Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 135
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
  • В Страната на чудесата
Какво значение има за вас кое от къде е? Всеки път питате?

E, хайде сега, защо пита... Не е ли ясно? "Класна работа за II група". Класното е следващата седмица. Wink

# 646
Какво значение има за вас кое от къде е? Всеки път питате?
Първа група са го правили в час
E, хайде сега, защо пита... Не е ли ясно? "Класна работа за II група". Класното е следващата седмица. Wink
Първа група са го правили в час писах вече искам да и проверява след това домашното

# 647
Нямаше да ми направи впечатление, ако не беше на всеки пост. Иначе всеки си се спасява как му позволяват възможностите ✌🏼

# 648
На нашите хубостници вече втори път им дават тестове със завишена трудност, тъй като няколко момчета от класа се изхитрили да търсят отговорите от другата паралелка, която ги е правила преди тях. Rolling Eyes
Аз пък не разбирам защо изобщо се е случвало да им подготвят еднакви тестове, то е логично да се изкушат, като разберат.

# 649
  • София
Нямаше да ми направи впечатление, ако не беше на всеки пост. Иначе всеки си се спасява как му позволяват възможностите ✌🏼
Реално сигурно всички, просто не биха питали тук,  ще  се възползват, ако знаят даден преподавател откъде дава тестовете. Wink Вече самият начин на  възползване ще е различен, да. Едни ще седнат и ще си го направят сами, ще  си сверят отговорите, ще се постараят поне да разберат грешките си. Други мързеливо ще дадат някой да им го реши/направи и после само ще наизустят за 6  без покритие.  Така е и със споделянето на тестове , снимат правещите  теста в час различните групи и ги пращат на  следващите паралелки при същия учител. Вторите им връщат жеста по друг предмет.. Стари схеми са това. Но все пак успяха да ме изненадат съвсем наскоро, а си мислех, че е трудна работа.. В една от "елитните " гимназии в София три девойки образували спешен тим, действащ през междучасието.  Две, в ролята на охрана,  наблюдавали коридора  в двете посоки,  а третата бръкнала в чантата на  преподавателката, смело извадила листчетата с групите, снимала ги и готово..И това го разказа с усмивка майка, чието синче  е едно от многото деца, които удобно са се възползвали от пратеното и има  6..

# 650
В една от "елитните " гимназии в София три девойки образували спешен тим, действащ през междучасието.  Две, в ролята на охрана,  наблюдавали коридора  в двете посоки,  а третата бръкнала в чантата на  преподавателката, смело извадила листчетата с групите, снимала ги и готово..И това го разказа с усмивка майка, чието синче  е едно от многото деца, които удобно са се възползвали от пратеното и има  6..

Е, нееееееее............!!!!!!!!!!!!!!!

Това си е направо за изключване от училище!!!

Иначе всички сме правили шмекерии в училище. По наше време нямаше телефони с камера, но пак сме си казвали  дали учителката е дала контролно и върху какво по-точно.

# 651
  • София
Да, и на мен ми се стори прекалена вече наглостта. Но да забравим тийновете, учуди ме повече родителят, разказващ за това спокойно и хвалещ се с шестицата на отрочето.

# 652
  • София
Аз пък чух, че се предлагат пари за 6-ца, сигурно някои учители вземат Grinning това София, Други пък учители в училище, ама и дават уроци платено на собствените си ученици... Каша е. Къде сме тръгнали ние? Загубена е тая битка, нещо на Нво ако има късмет моята.  Thinking Ама то вече подозирам и на НВОто дали са възможни шмекерии? Joy  Та ог всичката лудост най ми е ценно, че щерката се стегна да учи по Химия, за олимпиадата, отделно учи добре по математика и активно. Толкова... Доволна съм, все е активност в някаква посока, без шмекерии

# 653
И в класа на моето 2 момичета от скоро са станали отличнички по мат, а са били с 3- ки. Моето казва, че всички са чудят, когато госпожата ги изпитва на дъската, никога не могат да решат задача, но на контролни са с 6, дори и на класната работа.

# 654
Ужасно е това, което споделяш, Русалка. Не знам... Аз мразя всякакъв опит за мишкуване и тарикатстване. Сега ще излъжеш, че имаш знания, но все някога липсата им ще лъсне. И обикновено това ще стане в критичен момент много по-важен от контролно в училище...
Моят тази седмица го е ударил на мързел.... Нищо не му се пипва. Пише само домашните от училище. Днес е на олимпиада по Физика. Нищо допълнително не е погледнал... Вчера обяснява, че бил много отпаднал. Само се притеснявам да не се разболява.

# 655
  • В Страната на чудесата
Да, и на мен ми се стори прекалена вече наглостта. Но да забравим тийновете, учуди ме повече родителят, разказващ за това спокойно и хвалещ се с шестицата на отрочето.

Все едно си надничала в нашата класна стая. Прясна-прясна случка от вчера - едно към едно - влезли ученици от другата паралелка, извадили контролните, правени от нашия клас и ги снимали. Децата бяха наистина възмутени.

А учителката ни по БЕЛ още миналата година предупреди, че почнат ли да се точат при нея родители, ходатайстващи за шестици, моментално се пенсионира и оставя децата без преподавател. Pensive Представям си колко често и се случва, за да е така категорична...

# 656
На няколко пъти обяснявам вече трябват ми тестовете да я проверя и да обясня грешните! Не съм очаквала такова отношение все пак сме зрели хора. Помагам и тъй като лятото претърпя тежка операция беше няколко дни под упойка и от тогава се концентрира много трудно!

# 657
Не мисля, че визираме теб. Коментираме "тарикатлъка на дребно".

# 658
  • София
Мексито, Вашето питане просто породи дискусия по темата и се описаха реални случаи. Никой не е казал, че  конкретно Вашето дете прави упоменатото. Та къде виждате липсваща зрялост у пишещите?

# 659
meksito,
Разбирам, че искате да помогнете на детето, но при толкова много помагала на пазара как очаквате някоя мама да е седнала и да ги изчела всички, че и да ги помни и веднага да ви каже кое е. Казвам го с най-добри чувства - това е все едно да търсиш игла в купа сено.

Нашата г-жа по БЕЛ си беше направила нейна класна работа по формата на модул 1 от НВО. Наборката има 5.31  - един неясен въпрос, блокирала на героите с характеристиките от "Немили-недраги". Спестила си "еднородни" пред допълнения в един от отговорите и на тезата 4 т.
Преди ваканцията правиха пробен преразказ - 28 точки, та се е нахъсала да задобрява Simple Smile, вчера правили пробен модул 1. Ходила на олимпиада по география, щото не могла да откаже на учителката, в неделя е на пробен по математика, другата седмица е на химия, защото обожава учителката ...

Последните постове направо ме хвърлиха в джаза - но то това е манталитетът на някои българи - да "надхитрят" системата и да се похвалят, че иначе как ще докажат, че са "нещо повече". Лошото е, че на това учат наследниците си и те го пренасят след това не само в училище, ами и нататък по веригата Sad

Общи условия

Активация на акаунт