Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 717
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ооо, мартеа, имаш си творец. Simple Smile така както разказваш - няма как да я заплени математика или физика.

Моят синковец, както повече младежи, май иска ‘нещо с компютри’. Което не е зле, май. Поне има някаква насока засега.
Но пък това ще значи висок бал. А той не си дава зор. Санитарен минимум от училище и школа. Виждам, че не се оправя със задачите от работа
Дай да решим някоя и друга задача през ваканцията. Ама защо…
Ще подавам кърпички лятото,  усещам аз.

# 361
Зарадвах се, че младежът преминава на следващия кръг на оли по мат. и ще има медал от едно друго състезание.
И аз съм от феновете на малката мартеа. Simple Smile
Весела ваканция на всички!

# 362
Прекрасни са ни децата Grinning Много ме радват мен такива деца творци. Специално аз съм с две "леви" и винаги ме изумяват хора, които създават красоти, които се занимават с музика и въобще с изкуство.
Моят син е в депресия Grinning Подарили му сборника по математика на Просвета при размяната на подаръци в училище. Много е обиден на госпожицата, която го е подарила Relaxed Самоорганизираха се децата за всичко - и подаръци, и почерпка. Нашият не разбрал за почерпката и ходил да купува по спешност от лавката Laughing
Класното по БЕЛ уж било лесно.
Весели празници и спокойна ваканция на всички!

# 363
мартеа и аз се посмях за нутелата Simple Smile
А за писането и рисуване в тетрадките съм забранила на "творците" в тетрадките по моите предмети да творят. Имам сега едно петокласници, които изобщо не ме чуват точно, защото рисуват... Лоша шега им играе в час.
Дребното разшири броя на специалностите докато имаше само две в едно училище, вече има още две училища с по една паралелка.... Познайте след лош резултат от днес на контролно от началото на седмицата днес е наказан от баща си да реши 100 задачи по математика. Моите всекидневни четене с разбиране си остават до урока по БЕЛ  другата седмица, та не знам ще почива ли? Като цяло не си дава зор то и затова резултатите му са трагични.По математика 6 по БЕЛ 4...

# 364
  • Sofia
И на нас ни дойде до главата голямо домашно по математика и то от училище. Сигурно и от школата има (не следя много Relaxed), но за училищното се оплака. Ще го разпределим по дни и ще решава. Стиснали сме зъби всички в къщи, да минава тази учебна година.
Имам ученичка, която за малко се е разминала с приложното - нон-стоп рисува, ексцентрична е, отнесена, обича и да ме послъгва (за ненаписано домашно или закъснение за час например), но ми е от любимците. Разсейва се доста -  понякога ѝ се карам, че не внимава, понякога я оставям да си рисува - тя е отлична по АЕ.

# 365
Мартеа, имаш си истинско съкровище вкъщи Hug
При нас домашни няма за ваканцията, тя не ходи и на школи или уроци, така, че ще е пълен релакс и ски. Доста се потруди детето, заслужава си почивката.
Аз нали купих билети за Шийрън, но ги оставих за коледна изненада и понеже като писаха посмото до Дядо Коледа с малката й сестра, наборката написала подарък-изненада, та реших нейният от ДК да е нейния билет. Тя отдавна е разбрала истината за добрия старец, но малката е почти на 7 и още поддържаме магията за нея. После ще го изиграем, че сме купили още 3 билета за останалите Laughing и готово.
Попаднах на идея как да се "опакова"билет и направих и аз така:
Скрит текст:

Весели празници, момичета! Нека вие и близките ви да намерите под елхата здраве, щастие и споделени моменти с любимите на сърцето ви хора!

# 366
Мами, пращахте ли някое дете на пробен в Образователни технологии, та да видим какво са дали там като трудност.
Аз изпратих моята дъщеря на тест по математика. Каза , че задачите са били по- лесни от тези на "Междучасие".
Да добавя , в "Междучасие" доста се издъни и това ме притесни.

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 07:38 от Костадинова31

# 367
  • у дома
Мами, пращахте ли някое дете на пробен в Образователни технологии, та да видим какво са дали там като трудност.
Аз изпратих моята дъщеря на тест по математика. Каза , че задачите са били по- лесни от тези на "Междучасие".
На ОТ са по-близки по трудност до реалното НВО от тези на Междучасие-дали бихте имали възможност да ги споделите,когато ги върнат?

# 368
  • Варна
Мартеа, искрено ме разсмя. Нашите дъщери явно имат доста съвпадения, и в мързела, и в интересите. Моята също е всекидневно с изрисувани ръце, а лятото и по тялото. Всички тетрадки са с драсканици, според нея било упражняване на щриха. Като беше на 5 нарисува рибки на бялата кожа на дивана, щях да получа удар ( чисти се с лакочистител). Творческите личности са така, трябва да ги подкрепяме, дори и да не ги разбираме.

# 369
На ОТ са по-близки по трудност до реалното НВО от тези на Междучасие-дали бихте имали възможност да ги споделите,когато ги върнат?
Да, разбира се.

# 370
  • София
Честита Коледа! Пожелавам ви здраве, мир, благоденствие и много, много спокойствие!

# 371
  • у дома

Клет са пуснали помагала с ПИ по новия формат-едното е на Булвест,др на Анубис.Зеленичкото на Булвест ми допада повече,но то е старото им издание с преработени 19 и 20 зад по новия формат.

# 372
Честита Коледа! Чудесно пожелание от etomira за спокойна година. 🙂

# 373
Честита Коледа! Много здраве щастие и усмивки! Весело посрещане на новата година!

# 374
  • София, Лагера
Честита Коледа, мили дами!:star:

Моят синковец ходи на БЕЛ в Образователни технологии, на 16 имаха пробен, но няма още резултати, ще има след НГ. Итересува ли те БЕЛ, да знам дали да отговарям?

Общи условия

Активация на акаунт