Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

• 78 834
  • 641
  •   1
Отговори
# 210
Разбрах те, аз също слагам за някои неща хем нямам съображенията с ваденето че съм с фурничка и издърпвам цялата решетка.
Ей такова имам, даже в момента пътува още едно към мен, от него също съм много доволна. Пак не залепва, но си признавам че не съм пробвала да го вадя "за ушите" както е пълно, понеже както казах цялата решетка излиза при мен. Меко е, както може да предположиш, но пък ти и хартията като вадиш е така. Същата работа ми върши като хартия, плюс и ако приготвям нещо което е за тавичка пак мога в него. При мен го има момента че се дразня на хартията че много боклук произвеждам, поначало не съм фен на нищо еднократно в кухнята и ако има алтернативи ги предпочитам.

# 211
Аз пък свикнах да вадя нещата от кошницата с щипки и не се впечатлявам. Миенето е малко тегаво, но и с това се справям. Най ми е гадно като мия решетката, че все остават някакви следи от мазнина.

# 212
Здравейте
 Включвам се и аз в темата. Имам нинджа 9 Л ( 2 кошници по 4.5). От както го имаме, на 85% готвим в него. Тази зима забравихме какво е манджа/ яхния. Колкото крила и картофи изядохм3 за една зима, не съм яла на куп  за целия си живот 😅.
Обикновено правим крила, картофи, кюфтета, разни полуфабрикати от Лидл (тип ушипци, наденичка, ребра вакумирани).

# 213
Моите мъже вкъщи ще отсъстват цяло лято и съм сама. По-точно сме три моми в къщата - аз, котката и кучето. Joy Вече трета седмица не съм включвала фурната. Ако реша да си сготвя нещо, ползвам фраера.
Натка, това ще ми бъде по-удобно от хартията даже, но аз станах мързелива, хич не ми се мие. Joy Особено, откакто съм сама и не ползвам и миялната. Ще ми бъде по-удобно с него, защото докато версата загрява (има страшно досадна функция - предварително загряване), аз мога да си наредя продуктите в съда и направо да го сложа. А сега изчаквам да загрее, слагам хартията и редя продуктите. И ако се забавя, уредът започва да писка, тегля му една и така си готвим с него. Joy.

# 214
Аз го правя това с нареждането докато загрява (ако изобщо ще загрявам предварително де) но пак казвам - това гумено нещо е меко, ще трябва да измислиш нещо по въпроса ако решиш че искаш такова. Иначе ако го вдигнеш за "ушите" и считай че нищо не си подреждала, то увисва. При мен просто се слага и мести заедно с цялата решетка на фурничката и изобщо не го мисля. Много съм доволна, аз затова и реших че искам още едно такова. Понякога готвя количество което не се побира в една такава съдинка и искам да ги заредя и двете и да влизат една след друга направо.
Ако трябва самостоятелно, някаква съдинка направо, или пък от алуминиевите еднократни тавички щом не искаш да миеш, но просто нещо което си държи формата.

# 215
То вариант е и да сложа "гуменото" в уреда, да си наредя храната и да го пусна, пък нека си загрява, не ми пречи. Joy
Вече му свикнах, но в началото страшно ме дразнеше това загряване. А излизам от кожата си, когато пека нещо, свършва времето, отварям, решавам, че му трябва още две минути и веднага ги задавам. И уредът започва пак да загрява. Е, не е ли за изхвърляне? Как пък му паднаха градусите от отваряне за една секунда? И поради това не харесвам тази марка (инстант пот), освен, че пече по-бавно от... знаете коя марка. Joy Joy

# 216
Много странно звучи така както го описваш. Да не го кажа по-грубо Grinning И предишния ми, и сегашния са от евтини марки но нямам оплаквания, а това което описваш звучи много недоизмислено ако наистина е така.
А ако задаваш нарочно по-дълго време и като отвориш и провериш не се води че стартираш наново няма ли да стане без да тръгва с подгряване пак? Все пак никой не те спира да прекратиш по-рано ако пък е готово.

# 217
Да де, загрява, ама загрява много по-бързо. А понякога и изобщо не трябва да се чака,за да загрее. Аз директно връщам храната и оставям да си загрее и да изпече.

# 218
Така е, Натка, така е, но това никой не го беше написал в коментарите във фейсбук. Joy Ако печеш нещо, което отделя повече мазнина, няма как да го извадиш директно от "кошницата" и да го обърнеш, защото цялата мазнина ще се излее в чинията. Та затова си купих и щипки, но е досадно. Ама се свиква. Joy
Стига спамих, че обсъжданото е за другата тема, а тази е за рецепти. Затова още една "манджа", приготвена във фраера - кромид лук, свинско и накрая добавени резени домат. На 170 гр. (заради лука, да не изгори), около 35-40 мин. Нефотогенично, но вкусно.

П.П. Самият факт, че при отваряне буквално за пет секунди, той пак включва функцията "загряване", за мен е страшно дразнещо. А дали ще загрява две минути или десет секунди, няма значение. Недомислено е.

# 219
Еее, при отваряне за 5 секунди не загрява отново. Поне моят не го прави. Да не говорим, че дори и при свършила програма, ако веднага пусна нова, пак не му трябва време, за да загрее.

# 220
Не е съвсем спам, защото поне за мен рецепта не е просто списък с продукти. А очевидно има разлика в различните типове уреди как и какво може да стане или да не стане. Точно затова тия дни стана дума да се пише и какъв е уредът, че човек да си знае ако трябва да нагажда нещо при него. Особено когато става дума за уред който нагрява и отдолу а не само отгоре, ако ще и през ден но по-добре да се споменава.
Аз като имах такъв с кошница, самата кошница с дупките се изваждаше отделно от плътния съд, цялото излизаше заедно като "чекмедже", но можех да вдигна кошницата и каквото е изтекло под нея да си остане в съда. Така че това не ми е създавало дертове, явно тогава добре съм избирала въпреки че нищо не ми говореха, като чета при тези дето е само решетка а не кошница... някои неща просто няма как да станат заради това или поне биха искали повече маневри.

# 221
Някой случайно да знае от къде мога да си купя плоската тавичка за фраер тип фурна? Или ако някой има нещо останало/излишно от неработеща такава фурничка? Благодаря!

Не помня дали тук ги качвах- банички-тарталети с крема сирене и накъсани кори. Във фраера са печени - 180°, 20-25 мин.

https://allmag.bg/aksesoari-za-air-fryer/bg?fbclid=IwZXh0bgNhZW0 … WR1bW15MTZieXRlcw

# 222
  • София
Някой случайно да знае от къде мога да си купя плоската тавичка за фраер тип фурна? Или ако някой има нещо останало/излишно от неработеща такава фурничка? Благодаря!

Не помня дали тук ги качвах- банички-тарталети с крема сирене и накъсани кори. Във фраера са печени - 180°, 20-25 мин.

Не знам къде продават резервни тавички. Ако е долната тава, която събира мазнината - може да се потърси нещо с подобни размери по левчетата.
Същите банички правих днес по поръчка на внука. Но ги пекох в турска мини-фурна/60 л/, с горен и долен реотан за не повече от 15 мин. Купих я преди дни, още не съм и разучила всички функции.
Фраера-фурна ползвам за претопляне на храна.

# 223
Еее, при отваряне за 5 секунди не загрява отново. Поне моят не го прави. Да не говорим, че дори и при свършила програма, ако веднага пусна нова, пак не му трябва време, за да загрее.

Написах "когато свърши програмата", а не, когато отварям да проверя какво се случва вътре.

# 224

Написах "когато свърши програмата", а не, когато отварям да проверя какво се случва вътре.
Да, и след като свърши програмата.

Общи условия

Активация на акаунт