Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 638
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
ЧНГ!
Днес отвориха записването за пробните изпити на Регалия за външни ученици. Много ме беше страх, че ще свършат местата, направо това ми беше мисията на деня днес. Simple Smile

За Американския колеж - дата на изпита 24 март, неделя; записване онлайн през февруари.

От 5ч. сутринта чакам да пуснат записването Laughing Регистрирах в 9.27ч. и платих веднага. Да имат късмет да ми кажат, че не са останали места за присъствени Rage

Cabo San Lucas 40, 270лв. е за 6-те пробни.

Можете ли да препоръчате и други школи за пробни изпити? Аз разгледах с надеждата да намеря нещо за средата на януари, но май не открих.
"Примерно" имат пробни тестове на края на януари. Мисля , че 27.01 е по БЕЛ, а на 28.01 по МАТ.

# 436
  • при моите любими
И аз съм на същото мнение. Всички ваканции и почивни дни са планувани вече и няма да учи. Изобщо не виждам как ще пише домашно, като сме навън по цял ден и с компания с деца. Така че ще почива активно. Имат и предложение за зелено училище през май месец. Ще има и от футбола някой друг турнир. Тази зимна ваканция почти нищо не е отварял, даже детето малко се напрегна накрая, но освен всичките гостувания, които имахме и направихме се разболя след Коледа с червен вирус и 3 дни беше на легло буквално от обезводняване. Да сме здрави всички. Ще научат и ще наваксат всичко.

# 437
При нас всичко е въпрос на договорки. Допълнителните пробни ги бях изтъргувала за шоколадови суфлета Grinning За 90+ точки на двете НВОта съм обещала да му сглобим нов геймърски компютър - ще избираме и поръчваме заедно всичко и после ще сглобяваме. Подписала съм и "клетвена декларация", че догодина ще ходи само на неща, които той си избере, ако въобще иска нещо освен спорта.
С него ми е сравнително лесно - съвестен е и се срамува като не знае или е без домашно. Сестра му е пълна противоположност - ни се води, ни се кара.... Не пипва нищо допълнително и все учителите са й виновни... Постоянно се разправяме за това, защото според мен всичко е в ръцете на децата, а и не давам лоша дума да се каже срещу учител. Батко й се старае много, но пък е разсеян и бърза винаги... Всеки си е с темперамента.

# 438
И аз така, не давам лоша дума да се каже за учител. Не че някои не го заслужават.

# 439
И според мен прекаляват. Не зачитат нито ваканции, нито празници. Например на 3ти март в неделя няма, но има на 4ти, който е почивен ден. Има на 7 април, което е по средата на ваканцията. Само на мен ли ми се вижда ненормална тази работа?

.. ама как така да няма?? Според графика на нашите учители на 3 и 5 март са посочени пробни, а на 4- нормално занятие.
Точно днес се възмущавах и аз, след като отворих да видя регалията кога ще имат пробни и реших да не го причинявам на моя, още повече че съвпадат с часа и деня на курсовете му в междучасието.

# 440
Gerinceto, за първи път Регалия ще прави присъствени и в Пловдив. При нас обаче записването ще стартира от 08-ми. За Пловдив другите са образователни технологии и Търговската гимназия. Сигурно има и други, но тези са най-популярни. Също и състезанието по БЕЛ Иван Рилски, от което можете сами да си правите статистика за мястото на детето ви. То е доста адекватно като трудност и резултатите са сходни като на НВО накрая.
Синът ми се яви на Иван Рилски, изкара 55т, това какво означава, добре ли е не е ли...и аз незнам вече... как се приравняват тези точки към НВО?

# 441
  • София
И в момента решаваме задачи за работа Smirk. За моето дете няма никакъв смисъл от допълнителни пробни изпити. Баловете на Испанската ми бяха важни преди 5 години, сега даже не ги поглеждам.

# 442
Здравейте на всички едно по различно питане качвам снимка на отговори по география извинявам се че не е скрит текст тъй като пиша от телефона някой има ли представа от кое помагало са и ако да ще може ли да ми изпрати отговорите на раздел Европа. Предварително благодаря

# 443
Момичета да си сверя часовника малко.
При вас правиха ли класно по математика вече....
С колко задачи и какъв тип е било....
За оценката няма да се ядосвам има 4-ка, защото не е стигнало времето да се решат всички задачи, като госпожата е искала да се разпише всяка задача.
Не съм математик, но на мен ми се виждат доста....
Скрит текст:
Прикачам го като файл.

# 444
  • European Union
Моята дъщеря не е правила класно, но вчера ми донесе подобно контролно. Не бяха същите задачи, но такъв тип. Изненадах се, защото всеки ден ме тормози с работа, сплави и т.н, а на контролното нямаше такива. И тя каза, че не ѝ е стигнало времето.
Госпожата още от 5 клас иска да разписват задачите. Явно някакво доказателство, че са решавали сами, а не някой да им каже отговора. Тя го нарича "чернова", но проверява всичко което е писано на нея и там поправя грешки, пише вярното решение, пише бележки по решенията.

# 445
Испанската ще приемат една паралелка по- малко? Коя точно ще съкратят?

Може ли някой да ми каже какво е нужно за прием в НПМГ? Ако случайно реши да пробва, а не се е явявала на състезанията им, има ли шанс?

# 446
Може ли някой да ми каже какво е нужно за прием в НПМГ? Ако случайно реши да пробва, а не се е явявала на състезанията им, има ли шанс?

Само за математика приемат с НВО. Другите паралелки са с изпит или олимпиада по предмета.

# 447
Не мога да преценя по принцип много ли са задачите за класна, но моята е бавна и със сигурност няма да смогне да ги реши всичките. Другата седмица им е тяхната класна, взеха всички текстови задачи и госпожата им е казала, че ще има и от тях а тя изобщо не ги разбира. Голяма мъка и са с движение задачите, абе почти всички текстови/и аз също ги мразех като ученичка, дори и сега не ги разбирам, гадни са/ Струва ми се, че много бързо препускат по материала и това не и се отразява добре. Докато схване едните, те вече са взели други...Аз свалям предишни задачи от минали години НВО и се упражнява на тях.

# 448
  • European Union
Испанската ще приемат една паралелка по- малко? Коя точно ще съкратят?
Това е решение на училището.  И в училището, в което иска да кандидатства дъщеря ми, намаляват паралелките с една. И сега чакаме да видим какъв прием ще обявят.

# 449
  • Пловдив
Момичета да си сверя часовника малко.
При вас правиха ли класно по математика вече....
С колко задачи и какъв тип е било....
За оценката няма да се ядосвам има 4-ка, защото не е стигнало времето да се решат всички задачи, като госпожата е искала да се разпише всяка задача.
Не съм математик, но на мен ми се виждат доста....
Скрит текст:
Прикачам го като файл.
Вчера правиха класна по математика. За броя задачи не питах, но освен уравнения и изрази е имало, и от трите вида словесни задачи по една: от път, работа и сплави.

Общи условия

Активация на акаунт