На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 46

• 95 121
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Стара Загора
Споменавали сте, че си правите диоптрични очила в Одрин. Някой правил ли е очила с по-"сложни" стъкла, които се правят по поръчка, а не чакат в някой склад. Да бъдат хем прогресивни, хем с астигматизъм. Колко време се чака за такова нещо?

И още нещо. Прието ли е в по-големите оптики да има лекар или оптометрист, който в момента определя диоптрите (както е при нас) или трябва да се носи рецепта?

За лекарите са ти казали.
Два пъти сме правили такива очила - Веднъж път в Одрин и веднъж в Дидим.
В Одрин казаха 3 дни, в Дидим чакахме 1 седмица.

# 361
  • София
Благодаря за отговорите! Щом трябва да се носи рецепта и цените са подобни, май няма смисъл. Ще ходим за 5 работни дни в Истанбул и се чудех дали няма да се получи, но май по-добре да ги направим тук. Поне дават гаранция и ако се наложи, правят корекции.

# 362
  • Стара Загора
Благодаря за отговорите! Щом трябва да се носи рецепта и цените са подобни, май няма смисъл. Ще ходим за 5 работни дни в Истанбул и се чудех дали няма да се получи, но май по-добре да ги направим тук. Поне дават гаранция и ако се наложи, правят корекции.

Вземете си рецептата и попитайте в Истанбул.
Не знам как са цените сега, но преди 3 години бяха наполовина от България.
Говоря за скъпите стъкла.

# 363
Оптиките тук в София по моловете правят огромни намаления. Аз съм купувала рамка + 2 стъкла за 50 лв.
Просто трябва да се дебне.
Допълнително може да се ползва кода от кауфланд кард и тя дава още отстъпка.
Този месец например промоцията е 2 на цената на 1.

# 364
  • София
Оптиките тук в София по моловете правят огромни намаления. Аз съм купувала рамка + 2 стъкла за 50 лв.
Марина, за съжаление не става въпрос за такива суми. Последните очила ги взехме на промоция преди 3-4 години и бяха само 650 лв. Преди това и 1000 лв сме оставяли.

Благодаря, Лалка! Може би ще разпитаме на място.

# 365
  • Стара Загора
Няма начин някой да ти даде прогресивни стъкла за 50 лв, каквато и промоция да прави.
Скоро приятелка прави такива, с астигматизъм и изтъняване и бяха над 600 лв с рамките на 50% промоция.

# 366
  • Пловдив
Здравейте,

Видях първия пост за църквите. Но дали има някой музей, който си заслужава да бъде посетен?

# 367
  • Казанлък
Здравейте,

Видях първия пост за църквите. Но дали има някой музей, който си заслужава да бъде посетен?

Ако питате за Одрин, с две ръце препоръчвам Комплекс на султан Баязид. Има много за гледане там. Болницата, медицинско училище Медресе, Джамията също е красива, от другата и страна са сградите тип гостилница. Намерете начин да излезете зад комплекса, там отгоре на насипа се отваря страхотна гледка към Одрин и стар каменен мост над река Тунджа.

Ние посетихме и Археологически музей, който се намира зад джамията Селимие. Не е много голям, но си заслужава да се види.
Зад самата джамия, в дворчето, се намира малък безплатен музей на Турското и ислямското изкуство.
Има и един етнографски музей, но беше затворен и ние решихме да продължим по улицата нагоре и се качихме на хълма с гледката към града, където е старата джамия Мурадие.

# 368
  • Далечният изток
Точно комплекса на Баязид ми препоръчаха днес. И музея на здравето. При следващото ходене ще посетим.

# 369
  • Пловдив
Благодаря! За Одрин питах Simple Smile

# 370
В комплекса на Баязид ІІ не пропускайте да пиете шербет - в старото османско кафене, което е пресъздадено в едното от помещенията на музея. На децата ми толкова им хареса, че ме карат пак да ходим в музея, само заради шербета. Беше много горещо, когато ходихме там, а шербетът беше леден - извадиха го от хладилника, и предполагам, че затова ни се услади толкова.

# 371
Момичета, уикенда планираме разходка до Люлебургас и имам няколко въпроса. Аутлета на Тач дали някоя го е посещавала скоро? Заслужава ли си? Ходила съм много отдавна.
Също в събота дали има работещи аптеки в Люлебургас?

# 372
  • Пловдив
В комплекса на Баязид ІІ не пропускайте да пиете шербет - в старото османско кафене, което е пресъздадено в едното от помещенията на музея. На децата ми толкова им хареса, че ме карат пак да ходим в музея, само заради шербета. Беше много горещо, когато ходихме там, а шербетът беше леден - извадиха го от хладилника, и предполагам, че затова ни се услади толкова.

Много благодаря, видях мястото в Гугъл и задължително ще го посетим.

Също някой ми беше споменал за дино парк в Одрин за децата. Съществува ли още?

# 373
  • Димитровград

Също в събота дали има работещи аптеки в Люлебургас?
Скрит текст:

Lore.lay
 - Hasan Ali Yücel Children's Museum - пише, че почива в понеделник.
https://www.google.com/maps/place/Tema+park+Ali+Y%C3%BCcel+%C3%A … huser=0&entry=ttu

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 12:15 от papaone

# 374
  • Най-красивата страна
Мисля да пробвам да пазарувам чрез Йоландо.Регистрирах се,дадоха ми техен турски адрес,който да ползвам.Работят с Еконт.
Но не разбрах дали може се плаща с наложен платеж при получаване на пратката в Еконт тук или трябва да се плати с карта предварително.
Някой пробвал ли е услугата?

Дори и да са повишени цените в Турция,някои стоки пак са по-евтини ,отколкото у нас.
Пазарувам от определени магазини в Мола и в Марги в Одрин или в мола в Люлебургаз.И цените на дрехите от любимите ми марки са три пъти по-ниски.
Лекарствата също все още са по-евтини.
От пазарите-освен плодове и зеленчуци друго не купувам.
Прах не купувам вече.

Халва от малките магазинчета по центъра -ами обожавам я.Такава няма тук.Баклавата също..

В Лозенград се случи да отидем просто на разходка-хапнахме в едно заведение любимите ми крем супа от жълта леща и телешки кюфтенца.Разходихме се .Купих си лекарствата.
Не знам защо в Лозенград не мога да намеря магазинче за халва.
Ако някой знае ,моля дайте адрес.
Анцузи на детето от Уайкики.
На едро от Бизим напазарувахме някои неща-макарони ,ориз,леща,бисквити,веро,подправки..

Нямаше време да ходим до Люлебургаз и Одрин и се прибрахме вечерта.Нямаше опашки по границата.

Общи условия

Активация на акаунт