Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 71 406
  • 605
  •   2
Отговори
# 195
  • Мнения: 15 090
Може би е добре да се пише и марката на уреда, че дори и да е споменато се забравя. Предполагам Пинко ползва косори с двата реотана, че аз с моя инстант пот не си представям как ще ми изпече тиквички с моркови и яйца. Отдолу ще остане сурово. Картофите ми стават за 40-45 минути, а при нея за 25 мин.

# 196
  • Berlin
  • Мнения: 12 998
Пържени картофки и при мен са за около 25мин, Нинджа е моят.
Гледам въпросите и отговор горе, създадени с ИИ и се смея - за фризер и фурна говори. Simple Smile

# 197
  • Мнения: 10 448
Дара 888, да понеже в темата пишем 10 човека на кръст и съм казвала, не мислех че всеки път трябва да го пиша , но пак ще напиша,  аз съм с дуал блейз Косори.

и да не е спам от вечерята 195* за 17мин.

# 198
  • Мнения: 24 799
Абе пиши, то едно че кой ще ти помни, друго и че може и нов да си си купила, знаем ли те Grinning

Аз да кажа че моят дроб стана задоволителен, накрая бухнах всичко наведнъж в една малка тавичка. Лукът ми на полумесеци, посолих го и го разбърках, не съм го чак мачкала много, не бяха и тънки. Дробът на хапки и само сол, пипер, малко олио и в последен момент ми хрумна да му капна и малко вино ама беше толкова малко че все тая май. Един шут по посока на фурничката, 15 минутки на 180, разбъркване и после още толкова.
Мислех че може да стане сух, ама добре е. Ще се прави пак, много обичам дроб. Снимка няма, изяден е вече Grinning

# 199
  • Благоевград
  • Мнения: 3 640
Благодаря много за вкусните рецепти.
Да ви кажа откакто взехме нашия, направо му изваждам душичката.
Какво ли не съм правила в него. Филипс ХХЛ, двама сме, ама си похапваме 😁😁😁
Най-любимо ми е да пържа чушки в него. Нарязвам на колелца, малко зехтин и на 200 градуса за 20 минути, като на всеки 5 минути разбърквам.
Пека редовно пилешки крилца, стават великолепни.
Онзи ден сутринта докато се гримирам за 10 минути, направих обяд на мъжа ми - 3 яйца разбъркани, червена чушка на ситно, магданоз, малко лют пипер, малко сирене и кашкавал, върху намазана хартия за печене и на 200 градуса за 10 минути. Мм го одобри.
Иначе си правя често тиквени мъфини без брашно- една малка тиквичка настъргвам на ситно ренде, едно яйце, подправки, зехтин и слагам в силиконови формички. Моят събира 9, това количество е за 4 бр. На 180 градуса за 12 минути с едно обръщане, защото отдолу ми стои сурово.
Снимки нямам 😁
Като правя нещо, ще снимам, обещавам.

И не знам дали е за тук, но... 20 минути готвене, 1 час миене на фрайчо. Поддържам го, а отстрани по кошницата си има лепкав слой мазнина. Ако някой със същия модел ми каже как по-лесно да поддържам, ще съм благодарна. Много рядко не слагам хартия за печене и се старая да го пазя чист.

# 200
  • Мнения: 15 090
Пинко, не е "вината" в теб, а в моята памет. По-скоро в липсата й. Stuck Out Tongue Winking Eye
Но пък от друга страна, пишем малко хора, вярно е, но не се знае колко четат. Нека и на тях сме полезни, да не мислят, че няма значение какъв е уредът и после да четем, че от фраерите нищо не става и са си дали парите на вятъра. Ако не бях ползвала първо филипс, а направо фурничката стар лайт и инстант пота, щях да реша, че съм хвърлила едни пари през прозореца и ще се чудя какво ми "припадат" по тези уреди. Joy
Да не е спам, едни пресни картофи с бутчета. Мисля, че в другата тема за фраерите ги изтипосах, дано не се повтарям. На 185 гр.  за 45-50 минути. Бутчетата взех овкусени, а картофите овкусих със сол, черен и червен пипер, шарена сол и олио. Добре се получиха, но аз за толкова време щях и във фурната да ги направя. Определено с Филипс ми се получаваха доста по-бързо нещата. Ама стига съм ревала за него. Joy Joy



П.П. Вече ползвам обикновена хартия за печене. Така дъното ми остава чисто, а и по-лесно изваждам храната.

# 201
  • Мнения: 8 033
Някой случайно да знае от къде мога да си купя плоската тавичка за фраер тип фурна? Или ако някой има нещо останало/излишно от неработеща такава фурничка? Благодаря!

Не помня дали тук ги качвах- банички-тарталети с крема сирене и накъсани кори. Във фраера са печени - 180°, 20-25 мин.

# 202
  • София
  • Мнения: 12 376
Ядосвам се, че не съм ползвала хартия до сега.
Съседката ми беше казала - "не ползвай обикновена, ще се запали, не става за фраера".
Защо съм се вързала, не знам Rolling Eyes

# 203
  • Мнения: 2 285
Някой може ли да ми предложи хартиени формички за Vortex Versazone 8.5 l? Купих едни от Тему, но не съм доволна, храната се пече по-бавно и не образува коричка.

# 204
  • Мнения: 15 090
И аз купих от Тему хартиени форми и то цели 100 броя. А те се оказаха пълен боклук, храната залепва и няма отлепяне. А с обикновената хартия нямам такъв проблем.
Miamim, ползвай смело. Само гледай така да я прегънеш (отрежеш), че да не опира в реотаните. Аз я слагам да покрие дъното и правя борд, около 3-4 см. по стените.

Някой може ли да ми предложи хартиени формички за Vortex Versazone 8.5 l? Купих едни от Тему, но не съм доволна, храната се пече по-бавно и не образува коричка.

Със същия уред съм, ползвам си обикновена хартия за печене.

# 205
  • Мнения: 2 285
Dara88, благодаря!

# 206
  • Мнения: 24 799
Значи, ти сложиш ли хартия дъното си го брой солидно и под него много много не циркулира въздух. Напълно нормално е да не става същото както без хартията. Хартия, тавичка... все тая, все не е както ако сложиш неща на решетката направо. Нещо ми се струва че рекламите на тия неща подвеждат и човек очаква да е същото, а то няма как.

# 207
  • Мнения: 15 090
Вортекса и без това няма възможност за циркулиране на въздуха. Слагаш всичко направо на дъното, въпреки че има някаква "подложка" с дупки, но тя не е повдигната, ляга върху дъното. Абсолютно всичко трябва да се обръща, без значение с хартия ли си или без.

# 208
  • Мнения: 24 799
Ох, то там като тава ли беше отдолу? То тогава все тая какво ще подложи, аз бих слагала директно в съд че лесно се вади и миеш предимно него после. Или от тия силиконовите тавички, те също не залепват, мият се така че не произвеждаш боклук постоянно.

# 209
  • Мнения: 15 090
С хартията дъното не се цапа и не се налага нищо да мия. А и ми е по-удобно да извадя храната. Хващам с двете ръце по два края от хартията и пресипвам в чиния. А хартията изхвърлям, така и уредът чист, и съд не съм цапала. Иначе е мъка да обърнеш тази голяма "кошница".

Общи условия

Активация на акаунт