Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

• 68 918
  • 583
  •   1
Отговори
# 555
Супер е баницата!
А дали баница с тиква и баница с ябълка ще станат за това време? Децата искаха да им направя и мисля днес да сложа.

# 556
Здравейте! Много ми е полезна темата и вашите споделяния, надявам се и аз да мога след време да допринеса.
За пръв път ще си купуваме АФ и съм в търсене на най- удачния вариант за нас.Тричленно семейство сме, предпочитаме домашната кухня и доста време отделям през уикенда за това.Смятам да ползвам уреда с идеята вечер да приготвям прясна храна за 30-40мин, а и с идеята за по-малко мазнина в храната.
Вкъщи всички сме на различно мнение - мъжът ми Филипс, синът ми Тефал, аз Нинджа с две отделения за готвене.Какво е вашето мнение, от коя марка сте доволни/ недоволни?

# 557
  • София
Баниците с тиква и ябълки обикновено се пекат малко по-бързо от тази с яйца.
НеПоКоРнА, на какви настройки ти стават перфектни кексовете? В Дуал блейз добре ми се изпичат на Bake 150 - 160 градуса, но отгоре става една леко жилава кора, която много ме дразни и искам да я избегна някак. Мъфините (на Bake) също стават с неравна леко изригнала повърхност, а не меки и пухкави.

# 558
  • 1st floor
ВАКЕ 150 градуса, зададох на 45 мин, но го изключих 5-10 по-рано, защото беше готов. В кръгла форма с дупка правих. Преди време на хартия направо на дъното изсипах сместта - пак добре стана. Но него не помня на коя програма правих. Чета рецепти от ФБ групата.

Само с месото удрям на камък.

# 559
Как правите вратните пържоли? Изпичам ги, изглеждат добре, но вътре месото е сухо. Първият път не помня, но май на на програмата за свинско месо ги правих, вчера на еър фрайер. Не са сурови, но остават жилави - трудно се режат и дъвчат. Като ги правя във фурна, ги приготвям на бавен огън под фолио, след това запичам. Месцето се разпада и така се харесват у нас. Чудя се дали да пробвам на бейк.

Първо слагам пържолите в кошницата на инстантпота с чаша вода и подправки. Под налягане за 8-9 минути с естествено освобождаване и после ги намазвам с кетчуп, пържен лук или други подправки и запичам в ейрфрайера за 15 минути. Стават меки и вкусни.

# 560
  • 1st floor
Да, така сигурно ще станат съвършени, но искам да избегна хамалогията. И време да спестя. Някак си си предстаям само да ги бухна в чекмеджето и като ги отворя да са готови. По възможнст до 30 мин. Laughing

# 561
Непокарна, в плик, във фолио с марината и накрая на готвенето да го махнеш?

# 562
Месо готвя или много дълго на ниска температура (това съответно обезсмисля еърфраера), или за кратко време на максимална температура. Всякакви междинни варианти все едно че пека кекс не ми допадат като резултат. Мога за по-големи пилешки бутчета евентуално, за да не ми прегаря маринатата върху кожата докато се опече отвътре. Но за пържоли поне аз бих избухала вратните на 200 или ако има и малко повече, за 10-15 минути, времето вече ще подлежи на нагласяне.

# 563
  • София
Вратните стават много крехки. Каквото и да е свинското - задължително се начукват (макар че последния път забравих тази стъпка и пак бяха крехки) Марината: соев сос, червен пипер, черен пипер, чубрица, понякога слагаме и кимион и чесън на прах, куркума или джинджифил (също слагам и малко олио ако месото е каре) . На 200 градуса 13-17 мин. според предпочитанията и дебелината. Нашият е Тефал Easy Fry and Gril. (грешка е, че не взехме по-голям тогава).

# 564
Вкъщи всички сме на различно мнение - мъжът ми Филипс, синът ми Тефал, аз Нинджа с две отделения за готвене.Какво е вашето мнение, от коя марка сте доволни/ недоволни?
Аз имам Нинджа с две отделения,но нямам база за сравнение с други за да см мнение. Мога да кажа плюсове и минусите. Плюс, че можеш да готвиш 2 различни ястия едновременно. Например в едното картофи в другото наденички. Минус- само с горен реотан е, и понякога има нужда да обръщам това, което се пече.
С месото и аз не мога да се справя. Хареса ми идеята за сваряване под налягане, и после в ЕФ. Но и аз като Непокорна искам да избегна хамалогията и да стане бързо 😅.

# 565
Скоро гледах една реклама на косорито, което е с две кошници една върху друга. Казаха, че било с 3 реотана и чекмеджетата били керамични. Някой знае ли дали е така?

# 566
На сайта им така е представен, аз не мисля, че лъжат.

# 567
Аз съм с такъв. Долната кошница е с два реотана - отгоре и отдолу. Горната кошница е само с горен реотан. Та да, общо са 3... а за керамичното покритие...мият се супер лесно. Нищо залепнало, засъхнало, загоряло не може да ми се опре...много лесно се почиства.

# 568
  • София
Скоро гледах една реклама на косорито, което е с две кошници една върху друга. Казаха, че било с 3 реотана и чекмеджетата били керамични. Някой знае ли дали е така?

Няма как да лъжат с параметрите на официалния сайт.
Но във ФБ група за фраери има доста оплаквания от двуетажния. Нещо не се изпичало добре, бавно ставало и т.н.
Пита там потребителка кое как да прави в него и я награчиха как за нищо не ставало.
Може да проверите мненията и там, ако ще инвестирате.

# 569
А едноетажен с горен и долен реотан добре ли е?
Доволна съм много от моя, но ако може да не обръщам ще е още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт