На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 46

• 93 483
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • у нас
Информация от вчера златото в Истанбул, на Капалъ чарши беше 2021 ТЛ за 14 К. Цената се сменяше постоянно, защото лирата се обезценя. Не забравяйте да проверявате и в първият пост. Там цената е в реално време. Покачила  се е цената за златото днес.
Ако се пазарите може да вземете добро намаление. При плащане с карта има комисионна от 5% такса.

# 121
В нашият град е 20 лв , но работата не е толкова до цената колкото до качеството му.

В аптеките в Одрин има ли детски Ефекол и ако да на каква цена е ?

Няма, това е гръцко.
Има на други фирми със същата съставка за деца.
 Тук в БГ по аптеките е 15 лв детското Ефекол. Не е много скъпо.

# 122
Информация от вчера златото в Истанбул, на Капалъ чарши беше 2021 ТЛ за 14 К. Цената се сменяше постоянно, защото лирата се обезценя. Не забравяйте да проверявате и в първият пост. Там цената е в реално време. Покачила  се е цената за златото днес.
Ако се пазарите може да вземете добро намаление. При плащане с карта има комисионна от 5% такса.
Еха тва е много повече от тук.
Благодаря ви за изчерпателният отговор Simple Smile

# 123
  • Варна
Здравейте! Януари месец трябва да отидем до Турция за лекарство, което в България не се предлага. Мислим да посетим Одрин този път, но се чудя в аптеките там ще може ли да ми издадат фактура? Мисля, че не трябва да има проблем, но ще се радвам някой с опит да сподели.
Аз съм искала няколко пъти фактури, но в Истанбул.
Никакъв проблем.

# 124
Днес, 6,45 ч. Лесово на изход за Турция работят два коридора
чакаш час и кусур, в Турция -4 трасета същия трафик 15 минути.
 Без коментар!
Цените на дрехи и храни гонят, че и подминават нашите.
Заведенията по-евтини от тук.
Лекарствата, въпреки 25% увеличение пак са на сметка.
Горивата също.
Новогодишните куверти под 40 % от нашите "небесни" цени.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 16:36 от Tony Maria 22

# 125
  • Далечният изток
Днес около 10 ч. сутринта посока от Турция към България на Лесово чакахме минимум 20 минути някой от турска страна да се появи на паспортен контрол. През това време в другата посока отвориха допълнителни два коридора, защото опашката за влизане в Турция беше километрична. През това време минаха стотина коли към Турция, докато нашата скромна колона от 7-8 коли не помръдна както казах 20-30 минути. След това вече и от българска страна стана много бързо минаването, общо 40 минути. За разлика от вчера влизането в Турция, пак на същото ГКПП, ни отне час  и 45 минути.
Нищо не ми се стори чак пък толкова евтино. Цените като тук, и в заведенията, и в мола, и в Мигрос.

# 126
Колко лири струва Нурофена сега в Турция?
На сметка ли е ?

# 127
# 128
  • Варна
Колко лири струва Нурофена сега в Турция?
На сметка ли е ?
В сряда купих Нурофен стоп колд от Истанбул за 117.48 лири за 24 таблетки, като по курса на Револют ми излезе 7 лв.
Тук по сайтовете ми излиза цена около 15 лв.

# 129
  • София...........
Все още повечето неща са по-евтини от БГ. На сметка са доста лекарства, хранителните на промоция, препарати и ...., е не няколко пъти по-евтини , а малко по-евтини. По заведенията е много по-евтино, кувертите ни за НГ бяха 62 лв. на човек супер много и вкусна храна + безалкохолни и вода, което пак е много изгодно.
Изкарахме си супер няколко дни, напълнихме багажника до горе и щастливи и изморени се прибрахме Simple Smile

# 130
  • Бургас
Стана Новогодишна традиция да ходя в Турция баш на първи януари Simple Smile Голям кеф - няма никой на границата сутринта Simple Smile Дори и на МТ. На връщане обаче си почакахме традиционно час и половина.
За глоби от турска страна вече не проверяват. Явно, за да не бавят допълнително опашката.
Основните храни са по-евтини от нашите, с разлика до два пъти. Брашното например излизаше по 60 ст. кг. Но олиото е по-скъпо.
Лимони и мандарини под лев, нар - 2 лв. кг, лук - 60 ст.
Всички вериги вчера отваряха в 11 ч. Мини молът в Къркларели обаче чак в 14. В центъра работеше всичко, без аптеките и магазините на Karaca и Braca.
Хвалените капсули на БИМ не успях да ги открия в нито един от петте проверени магазина.
Силно препоръчвам сирената на мандрата, която се намира между Мигрос и БИМ на улицата в центъра, до спирката на туристическите автобуси.
Приблизително тук:
https://maps.app.goo.gl/uTTP6T4XAugZJDTa9
Както и този магазин за великолепна халва:
https://maps.app.goo.gl/Da4QycisnV5ySp2X8

# 131
# 132
Все се каня да пиша за нашето пътуване до Одрин на 28.12. Сутринта минахме за около час, а  вечерта два часа поседяхме на границата, като от българска страна работеха 6 гишета. Понеже бяхме с малкия човек, програмата беше изцяло съобразена с него. Минахме през големия Мигроса, от който си взех похвалените тук кърпички на Слийпи. Взех от двата вида - за под (80бр )и от комбинираните зелената капачка( 100бр). ММ беше доста скептичен, но ги пробва и определено ги хареса. Действах по списък и не сме се бавили много. Магазинът беше добре зареден и нямаше много хора. След това отидохме в Марги, за да се качи малкият човек на виенското колело и въртележката. В магазини не сме влизали. Единствено в Караджа надникнах за тенджера, ама не видях отделни бройки, а само в комплект. Решихме и в Марги да обядваме. Погледнах менюто на средното заведение. Веднага дойде едно от момчетата. Попитах го за агнешко, но се оказа, че нямат. Отиде и попита в съседното заведение и там предлагаха. Представям си кога при нас ще се случи нещо такова.
Определено останахме доволни. Това е ресторантът, който е на мястото на Айдън. Дробът беше голяма порция и ММ го похвали. За 2 порции агнешки чопчета, веднъж кюфтенца и веднъж дроб, поляти с 2 айряна и една кола платихме около 80лв. Във ФБ или тук бях чела, че в Айдън са намалили драстично разядките. Тук сложиха два панера с хляб, купичка с доматена салца, чинийки с нарязан лук и нарязан домат, сухи люти чушки и мариновани сладки чушки. Отделно като гарнитура към порциите имаше топка ориз, накълцан лук с магданоз и пържени картофи с подправки. Определено препоръчвам и ще повторим. В центъра слязохме до аптека и за козе сирене, а от количките си взехме мандарини на 20тл. Свекървата си взе и дамска чанта за скромната сума от 100тл.Навръщане спряхме в Бим, който е преди границата на бензиностанция (има също А101 и Шок)- добре зареден и освен нас имаше само още едно семейство българи. Купихме зехтин на Комили от брошурата и на редовна цена на Сирим.
Не можахме да стигнем до мебелни магазини, но като цяло сме доволни и се надявам скоро да повторим.

# 133
  • у нас
Като стана дума за мокрите кърпи Sleepy- вашите напоени ли са много? Взех и аз, ама много сухи ми се струват, а са уж в годност. Какво чистите с тях хубаво?

# 134
  • Далечният изток
Току-що изчистих бели интериорни врати. Не бяха силно замърсени, но все пак светнаха. Иначе чистя всичко - печка, микровълнова, въобще каквото се сетя. Аз онзи ден от Мигрос взех друга марка кърпи, бяха на промоция - Softline.

Общи условия

Активация на акаунт