Помощ в избора на стоки за дете

• 718
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,сина ми е на 6м и се опитвам да намеря подходяща играчка да взема за Коледа.Има ли нещо което да си заслужава.Ще съм благодарна за съвет от преминалите през това дори и нещо да е за в бъдещите месеци,което да мога да извадя и да е лесно сгъваемо и прибируемо - че нямам много място. Препоръчайте ми книга за детето която си заслужава (за мен).Остава ми малко време да чета . Благодаря отново  от сърце.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 12:49 от Милена Йорданова 614632

# 1
За играчка – детето няма ли желания? Сигурно е „писало“ писмо до Дядо Коледа, съобрази се с неговите мечти.

# 2
За играчка – детето няма ли желания? Сигурно е „писало“ писмо до Дядо Коледа, съобрази се с неговите мечти.
на 6 месеца? Желания ?

# 3
Месеци? Откъде личи? Аз помислих, че става въпрос за години. Simple Smile

# 4
Всяка книга, подходяща за възрастта на детето си заслужава. Изгражда връзка между вас, помага за проговарянето, речниковия запас в бъдеще, въображението и какво ли още не.

# 5
  • София
Ако детето е на 6 г., нека то само каже какво иска. Ако е на 6 мес., някоя от бебешките гумирани книжки с картинки и която и да е играчка от бебешкия щанд по твой избор, защото на детето ще му е все едно.

# 6
  • София
Май книгата трябва да е за майката Thinking Много неясно е формулирано.

# 7
Ако детето е на 6 г., нека то само каже какво иска. Ако е на 6 мес., някоя от бебешките гумирани книжки с картинки и която и да е играчка от бебешкия щанд по твой избор, защото на детето ще му е все едно.
 Да,объркала съм,ще редактирам поста си.Детето е на 6м.Точно за това го създадох този въпрос,за да не купувам неща,които ще седят а неща ,към които ще прояви интерес наистина.Примерно гледам, че пляска с ръчички по стола и мислех да взема играчка с вакум,но после четох,че децата не ги поглеждат,за това мисля да взема някаква музикална с бутони за да е добре за по -нататък и някакви книжки за лека нощ.

# 8
  • София
И синът ми като беше бебе, и дъщеричката ми сега, се радват на музикални играчки. Точно на тази възраст дъщеря ми се заглеждаше доста в едно пиано във формата на тигърче, което пее, има най-различни фигурки по него и т.н. Аз нямам проблем с пластмасовите пищящи играчки, щом им харесва, да си играят. По някое време ще им паднат батериите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 9
Моето на около 6 месеца и по-късно си имаше две любими слончета, с лека мелодия. Едното на Чико, плюшено, като дръпнеш една връвчица и свири приспивно. С него заспиваше. Даже го гледах как постепенно се учи как се пуска музиката и протяга ръчичка да дърпа. Другото слонче се поклащаше и пееше, бързо се научи да го удря с ръчичка по бутона и да си го пуска. Другата, която още ползваме понякога, е една музикална гъбка - лампа. Светят звездички и пеят приспивни песнички. Препоръчвам преди да изберете да слушате мелодиите, да не са високи и дразнещи.

Гумирани книжки - да гледа форми и цветове, животни, цветя, фигурки. Първо ще я дъвче, после ще се загледа и по картинките. За четене - някоя кратка книжка за съвсем малки, с приказки, които да му четеш и то постепенно ще запомня думите - нещо лесно, с прости изречения.

# 10
Музикални играчки.

Също нещо подобно за количка:

Мека книжка със шумулкащи страници, моят много ги харесваше.

Някакво подобно кубче:

# 11
Нищо не купувах на тази възраст. Отвън получаваше предостатъчно - нови, втора употреба от приятели,…

Синът ми имаше една плюшена зебра с накичени дрънчащи неща по нея. Обожаваше я и я използвахме много на тази възраст, докато правим инхалации. Обичаше и едно, което се въртеше над кошарата и пееше (или май беше по-малък). Имахме едни книжки с елементарни рими. Баба му много му четеше от тях.

След като нямате конкретни идеи, очевидно детето си има всичко за момента, така че можете да не му купувате нищо. Възползвайте се, защото този период бързо минава. Ако пък искате нещо за спомен, направете си новогодишна фотосесия. Никога не сме правили, но съм виждала прекрасни снимки и понякога съжалявам, че не съм.

# 12
И двете ми деца най- обичаха да играят с едни меки кубчета(мисля че са за баня, но лично аз не съм ги вкарвала в коритото). Лесни са за хващане, учат се да строят кули, има картинки на тях. И най- важното за мен е, че не боли като те замери с тях Grinning Това е играчка, с която наистина са си играли много дълго време. Малкия е почти на 2г и продължава да играе с тях. Стават и за чесане на венци.
Музикални клижки са също доста актуални.
Скоро ще започне да се изправя, евентуално уокър. При нас само стоеше да събира прах и по- скоро ги спъваше, но други пък са много доволни.
Сортерите също са удачен избор.

# 13
Зависи с колко пари разполагаш. Толкова малко детенце хем се радва на всичко, хем бързо му омръзва всяко нещо.
На тази възраст харесват например неща, които правят някакви звуци и светлинки. Има едни мечета или други животинки, които, като натиснеш нещо, се чуват песнички или някакви думи - "зелено", "ръка". На мен ми харесват за подарък, защото хем си играе, хем се развива.
Но не разчитай да намериш такава играчка, която да не захвърля, бебенцата са с неустойчиво внимание.

# 14
  • София/Севлиево
Моят на около 6 месеца обичаше няколко играчки-гумени животни,една шарена спирала, която имаше огледало и пиукаща част,килимче за игра, което се пълнеше с вода и килимче-пиано, също една шарена книжка със заглавие Моите първи 100 думи(или нещо подобно беше).

Общи условия

Активация на акаунт