Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 711
  • 775
  •   1
Отговори
# 390
  • у дома

Въпроса ми е - има ли някъде като курсове ( дори и онлайн ) , където могат да обяснят на детето за този Phyton( не знам дали се пише така ) и Java script какво се прави, може и присъствено да е , може и някакъв ускорен курс. В нашия малък град няма нито курс, нито учител. Попитах, ама не намирам.
Много ме притеснява този предмет. Няма да е балообразуващ, ама все пак да мине изпита. Досега някак минахме , ама сега сме в безизходица.
Благодаря много на всички отговорили.☘️
Има към софтуни и са онлайн даже-моето дете изкара и безплатни/има и платени/ и е доволно,но то е 11кл,та нямам идея за 7кл подходящи ли са-прочетете на сайта или им се обадете.

Има през февруари,но е платен-240 лв.,около 7 седмици е,при моето дете беше 2 пъти седмично по около 4 часа/събота и неделя бяха/.
Намерих и безплатен-до утре е записването-погледнете устройва ли ви,но пише,че не трябва да се има начални умения/нямам идея какво се учи в училище/

Срокът за записване е до утре 3 януари.

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 09:42 от svetlaem

# 391
poly_mnt111,
на този сайт са има онлайн уроци и за двете, стига английският да не ви е проблем - https://www.w3schools.com/python/

Знаете ли по кой учебник учат в училище и какво са правили до момента, къде пишат кода? И защо и двата езика, да не би да учат по учебника на издателство "Атласи"?

Пишете ми на лични, за да не спамим тук.

# 392
Честита Нова 2024 на всички! Нека сме здрави, щастливи, спокойни и да ни стигнат силите до края на юли. Всички деца да се представят прекрасно на НВО и да влязат в желаните училища Satisfied

Твърде дълги и обстоятелствени са началните курсове на SoftUni според мен. Голяма инвестиция на време ще са и предполагам ще му доскучае на детето. Най-добре да се регистрира и да преглада презентациите по темите от вече минали начални курсове - покрива се всичко свързано със синтаксис, типове данни, условни конструкции, цикли и т.н.
Ето линк към един минал курс на Basics Python (трябва ви регистрация). Отивате на теми и си дърпате презентациите.
https://softuni.bg/trainings/4301/programming-basics-with-python … 2023#lesson-60865
Иначе аз много харесвам, като систематизиран ресурс този сайт. Информацията е на английски обаче.
Python https://www.w3schools.com/python/default.asp
JavaScript https://www.w3schools.com/js/default.asp

Писали сме едновременно с Merilen Grinning

# 393
  • София
ЧНГ, дано имат късмет децата в тази високосна 2024 година .... Годината на Дракона е на късмет ... Grinning  Кога започват дните на отворени врати по училищата в София? Знам че е рано, но все пак, март , април или по-късно се обявяват такива ? Thinking

# 394
ЧТГ и от мен! Дано са успешни и късметлии децата!
Препоръчайте моля, помагало с примерни тестове по бел. Детето има на бг учебник, но ЧУ е започнала от него да дава, затова искам да купя друго за упр. вкъщи. Гледах на Регалия, Педагог, на Д.Кънева.

# 395
Честита Нова Година! Здрава и успешна да е за всички наборчета!
Laurentian, на Донка Кънева, тестове по БЕЛ

# 396
Класът на моя работи по помагалото на Донка Кънева.

# 397
Здравейте на всички честита нова година и на мен нека да са ни живи и здрави дечицата и всяко да влезе в желаното училище.

# 398
Здравейте.
Има ли начин да извиня отсъствие по семейни причини направо през shkolo? Не мога да открия. Help

# 399
  • София
Вие не можете. Трябва класният ръководител да го извини.

# 400
Здравейте.
Има ли начин да извиня отсъствие по семейни причини направо през shkolo? Не мога да открия. Help
Вижте на сайта на училището формуляр/ заявление. Изтеглете, попълнете и изпратете на класния ръководител на служебния имейл. Или в краен случай на електронната поща на училището.

# 401
  • София
В нашето училище не може. Дори закъснение 5 мин така виси. Две закъснения по 5 мин са 1 неизвинено и си стои.... По семейни причини имаме 3 дни за цялата година и то абсолютно задължително се подава Молба до класния поне 1 седмица преди отсъствието. Cry

# 402
Честита Нова Година! Дано здравето и късметът да са с децата ни през цялата година!

# 403
  • Sofia
Три дни са с разрешение от клансния ръководител, а 7 - със предварително подадено заявление до директора.

# 404
Честита Нова Година на всички, желая ви здраве, спокойствие и много късмет! 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт