Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 632
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
Момичета да си сверя часовника малко.
При вас правиха ли класно по математика вече....
С колко задачи и какъв тип е било....
За оценката няма да се ядосвам има 4-ка, защото не е стигнало времето да се решат всички задачи, като госпожата е искала да се разпише всяка задача.
Не съм математик, но на мен ми се виждат доста....
Скрит текст:
Прикачам го като файл.
Не съм виждала нашето, май правиха. 10 задачи за 40 минути ми се виждат добре. Реално има по 3-4 минути на задача.

# 496
  • при моите любими
За пътуването, пътува се и се свиква. Моите пътуват от 5ти клас. Основното им училище е на 30-40 Мин с градски транспорт. В 5 клас ги возех сутрин и взимах късно вечер. Наборът вече не го возя, евентуално сутрин, ако е наистина много студено. Сестра му 9ти клас си пътува без проблем. Даже минава по по-дълъг маршрут и се прекачва на метро, защото винаги има уговорка с някоя съученичка. Само ако бърза и закъснява пътува с по-краткия вариант. Но както казах, те отдавна се возят с ГТ и нямам притеснения. Даже съм останала с впечатлението, че момичетата са по-оправни или поне в моя случай е така. Основното училище и е до НДК, момичетата са опознали центъра на града много отдавна. Малкия ако остане след училище, рита футбол в двора или най-много да отскочат по Парк мол. Другите неща не са му много ясни къде са. Сигурна съм, че ще се справят с придвижването.
За класното по математика, правиха го преди ваканцията, но те са много напред с материала. Имало е 15 задачи, 3 текстови за движение, работа и сплави, но са били с избирателен отговор. Изкарал е 6. Обаче БЕЛ, ах този БЕЛ. Не му е стигнало времето за преразказа, каза че е изпуснал части и накрая се оказа, че и времето е объркал. Няма много структурни грешки, за мое щастие. Има 4 на класното. Май като гледам ще му остави 5 за срока, та ще трябва да наваксва здраво за 6 за годината.

# 497
Здравейте и Честита Нова 2024 година с пожелание всяко дете да бъде прието там където желае и мечтае!
Имам следните 2 питания:
1. Тези които са се явявали на пробен изпит по МАТ в "Образователни Технологии" получихте ли теста, отговорите и точките на детето си. При нас се, случи малко объркване дъщеря ми е забравила да си напише името и сега още чакаме да се види кой е нейния тест. ( На мен ми се струва, че нещата доста се забавиха във времето)
2. Освен в Регалия, Междучасие и Образователни Технологии, къде дтугате сте или планувате да запишете детето си за пробни изпити (става дума за София). Школите са много и бих се радвала, ако някой сподели мнение.

# 498
Werap, аз ги получих много бързо, реално за няколко дни, още преди ваканцията. Дъщеря ми беше външна. И аз се чудя как да процедирам с тестовете. Мат на Междучасие е по-трудна от това  което ще дадат, та не ми се иска да ходи там на мат (няма сили за задачите на Симеонов и действа обезкуражаващо). В ОТ има почти максимален резултат, срещу малко над половината в Междучасие. От друга страна и Бел ме зачуди - пак има разлика в резултатите в двете школи  като в Междучасие е по-висок. Според частната учителка, в ОТ е имало повече въпроси по текста и по-малко граматика отколкото дават. Надявах се да добия представа за нивото й, виждам, че не са й лоши резултатите (като изключим мат в Междучасие) и аз също се чудя сега комбинация от двете ли да правя (Мат в ОТ и Бел в Междучасие) или да дам още един шанс на ОТ за двете. На мястото, където ходи тя, ще направят по два теста на предмет (малка школа в квартала,  избрана за близост и индивидуално внимание). В училище също така. Познати са ми казвали, че децата им са изкарали доста сходни точки до тези в ОТ на истинското НВО. За Регалия също има хубави отзиви и май местата са кът. На мен някак не ми се пуска в трета школа. Ще излезат пак съвсем различни резултати и съвсем ще се чудя какво става. В една школа може би ще има сравнимост и ще се вижда напредък.

# 499
Аз пак да се включа дето не ми е мястото Simple Smile
Няма никакво значение, какви са резултатите на детето ако нямате представа за тези на останалите явяващи се.
Ето kbi, резултати от две школи в едната почти с максимум точки, другата с половината. Ами ако в едната 90% са с почти максимум а в другата 5 % са с максимум. Разликата е очевадна.
Миналата година детето ми беше в първите 10% на междучасие, като имаше тестове по МАТ с около 80 точки. На НВО пак си остана в първите 10 % като точките бяха много високи.
В ОТ имам усещането че дават лесни тестове за да не се притесняват много деца и родители.

# 500
Hope for Two, на място си е включването. Аз също съм си го мислила. Смятам да попитам в ОТ дали също правят такава статистика. Съдейки по характера на детето, още пробни по мат в Междучасие ще я обезкуражат. ОТ може би повече разграничават тези около средата, при които разликите ще се видят на по-лесен тест. Засега нямам притеснения, то и аз не знам какво очаквам. На мен също ми е ясно, че юни вероятно ще изкара между 70 и 100, като не само знания, а и психика (моментно състояние и притеснение) ще наколни към единия или другия край. Засега най-голяма полза от ходенето виждам за упражнение с формАта и да не се притеснява.

# 501
  • София
Много е важно да свикнат с формата и също така формата да е възможно най - близко до реалното Нво, като трудност, тип задачи и оценка..., те школите не случайно ги правят. Пък и като видиш резултата от 6 пробни накрая, предполагам средно можеш да сметнеш колко са възможните точки, които ще получи детето. Ако някъде се дъни, точно това да преговаря накрая...

# 502
Според мен е доста относително. И моето се обезкуражава, че резултатите й са ниски, но тя е с дискалкулия и повечко мързел, а на пробните е без допълнително време и консултант и съвсем не е зле на този фон. Въпросът е колко ще се концентрира в момента и дали няма да тръгне да загражда на слука или все пак ще помисли. На последния пробни тест на СМБ в Русе изкара 25т, а според учителите е бил доста труден. Другото, което забелязвам конкретно при моето, че обърква нещо, например знака в лесните задачи за 2т, а решава повече от задачите за 3-4 точки и дори обикновено решава 1-2 от последните задачи на първи модул, които уж са най-трудни и са с най-много точки и дълги условия. Надявам се на реалното НВО да докара поне 50% по-добър резултат, все пак има прогрес.
Много зависи кой как ще реагира на напрежението на 21.06, моята е рожденичка даже точно на НВО по математика. В момента повече ме тревожи БЕЛ, че там нещо се срина и не може да отлепи. Дано частните уроци помогнат, паралелно си ходи и на школа.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 12:24 от Mama Ru

# 503
Здравейте, дали някой от темата има дете на курс при Илиян Илиев в Междучасие или Бойка Антова в Литера. Майка съм на шестокласник и се опитвам да избера какво е най-добре за детето за догодина по математика. Първоначално бях решила, че в 6 клас аз ще поема математиката. Обучението с мен не му се получава (аз се изнервям, че не разбира, пък той не приема това, което съм дала за домашно сериозно). Записах го тази седмица за първи път при Илиян Илиев в Междучасие, но отзивите за първия час са смесени. Добре обяснявал, едно от момичетата имало въпрос и той така го обяснил, че и моят син разбрал (при положение, че в училище са по-назад с материала). В същото време обаче курсът е само 2 часа седмично, което ми се вижда малко. Вторият минус е, че половината деца са присъствали само тялом на курса (един бил със слушалки през цялото време, други си говорили и не слушали и т.н) и учителя не се опитал да им задържи вниманието по-никакъв начин. Моят не е от най-активните, страх го е да задава въпроси и се притеснявам, че ако учителят не ги следи изкъсо кой какво е разбрал, няма да имаме голям напредък. Другата ми драма е, че не мога да разбера и детето какво точно го затруднява в математиката. Върна се и каза, че учили на курса за Питагоровата теорема. Записал формулата в тетрадката, даже го оградил по собствена инициатива в червено. Поисках да ми каже формулата - той ме гледа като теле в календар. Грам не зацепва какво го питам. Дадох му задача по двата катета да намери хипотенузата - реши го веднага. Не разбирам къде се къса нишката в този предмет ...
Другата опция, на която съм се спряла е Бойка Антова от Литера. Нейни колежки учителки ми дадоха добри отзиви, освен това литературата е в Литера и съм впечатлена от системата на Елмира Йонова, дисциплината, непрекъснатите проверки. Обаче нищо не ми гарантира, че и по математика ще е така, а няма как сега да го запиша на курс при Антова в 6 клас, за да проверя.
Почвам да се чудя дали не е за частен учител, но странно - никой не дава препоръка за такъв. Ако е доволен -не можел да даде телефона, приемал само ученици на познати. И масово има теми за ученици, зарязани от частните учители посредата на годината.
Моля ако на някой детето сега в 7 клас е при тези двама преподаватели или е доволен от частния си учител по математика да сподели отзиви.

# 504
Мили дами,
честит празник на всички именици днес Simple Smile

Черпя ви виртуално с любимия чийзкейк на наборката - имам две именички днес - тя и майка ми  Simple Smile
Скрит текст:

Модернизирахме преди 13 години името на мама. Труден избор беше, защото съпругът ми ме остави аз да реша кое от двете предложени имена да избера. След години ми каза, че съм направила правилния избор (свеки ако разбере, няма да се зарадва).
Баща ми се шегува - "На деде момичетата - имам голяма и малка И." и мед му капе от сърцето.

Наборката е другата неделя на първия пробен изпит (от общо 3 или 4) в нейното училище по формата за кандидатстване в него. За момента разчитам на пробните изпити, които сa им заложени в училище и по двата предмета.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 15:53 от merilen

# 505
Честит имен ден на наборката на merilen и на всички празнуващи! Да са живи и здрави!

sunlight_eli много е специфично с преподавателите в седми клас според мен. Трябва да се харесат на детето, а не на родителите Grinning И групата също е много важна. Моят например е при Вероника Матеева по математика - много е напредничава госпожата, много организирана, но според мен е малко мека с тях и малко домашни им дава. Но пък синът ми много я харесва и ходи с желание. Отделно харесва и децата в групата. Наложи му се да посети друга група миналата година и беше ужасен от дисциплината и каза, че никога вече не иска да ходи в тази група. При Илиев е по физика, но там нямаше много избор. Доволен е - раздава се господина, обяснява, носи им мултицети да гледат.
Аз по БЕЛ започвам да се отчайвам - не му се пишат преразкази, а това му е най-трудно. Отделно не му стига времето, защото иска да пише чернова... Измисля си много като пише, има елементарни грешки в членуването, а уж ги знае.

# 506
  • София
Честити да са децата merilen. Моята, наборката имаше имен ден вчера на Богоявление, и тя кръстена на дядо си, черпи, празнува... Голям ден... Grinning

# 507
Честити да са децата merilen. Моята, наборката имаше имен ден вчера на Богоявление, и тя кръстена на дядо си, черпи, празнува... Голям ден... Grinning
Жива и здрава да е, името да ѝ носи много късмет и да бъде споменавано само с добри помисли по хубави поводи Simple Smile

# 508
  • при моите любими
И от мен поздрави на всички именници. И аз имам двама вкъщи и им пожелавам много здраве.
Наборът ходи при Илиян Илиев. Харесва го. Преподава им добре и им дава много домашно. Но определено работи с деца, които имат интерес, ако детето е пасивно не ги напъва много до колкото разбрах. Не проверява домашните. Разчита да са отговорни. Знам че ако имат затруднение с някакъв тип задачи им обяснява повторно. Но моето дето по този предмет е активен и нямам оплаквания. Не мога да преценя, ако се затрудняваше дали бих била доволна от подобно преподаване.

# 509
Честито на именниците да са живи и здрави! Да попитам за един тест по история дали е от някое помагало или госпожата сама си го е правила. Извинявам се предварително че не е скрит текст защото съм от телефона!

Общи условия

Активация на акаунт