Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 68 935
  • 583
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 6 064
Аз също искам рецепта, програма, градуси, време.
Редовно във ФБ групите пишат само рецепти, а програмата, градусите и времето са много важни. 😊

# 541
  • Мнения: 28 958
Колко да са важни, като хората имат различни видове и марки фрайъри – оттам и разликата в програмите, времето и т.н.? Виж само едни прости „варени“ яйца – всеки ги прави на различни градуси и за различно време, според машината си.

Аз кюфтета правя само с овкусена кайма – без да ги овалвам с нищо. Само ги омазнявам и ги пека на 180 градуса до готовност. С едно обръщане, защото фрайърът ми е само с горен реотан. Стават много сочни.

# 542
  • Мнения: 8 022
От тази вечер -пилешки кюфтенца. Първите оваляни в галета, вторите-само омазнени

Нинджа с един реотан -10 Мин на 200°С, обръщам и още 10 на 200. Пилешка кайма, настърган лук, 1 яйце, малко галета, подправка за пиле

# 543
  • Мнения: 718
Аз "варих" яйца в моето Косори 8 мин на 180 градуса,ами не ми харесаха спрямо нормално сварените ,ципата им беше жилава ,като препечени стояха някак сухи.
Може ли някой да даде идея как да приготвя замразени гьоза? Печени станаха сухи. Ако сложа малко вода на дъното на фраера и на 160 градуса сякаш ще е по-добре, а?

# 544
  • София
  • Мнения: 18 435

Може ли някой да даде идея как да приготвя замразени гьоза? Печени станаха сухи. Ако сложа малко вода на дъното на фраера и на 160 градуса сякаш ще е по-добре, а?
   
Слагаш ги както са замразени във вряща подсолена вода и вариш според указанията на опаковката.
После може да ги запържиш на тиган. Във фраер - омазнени да се позапекат.
За минути и градуси не пиша, не гледам - пукам на 180 и наблюдавам какво става във фраера - фурна.

# 545
  • Мнения: 9 010
Станах царицата на мъфините с моя Косьо и 6 броя многострадални силиконови формички от Икеа. За съжаление не съм виждала скоро такива формички, иначе бих купила още десет. Ако сте ги виждали скоро, моля пишете!
Рецепта на око - едно яйце, олио, бакпулвер, сол или захар в зависимост какво се търкаля из хладилника, три супени лъжици с връх брашно, малко кисело или прясно мляко. Днес солени с извара и овче сирене, отгоре поръсени със сусам.
160 градуса 10 минути, после поглеждам и преценявам - обикновено още 10 минути на 130 градуса да не останат сурови отдолу.
Много ми харесва и комбинирани сладки с банан и този микс, купен от Лидъл. Напоследък не оставам без него.

Купих силиконова тавичка от Джъмбо, много съм доволна. После купих фрайери на дъщеря ми и на мама, на мама взех тавичка от Кауфланд - голям боклук съм взела - тънка и вече захабена отгоре, макар мама да е страшен педант. Стои като разтопена. Затова ходих пак до Джъмбо и вече няма да правя експерименти. Взех и формички за мъфини Joy
Друга сполучлива рецепта е сладки картофи, нарязани на тънки шайби с ренде, мариновани с олио, прясна мащерка, сол, малко мед и малко горчица, чесън, отново във форма за мъфини. Стават като гнезда и изглеждат доста ефектно за гарнитура.

# 546
  • Мнения: 10 392
моите кюфтаци са на косорчо 2 ен реотан - програма АФ-195* за 17мин.

# 547
  • 1st floor
  • Мнения: 9 832
моите кюфтаци са на косорчо 2 ен реотан - програма АФ-195* за 17мин.
Някъде четох, че се слагат замразени или полузамразени, за да остават сочни. Ти как ги правиш?

# 548
  • Мнения: 10 392
Купувам си месо, меля си в машината кайма, овкусявам си я и си ги оформям на кюфтета и ги овалвам в брашно. Слагам и пека.

# 549
  • Viena
  • Мнения: 3 972

Всичко е на косори,сос скир и барбекю

# 550
  • 1st floor
  • Мнения: 9 832
Как правите вратните пържоли? Изпичам ги, изглеждат добре, но вътре месото е сухо. Първият път не помня, но май на на програмата за свинско месо ги правих, вчера на еър фрайер. Не са сурови, но остават жилави - трудно се режат и дъвчат. Като ги правя във фурна, ги приготвям на бавен огън под фолио, след това запичам. Месцето се разпада и така се харесват у нас. Чудя се дали да пробвам на бейк.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 10:41 от НеПоКоРнА

# 551
  • София
  • Мнения: 18 435
Пробвай да ги направиш като си описала  на фурна.
За мене няма универсална рецепта, трябва да се експериментира с различни градуси и време.

# 552
  • Viena
  • Мнения: 3 972
Първо се запечатват 15 минути на 180 градуса и после 1 час под фолио на 150 градуса,днес ще пробвам тази рецепта(вратни пържоли)

# 553
  • Мнения: 2 303
Ето и от мен две неща, които се сетих да снимам:
Вкусни питки за цялото семейство (по Зоната са):

Порцията, която стана, запълни съда. Така че ги пекох наведнъж на програма bake , 160*, 20 мин.
Продукти:
3 яйца
200гр.сирене
120гр.брашно
40гр.трици
100гр.кисело мляко + щипка сол
24гр.масло
56гр. настърган кашкавал
Оформят се на питки и се прави вдлъбнатина, в която се разпределя маслото.
Пекат се 15 минути и след това се поръсват с кашкавала и се допичат още 5 минути.

Спаначени кюфтенца

1 яйце
56гр.сирене
300гр. Спанак
57гр.овесени трици
2с.л.мляко
1ч.л.зехтин
Сол, черен пипер, джоджен, чесън, копър...
От това количество става една порция. Аз направох три порции, за да станат 12 кюфтенца. Пекох ги наведнъж, тъй като и те се събраха идеално в съда.
Програма: АФ, 180*, 15 минути

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 10:07 от Jupiter sea

# 554
  • 1st floor
  • Мнения: 9 832
Баницата ми се изпече много добре, точно като във фурна.
25 мин ВАКЕ 160 градуса + 2 мин ВАКЕ 180 градуса

Без решетка, без хартия. Заграях предварително уреда, но май нямаше много смисъл, защото стоя отворен, докато наредя вече завитите рула в чекмеджето. Събрах 10 листа /5 рула по два листа/. Навивам ги откъм късата страна, за да стане по висока и въздушна баницата. Не си прецених правилно плънката, та не остана нищо за отгоре, но намазах малко от останалото масло + малко прясно мляко.
Кексовете също се получават без грешка в Duo Blaze.

Общи условия

Активация на акаунт