На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 46

• 95 161
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
This Account has been suspended.Това ми пише като се опитам да го отворя.

Това не съмго виждала. Ами затвори страницата и отвори отново. Други идеи нямам.

Едит. Сега пробвах. Същото е и при мен. Явно правят подръжка или имат проблем. Може утре всичко да е наред.

# 346
  • Варна
This Account has been suspended.Това ми пише като се опитам да го отворя.

Това не съмго виждала. Ами затвори страницата и отвори отново. Други идеи нямам.

Едит. Сега пробвах. Същото е и при мен. Явно правят подръжка или имат проблем. Може утре всичко да е наред.

И при мен е същата ситуация. Пробвах да вляза от друг браузър, а не от обичайния, който ползвам -- същата работа. И аз мисля, че правят нещо по сайта си, някакви реконструкции вероятно,  и като го оправят - ще се възстанови ползването му.

# 347
  • Димитровград
Aктивен е вече сайта.

# 348
  • Русе
Aктивен е вече сайта.
Да, аз влизах да търся една инжекция преди час.

# 349
Пулмикорт и вентолин изгодни ли са още да се купуват от Одрин или цените са същите като тук?

# 350
Пулмикорта там е 13 лв, тук е 27.
Двойно..

# 351
На 1.03 ще пътуваме с коли за Памуккале.Въпросът ми е ,шофьорът който кара като минем границата ,само той ли трябва да кара и в Турция?

# 352
  • Димитровград
Не. Само ако не желае друг да му кара колата.

# 353
В аптеката зад Марги  има ли човек, който говори български?

# 354
Ако става дума за Ерен мисля беше името на аптеката, всички служители говорят български.

# 355

Да, Ерен е учил в София и говори български.
Другите служители също говорят.

# 356
  • София
Потвърждавам и аз, всички в тази аптека говорят чудесно български. Аз само от нея пазарувам.

# 357
  • София
Споменавали сте, че си правите диоптрични очила в Одрин. Някой правил ли е очила с по-"сложни" стъкла, които се правят по поръчка, а не чакат в някой склад. Да бъдат хем прогресивни, хем с астигматизъм. Колко време се чака за такова нещо?

И още нещо. Прието ли е в по-големите оптики да има лекар или оптометрист, който в момента определя диоптрите (както е при нас) или трябва да се носи рецепта?

# 358
Споменавали сте, че си правите диоптрични очила в Одрин. Някой правил ли е очила с по-"сложни" стъкла, които се правят по поръчка, а не чакат в някой склад. Да бъдат хем прогресивни, хем с астигматизъм. Колко време се чака за такова нещо?

И още нещо. Прието ли е в по-големите оптики да има лекар или оптометрист, който в момента определя диоптрите (както е при нас) или трябва да се носи рецепта?

Без рецепта не работят, нямат лекари в оптиките.
Колкото по-рядко се ползват такива очила, повече се изчаква.
В по-големите градове ден-два,в малките повече.
Често срещаните стават в рамките на ден, но задължително искат рецепта.
Цените на диоптричните са много близки като тук.
Качествени слънчеви, ако случите намаления има и с добри цени.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 15:54 от Tony Maria 22

# 359
Ние нашите си ги правим в Чорлу. Жената, която държи оптиката е изселена българка. Преди две седмици ходихме да поръчаме на моя мъж прогресивни очила. Носим си рецепта от тук, срока за изработка е поне пет дни. Вчера пристигнаха, доволен е. Моите са с астигматизъм, но са два чифта, защото ми се променя ъгъла и диоптъра.

Общи условия

Активация на акаунт