Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 103
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Повечето учители на дъщеря ми сами си правят тестове, класни и контролни. Някои учители им казват, че няма смисъл да питат по други паралелки, защото на всяка дават различен тест.
Излезе ми като новина, че децата ще имат право на 15 дни отсъствия по семейни причини. Прието ли е вече?

# 661
Merilen,  моя за клетка е писал, че е кръчмата. Милия е доста зле по литература. По бел няма нито една грешка, та едвам е хванал 5 на класното. На въпроса с на кои герои са цитатите няма нито едно вярно. Но той и не чете. Голяма мъка с това четене. По химия и той обожава госпожата, но не се записа на олимпиада, за да не я изложил🤦. А според мен знае много.

Най- големия но проблем е компютърното. Още от едно време не знаеше скрач и сега вече тотално затъна, а и твърди, че госпожата само му крещи, но сигурно пишман е станала от знанията му. Явно ще се наложо да плащам на някой младеж за уроци, за да му покаже.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 13:21 от FBID10156259284633594

# 662
На нашите хубостници вече втори път им дават тестове със завишена трудност, тъй като няколко момчета от класа се изхитрили да търсят отговорите от другата паралелка, която ги е правила преди тях. Rolling Eyes
Аз пък не разбирам защо изобщо се е случвало да им подготвят еднакви тестове, то е логично да се изкушат, като разберат.

Ако е по предмет по който нямат изпит или НВО - съвсем ги разбирам. И ние се свързвахме навремето с тези за които е минало контролното особенно по биология - Г,Г,Б,Г Simple Smile Това си е нормално. Даже имаше деца с по-големи братя и сестри които пазеха някакви контрлони и тях сме гледали.

# 663
Аман от предварително решени задачи.
Едно момиче от класа на дъщеря ми от 5клас винаги има 6 на класни и контролни, а на дъската не се справя. Е, как не забеляза учителката?! По едно време си мислех, че тя и дава задачите. Явно съм грешала, защото дете от класа взема сборник от въпросното момиче, за да си напише задача и открива вътре тест, който вече е проверен.....Т.е момичето ги има предварително, но от друго дете, което може предната година да ги е правило.

Не всички деца се възползват. В темата се пусна първият пробен на Междучасие, когато моето дете не го беше правило. Не пожела да го види предварително. И пак си изкара чудесен резултат. Чудесен като за Междучасие, знае се техните точки, че са поне -10, -20 от тези на НВО

# 664
Да му мислят децата, които няма откъде да вземат готовите отговори.
За мен проблем са учителите.

# 665
Защо? Ето, моето няма отговори, а и да има не ги поглежда предварително. Смятам, че това е по- правилно, защото на НВО ще лъснат дупките на тези с готовите тестове. Абсолютно съм сигурна, че и 80т трудно ще имат

# 666
Моето беше в началния курс и понеже има проблеми с ученето и работната памет, я бях накарала да направим един тест предварително и да запомни отговорите. И пак не се справи. Явно поне при нея и това не е начин. За контролно може и да свърши работа, но на истинския изпит няма как да има отговорите предварително някое дете, освен ако не са манипулирани и то с големи връзки е получило варианта предварително.

# 667
Винаги е имало и ще има "тарикати" - деца, родители.....

Сега е още по-лесно от преди заради бързото споделяне на снимки, линкове и т.н., но и преди е имало деца, които преписват, търсят готови тестове и други методи за лесно изкарване.

# 668
Само да кажа, че Междучасие са пуснали дати на сайта за втория си пробен изпит. Току що получих имейл с датите за моя.

# 669
Каква е трудността на пробните в Междучасие?

# 670
Висока:-)
Най вече на математиката

# 671
  • София
Г-жа  Рамацоти, пробен е едно, тест/класна работа в училище - друго.  Почти всеки съвестен  ученик на пробен ще предпочете да не знае задачите/отговорите предварително, за да види къде се намира спрямо останалите, за да  може да си разчете времето за работа, да си изгради някаква тактика и т.н.. Отделно знае, че от пробния нищо не му зависи, докато оценката от тест/класно влияе на срочната/годишната, които са важни за седмокласника конкретно. Та на контролни  в училище и съвестните, мотивирани и можещи ученици  при налична  опция да видят какво се е паднало на  другия клас е доста вероятно да се изкушат да погледнат.. Деца са си, не са им чужди някои работи. Но бъркането в чанта на преподавател е  вече съвсем друго нещо.  Хвалбата на родител с шестица, получена на база такава гимнастика, пък  е трето..

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 14:01 от пенсионирана русалка

# 672

Най- големия но проблем е компютърното. Още от едно време не знсеше скрач и сега вече тотално затъна, а и твърди, че госпожата само крещи. Явно ще се наложо да плащам на някой младеж за уроци, за да му покаже.
Според мен е добре да отиде на консултации при госпожата, за да му обясни на спокойствие нещата.

# 673
  • София
По малко шмекеруване си е съвсем нормално за тийновете. Виж, да бръкнеш в чужда чанта и проява на много лошо възпитание.
Винаги се е преписвало и никога няма да спре. Аз в гимназията изкарвах пари, решавайки задачите на съученички, пък сега като гледам и от тях излязоха успешни хора. Особено едната си беше на абонамент по математика и физика Simple Smile Разбира се, не поощрявам преписването. Дъщеря ми веднъж опита да препише и я хванаха. Такъв срам бра, че не мисля, че ще опита скоро пак.

# 674
Да, и на мен ми се стори прекалена вече наглостта. Но да забравим тийновете, учуди ме повече родителят, разказващ за това спокойно и хвалещ се с шестицата на отрочето.

Все едно си надничала в нашата класна стая. Прясна-прясна случка от вчера - едно към едно - влезли ученици от другата паралелка, извадили контролните, правени от нашия клас и ги снимали. Децата бяха наистина възмутени.
А това според мен учителката го е направила съвсем съзнателно. Да оставиш тестовете в стаята. Ако си истински учител ще си ги вземеш с теб. На кого помага тази учителка? Със сигурност и е ясно, че другите ще използват. Или, какво и пука, ето добра съм, добре уча децата, на тестове вижте, имат високи оценки. Заплатата и върви, това не е частна фирма.

Общи условия

Активация на акаунт