 06:18 от starinthenightsky

# 204
Със сигурност бих искала да ми се направи ректификация на часа, понеже знам ориентировъчния и доста от нещата в наталната ми карта не отговарят на мен, включително работата.
Нали това ви обяснявам, ако Кожухаров ви прави консултацията, ной няма да ви даде реалния ви час на раждане. Неговият метод на ректификация е неточен.

Да, разбрах. Прочетох и по-назад от други хора, че не е много точен в ректификациите. Писах на Илиана Магерова, надявам се тя да може да ми помогне.
Илияна Магерова е по-зле от Кожухаров. Със сигурност! 100 % непознаваемост и грешен час на ректификация!

# 205
Отнсно добрите и недобрите неща - лично аз предпочитам да знам и двете, особено вторите. За мен е несериозно захаросване на прогнозата, за да се хареса. Какъв е смисълът от това?
Миналата година имах няколко консултации с Красимира Рохини, ведическа астрология. Годината беше сложна за мен с влизане няколко пъти в болница включително по спешност. Ами каза ми, че го вижда в картите. Така си станаха нещата.

# 206
Много ми се искаше да я пробвам Магерова но така като чета май ще пропусна, ако ще ме нацелва мога и аз да си чопля картата с минали събития къде как какво е проработило и да се нацелвам.
Спомням си нещо от Sotis - Има тенденция в този период за ....но трябва да поработиш върху...
Sotis, хвани им изнеси една лекция на колегите си как се правят нещата, белким нещо им влезе в главите.

# 207
Не сте ме разбрали правилно. В никакъв случай не търся астролог, за да взема решение вместо мен и да ми казва какво да правя с живота си. Аз дори съвети не търся и не слушам. Осъзната съм, минала съм през един куп гадории и продължавам да минавам, искам просто евентуални отговори и прогнози на някои въпроси.

Не е лично към Вас. Говоря за общи случаи. Срещат се и такива.
Коментарът ми беше отговор на друг коментар, където се пита дали астролозите прогнозират само позитивни тенденции или правят и негативни прогнози. Ако дойде човек и те пита дали нещо ще стане и всички показатели са против, естествено че няма как да го излъжеш, че всичко е прекрасно. Има такива захаросани положителни прогнози, които са объркали човешки съдби. Но в такъв случай клиентът е бил подведен, тъй като е разчитал астрологът да му каже какво да прави, какво решение да вземе. Това беше контекстът.

------
Отговор към друга дама – смесвам ги в едно, тъй като два последователни поста са забранени според правилата на форума.

Мен например една дама беше ме запитала защо не съм видяла смърт на близък и не съм й казала /с възрастна болна майка, при която вече всичко е било въпрос на време/. Но тя дори не ми очерта предварително темите, които я интересуват, къде да се акцентира внимание. Била е на консултация и при друг астролог, той обикновено е по-негативен от мен. Там също не е имало прогноза за смърт. Но все пак става въпрос за така наречения "солар", т.е. обща годишна прогноза за новодошъл клиент, който за пръв път се консултира при теб и изрично е отказал да му се прави натален анализ.
Като не са били разгледани всички теми, а се прави обща годишна прогноза напосоки, това наистина повече клони към "тенденции". По карта на клиент, който идва за пръв път и не си я изследвал във времето как работи, нито си й направил подробен натален анализ по теми. Това е една от причините да съм на мнение, че услугата "обща годишна прогноза" за нов клиент, когато не се прави никакъв натален анализ, е порочна практика. Но в интерес на истината именно тя масово се търси и масово се предлага.

Ако прогнозата е строго тематична и клиентът предварително е заявил тема за анализ, няма как да са само "тенденции". Тогава търсим каква е вероятността /и кога/ за определено събитие. Например кога има най-благоприятни периоди за забременяване. Но първо трябва да видим дали годината дава указание за това – има ли достатъчно отчетливи показатели за бременност и раждане. И обикновено това не е само един годишен солар, защото може бременността да се случи в единия, а раждането да е в другия.

А при обща годишна прогноза по карта, която гледаш за пръв път, си е чиста проба налучкване – очертават се по-важните тенденции през годината. Питаш клиента в каква посока да се разгледа и той ти отговаря "ами общо, искам просто да знам каква ще е годината". Тук няма никакъв тематичен фокус, а пълен натален анализ клиентът категорично е отказал – "идвам само за прогноза". Много са такива случаи.

Между другото Хорарната астрология е един от най-конкретните дялове. И също има прогностичен уклон.
Там в никакъв случай няма тенденциозно разглеждане, а се отговаря на конкретен въпрос – ще стане ли или няма да стане, да или не.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 14:13 от Sotis

# 208
Sotis, ако отговора е към мен, аз имах конкретна тема върху която ми бе направила анализ и прогностика. Тогава много добре съвпаднаха периодите описани от теб също и това върху което трябваше да работя по-самата себе си ( острия език ) знаех, че трябва ,постарах се и продължавам .
По-повод смърта на близък не съм много сигурна, колко е Ок да бъде казано, пък и с болен човек очаквано най-лошото не е ли ясно. ?!?

# 209
Не мнение съм /никому не го налагам/, че негативните неща, такива като онко болести и смърт, могат да се съобщават на клиента, ако той изрично е питал за това. Има хора с такива проблеми и те се интересуват. Макар че аз пак не мога да съм категорична за смърт, дори ако клиентът изрично пита. Правя изключения, ако дойде някой черноглед и хипохондрик – от тия, дето все се цанят да мрат, без да са тежко болни. Такива мога да ги окуража, като им разгледам с методи за определяне на опасни за живота периоди – и там става ясно, че няма чак толкова скоро да се сбогуват с живота, както си го представят. В такива случаи просто казвам, че не им е време още. Аз самата лично за себе си също съм песимист и често си мисля такива неща, допитвам се до колега /той работи с такива методи – антична астрология/ и той все ми се смее, че рано съм се приготвила да си стягам багажа и още не ми било дошло времето. ))

Но съвсем друг е случаят, ако отиваш да питаш за сватба и астрологът ти вади брадва, започва да говори за смърт на близки. Или при обща годишна прогноза, като му посочиш какви теми те интересуват конкретно, започва да излиза извън темите и се отклонява в негативна посока – да прогнозира рак и смърт, при това само по някой транзит, без да е анализирал темата, без да е разгледал съответните карти и методи. Това е непрофесионално, но се среща при някои популярни и известни астролози. Тях "карма" навярно не ги лови, чувстват се недосегаеми. А хем за карма говорят на своите клиенти – сами си противоречат и мерят с двойни аршини, което между другото е много характерно за нашата гилдия. ))

Общи условия

Активация на акаунт